Annonce
Melfar Posten

Butikken er Christians anden dagligstue: Corona og Byens Bedste har givet endnu mere lokal opbakning til Ejbys herretøjsforretning

Det er indehaver Christian Barslund selv, der vælger tøjet, der skal være i Christians Herretøj i Ejby. Han går op i mode og tendenser men ved samtidig, at han med butikkens beliggenhed skal sørge for at have så bredt et sortiment, at der både er skisokker til træskoene og jakkesæt til de fine fester. Foto: Sofie Secher Karlsen
Christian Barslund har stået bag disken i Christians Herretøj i Ejby i 30 år og kalder butikken for sin dagligstue og snakken med de faste kunder som på en bodega.

Ejby: Det var et uventet klap på skulderen, da indehaver af Christians Herretøj i Ejby, Christian Barslund i efteråret måtte en tur på scenen til avisens store awardshow Byens Bedste. For skulle han være helt ærlig, havde han nok forventet, at prisen for Byens Bedste Modebutik landede hos en af "pigebutikkerne", som han kalder dem. De er mere tilstede på de sociale medier, og det kunne være en fordel, vurderer han.

Nu står prisen i Ejby, og her luner anerkendelsen. Om prisen med marsvinet på toppen har fået flere til at handle i butikken, kan Christian Barslund ikke være sikker på.

- Folk har generelt støttet os mere i 2021 end normalt. Corona har fået folk til at handle lokalt, men vi har oplevet, at dem som har stemt på os, efterfølgende har været forbi og ønsket os tillykke med prisen, og det er altid dejligt med anerkendelse, siger han.

Annonce

Lidt som en bodega

Christian Barslund har været i butikken i Ejby i mere end halvdelen af sit 53 år lange liv. 30 år er det blevet til indtil videre, og han befinder sig efterhånden lige så godt i butikken, som han gør i hjemmet i Odense.

- Det er min dagligstue det her. Jeg har det lige så godt her, som jeg har det i dagligstuen derhjemme. Selvfølgelig går det op og ned, men jeg glæder mig som regel til at møde på arbejde. Jeg kan godt lide kunderne, og jeg kender de fleste af dem. Det er lidt som en bodega eller en café, hvor man får sig en sludder, siger han og har ikke svært ved at sætte ord på, hvad det er, der gør Christians Herretøj til et særligt sted.

- Servicen er det allervigtigste. Det er det, vi lever af. For vi har ikke noget, de andre ikke har, forklarer han.

For Christian Barslund og hans medarbejder Christian Rishøj er ærligheden det, der kendetegner god service. Og den kører kunderne gerne lidt ekstra for.

- Hvis tøjet ikke sidder godt, så siger vi det og finder noget andet. På den måde er vi ærlige hele vejen igennem.

For Christian Barslund og hans medarbejder Christian Rishøj er ærligheden det, der kendetegner god service. Og den kører kunderne gerne lidt ekstra for. Tv: Christian Barslund, th: Christian Rishøj. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce

Smarte ting og skisokker til træskoene

Christian Barslund har siden tiden som bydreng for en tøjbutik i Søndersø for efterhånden mange år siden stort set altid beskæftiget sig med herretøj, og derfor ved han, at mænd er en helt anden slags kunder, end kvinder er.

- Mænd shopper helt anderledes end kvinder. Mænd kommer ind og oplever, at vi giver en god service, og så ved de, at de ikke behøver lede efter et nyt sted, næste gang de skal bruge nyt tøj. Og mænd shopper først, når de skal bruge det nye tøj, forklarer han.

Og det betyder, at sortimentet hos Christian og Christian i Ejby skal være bredt.

- Vi skal have de smarte ting, men vi skal også have skistrømper til når folk fryser i træskoene, siger Christian Barslund.

Det er ham, der står for at udvælge og indkøbe alt det tøj, man ser i butikken. Han sætter en ære i at følge med i tendenserne og have fingeren på mode-pulsen, så der er noget for både drengen på 12 og herren på 70.

Christian Barslund og Christians Herretøj

Christian Barslund er 53 år og har arbejdet i butikken i Nørregade i Ejby i 30 år.

Han er udlært i Søndersø, men har siden boet i både London, Aalborg og Ejby. I dag bor han i Odense med sin familie.

Under coronanedlukningen i 2020 brugte han tiden på at få butikken renoveret. Der blev blandt andet lagt nye gulvtæpper og lavet ny belysning.

Foruden Christian Barslund arbejder også Christian Rishøj i butikken.

- Jeg ved, hvad jeg vil have, så jeg finder selv de ting, jeg skal bruge i butikken. Jeg køber en del tøj, jeg selv vil gå i. Men vi ligger i Ejby ikke på Strøget. Vi skal ikke være med på de helt skarpe tendenser. Vi har de nye ting, men vi er ikke ekstreme, forklarer han og tilføjer, at han oplever, at kundernes tøj faktisk afspejler samfundet, vi lever i. Er vi inde i en usikker periode, bliver der ikke eksperimenteret så meget. Før finanskrisen var det vilde tider, husker han.

Annonce

- Kors i hytten en fedtbiks

Man kunne måske vælge at se det, at Christians Herretøj ligger i en mindre by som Ejby som en udfordring. Men det gør Christian Barslund ikke. Tværtimod. Kunderne er mere loyale end i de større byer, og driftsomkostningerne er en hel del lavere.

- Jeg kan huske, dengang for 30 år siden, da jeg kørte forbi butikken for første gang - der tænkte jeg "kors i hytten en lille fedtbiks", men jeg endte alligevel med at tage til jobsamtalen, fortæller han og tilføjer, at butikken også dengang så lille ud udefra men overraskede, så snart han trådte ind ad døren.

Og mange skisokker, skjorter og jakkesæt er langet over disken siden, og står det til Christian Barslund, så finder man ham lige der i dagligstuen i Ejby indtil den dag, han går på på pension.

Så længe kunderne smiler, når de går ud af døren og ikke har fået mere med i posen, end de kom efter, er han glad.

Indehaver af Christians Herretøj i Ejby, Christian Barslund, følger med i modetendenserne og sørger for, at der er noget for de fleste i butikken. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Melfar Posten

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Annonce
Melfar Posten

Strømmen melder klar til 'Fænø Rundt'

Annonce
Melfar Posten

Vind et kunstværk i byens gallerier

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Klumme: Ude af sin comfort-zone til Lillebælt Halvmaraton.

Melfar Posten

Californiske himmelstrøg i Galleri Engholm

Melfar Posten

Grundlovsmøde for alle ved Grimmermosehuset

Melfar Posten

Tip fra Bib: Pia Tafdrup – en dansk digter fylder 70

Melfar Posten

Samlede 3500 cigaretskod på to timer: Forening holder gaderne rene - og det er utroligt, hvad folk smider

Melfar Posten

Danselærer satser på stationsbygning som ny danseskole: - Jeg håber, jeg kan få nogle nye med

Melfar Posten

Vil have Middelfart med på populær bølge: Lars står bag ny turistattraktion

Melfar Posten

30 mand skal sorterere gæsternes skrald: Festival går langt for at blive mere bæredygtig

Melfar Posten

Pral af din by: Uenighederne er den største styrke

Annonce