Annonce
Melfar Posten

Chefredaktør svarer på læsers undren: Derfor bringer vi færre historier om Fredericia

Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende, fotograferet i mediehuset i Odense. Foto: Michael Bager
Hans Thomassen har spurgt avisen, hvorfor der i dag ikke er lige så mange historier om Fredericia i Fyens Stiftstidende, som der var for en række år siden.
Annonce

Middelfart/Fredericia: Før i tiden plejede der at være op til en side i Fyens Stiftstidende med historier, der handlede om Fredericia.

Det husker Hans Thomassen, der til daglig læser flittigt i både Fyens Stiftstidende, Fredericia Dagblad, Melfar Posten og Elbo Bladet. Derfor har han spurgt redaktionen i Middelfart, hvorfor der i dag er færre historier om Fredericia i det fynske dagblad end tidligere.

Samtidig vil han gerne høre, hvordan det kan være, at der ikke blot er en enkelt ugeavis, der går på tværs af Lillebælt.

- Når nu Jysk Fynske Medier skal spare, hvorfor nøjes man så ikke med at udkomme med en ugeavis, Melfar Posten, både i Fredericia og Middelfart. Det andet er jo dobbeltdækning, skriver Hans Thomassen i en mail.

Vi har stillet spørgsmålet videret til Poul Kjærgaard, som er chefredaktør og derved den øverste ansvarlige for det journalistiske indhold i Fyens Stiftstidende og de fynske ugeaviser.

- Grænseland rummer spændende dilemmaer. Også for mediedækningen i et område som Lillebælt. Så det er et godt og kildent spørgsmål. Fordi jeg ved, at Middelfart og Fredericia er tæt forbundet, selv om der er en kommunegrænse og et strømfyldt farvand mellem de to byer, forklarer han og fortsætter:

- Når stof fra Fredericia kun meget sjældent rammer Fyens Stiftstidendes lokalsider fra Middelfart, skyldes det, at pladsen er begrænset. Avispapir er ganske enkelt en kostbar ressource.

Annonce

Nærhed er vigtigt

Det betyder ifølge chefredaktøren, at redaktionen i Middelfart hele tiden bør være opmærksom på, hvordan pladsen bliver brugt på det mest relevante stof for læserne.

- Og på en lokalredaktion, der dækker Middelfart Kommune, er nærhed og tilstedeværelse i alle egne af kommunen en vigtig faktor, lyder det fra Poul Kjærgaard.

- Det er også i respekt for lokal relevans, at der findes forskellige ugeaviser på hver side af Lillebælt. Melfar Postens styrke er, at den er lokal med et skarpt blik for det, der sker i den fynske købstad mellem de to broer og i kommunens byer rundt om Middelfart. Om begge vores aviser - både dagbladet og ugeavisen - gælder det, at hver gang vi bringer en artikel fra Fredericia, udvander vi dækningen af Middelfart. Og det vil vi ikke. Fordi vi ved, at sulten efter lokal journalistik er stor. Heldigvis, uddyber han.

Poul Kjærgaard forklarer desuden, at det på Fyens.dk ikke er nødvendigt at tage de samme hensyn til pladsen som i papiravisen.

Derfor er der på nyhedssitet mulighed for at læse stort set alle historier, der bliver udgivet om Fredericia og resten af Trekantområdet.

Samtidig trykkes der også stadig visse historier fra Fredericia i Fyens Stiftstidende, hvis redaktionen i Middelfart finder dem særlig relevante for nordvestfynboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce