Annoncørbetalt indhold

Hf for talblinde har givet Mathilde mod på uddannelseslivet

Mathilde Helmer Pedersen har i mange år vidst, at tal driller, men hendes talblindhed er ingen forhindring for at tage en HF. På HF & VUC FYN i Nyborg er hun godt i gang med den specialdesignede uddannelse for talblinde.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Udfordringer med at skrive et telefonnummer, tidsfornemmelse og simpel matematik. Sådan er virkeligheden for cirka to procent af befolkningen, men talblindhed står ikke i vejen for en uddannelse. En hf for talblinde har fået Mathilde Helmer Pedersen i gang på skolebænken.

2+2 giver 4. Logisk for de fleste, men ikke for mennesker med talblindhed eller dyskalkuli, som det også hedder. 17-årige Mathilde Helmer Pedersen er én af de to procent, der døjer med lidelsen, og som hun selv udtrykker det:

- Der er jo tal i næsten alt, så min hjerne er konstant på overarbejde. Jeg bruger lang tid på at forstå alt, hvor der indgår tal, så forestil dig, hvordan det for eksempel er at læse en buskøreplan. Men også at regne ud, hvor lang tid jeg skal bruge på at gå til bussen, og hvad jeg gør, hvis bussen er forsinket. Med talblindhed og manglende tidsfornemmelse kan små hverdagsting været mega frustrerende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods frustrationer er Mathilde Helmer Pedersen på skolebænken og tæt på at have afsluttet sit første år på hf for talblinde på HF & VUC FYN i Nyborg. Her blev hun allerede testet talblind som 12-årig og gik direkte fra efterskole i 10. klasse til hf, hvor den specifikke uddannelse altså er målrettet talblinde. En uddannelse, som Mathilde har valgt for at få hjælp og strategier til at takle hverdagsudfordringer, som hun kalder dem. Men også hjælp til at kunne bestå matematik.

Ved HF & VUC FYN Nyborg ligger en tal og aktivitetspark, som er specielt udviklet til fysisk indlæring af matematik og tal, som blandt andet talblinde som Mathilde Helmer Pedersen gør brug af.

Fra tid til ufarligt
Mens en hf normalvis er normeret til to år, tager hf for talblinde tre år. Fordi der skal være ekstra tid til eleverne og støtte til udfordringerne, og ifølge Mathilde Helmer Pedersen er det også en perfekt mulighed for at komme godt i gang frem for at starte med et nederlag.

- Det er opbygget sådan, at vi først har matematik på andet år, mens vi har forberedt os med basismatematik det første år. Samtidig har det været virkeligt fedt at få den ekstra tid til at snuse til uddannelsen og være sammen med andre talblinde, som har mange af de samme udfordringer som mig. Det hele føles slet ikke så farligt, som jeg måske har gået og troet, fortæller Mathilde Helmer Pedersen.

Plads til alle

Mens støttetimer og mulighed for ekstra eksamenstid er en del af hf-uddannelsen for talblinde, fremhæver Mathilde Helmer Pedersen også underviserne på HF & VUC FYN i Nyborg. De har indblik i og kendskab til udfordringerne, hvilket hun har manglet gennem sin folkeskoletid. Nu bliver hun set og hørt.

- Vi har nogle vildt gode undervisere, og de hjælper alle – uanset om du er talblind, ordblind eller noget helt tredje. Der er plads til alle. Både fagligt og personlighedsmæssigt. Så selvom jeg aldrig helt slipper af med talblindheden, kan jeg træne mig til at blive bedre. Tidsfornemmelse er ikke noget jeg kan lære, men jeg har for eksempel knækket koden til 9-tabellen. Det har givet mig mod på mere.


HF & VUC FYN Nyborg

Vestergade 7

5800 Nyborg

www.vucfyn.dk


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • Mathilde Helmer Pedersen har i mange år vidst, at tal driller, men hendes talblindhed er ingen forhindring for at tage en HF. På HF & VUC FYN i Nyborg er hun godt i gang med den specialdesignede uddannelse for talblinde.
  • Ved HF & VUC FYN Nyborg ligger en tal og aktivitetspark, som er specielt udviklet til fysisk indlæring af matematik og tal, som blandt andet talblinde som Mathilde Helmer Pedersen gør brug af.
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nyborg

Alle sejl er sat ind på en røgfri fremtid: - Det handler om at tage ansvar

Lokalavisen Nyborg

Nu flyder trafikken atter frit på befærdet landevej

Lokalavisen Nyborg

Frederik købte unik monsterbil på auktion: Nu er den til salg for tre millioner

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Er du i dine tankers vold?

Lokalavisen Nyborg

Konfirmander i Nyborg Vor Frue Kirke uge 16

Lokalavisen Nyborg

Klumme: Stjernerne over Nyborg Slot

Lokalavisen Nyborg

Boganbefaling: Hvad gør man, når det værst tænkelige sker?

Lokalavisen Nyborg

Stor donation til golfklub

Annonce