Annonce
Melfar Posten

Er du glad for genbrugsguld? Melfar Posten guider dig til kommunens genbrugsbutikker

Annonce

Melfar Posten har været en tur rundt i kommunen for at lave en genbrugsguide til dig. Her kan du blive klogere på de 13 genbrugsbutikker, der ligger i Middelfart Kommune.

Guiden er med til at give dig et overblik over, hvad de enkelte butikker sælger meget af, hvad deres overskud går til og hvornår de har åbent.

Så hvis du står og mangler et sæt tøj, køkkenredskaber eller lamper, så kan du gå på opdagelse i vores genbrugsguide og blive klogere på, hvor du finder lige netop det, du mangler.

God fornøjelse.

Annonce

Middelfart: Nye lokaler giver plads til galleri i Middelfart

Middelfart: Den 1. november 2018 åbnede Kirkens Korshær i nye og større lokaler på hjørnet af Brovejen og Assensvej i Middelfart. De mange nye kvadratmeter betyder, at der nu er plads til endnu flere genbrugsvarer. Blandt andet er der blevet plads til en læseafdeling og et lille galleri, hvor man kan kigge nærmere på de mange billeder, der er til salg.

Knap 40 frivillige driver i fællesskab butikken, og overskuddet sendes ud til Kirkens Korshærs tilbud i hele landet. Det kan eksempelvis være varmestuer, væresteder og Sct. Nicolai Tjenesten, som er Kirkens Korshærs telefontjeneste for mennesker, der har brug for at blive lyttet til.

Der er sat priser på alt, og der er i de nye lokaler blevet plads til et stort område med møbler, ligesom der langs en af væggene står fine stel og andet service opstillet. Kirkens Korshær har åbent mandag til fredag fra 10 til 17 og lørdag 10-13.

Annonce

Middelfart: Den altomfavnende genbrugsbutik

Middelfart: Med alt fra æbleskivepander til senge kan man få lidt af hvert i Danmission Genbrug på Jernbanegade i Middelfart. Og ligesom flere andre genbrugsbutikker er der i en afdeling for sig selv lavet en bogcafé, hvor nysgerrige købere kan sætte sig og nærstudere bøgerne, inden de køber dem. Det er dog ikke bøger, der bliver solgt flest af ifølge Grethe Knudsen, der er butiksleder.

- Vi sælger både rigtig meget tøj og isenkram, men det er meget forskelligt, hvad folk køber.

På nuværende tidspunkt er der omkring 15 frivillige i butikken, men står det til Grethe Knudsen, så må der gerne være fem til syv ekstra frivillige, der melder sig som frivillig i butikken.

- Der er plads til alle her. Der er ingen krav til, hvem der melder sig som frivillig, lyder det fra Grethe Knudsen.

Overskuddet i butikken går til flere forskellige poster. Blandt andet får Mødestedet på Vesterbro i København nogle af pengene, men også i Tanzania bliver noget af overskuddet brugt til at mindske kønsdiskrimination og vold.

Butikken har åbent mandag til fredag fra 10-17 og første lørdag i måneden fra 11-14.

Annonce

Nørre Aaby: Genbrugsbanken med lamper i bankboksen

Nørre Aaby: På Østergade står frivillige pensionister bag disken i Røde Kors-genbrugsbutikken i den gamle Nordea-filial.

Det er efterhånden to år siden, at Røde Kors overtog bygningerne, og flytningen til større lokaler med store vinduer ud til vejen har fået salget til at stige.

- Vi sælger flest møbler. Men vi kan mærke, at efter vi er flyttet herover er salget af tøj steget, fortæller Inger Petersen, som er leder i butikken.

Tøjet er doneret af beboere i området, som afleverer det i tøjcontainerne, som er placeret både Nørre Aaby og i Båring ved Dagli' Brugsen.

Derudover er der stor interesse for kogebøgerne - så stor interesse, at der til tider nærmest ingen er at finde på hylderne i det lille bibliotek.

Alt, hvad ender i den store butik har gennemgået en sortering, og både service og tøj er blevet vasket, ligesom lamperne og al elektronik er blevet ordnet, så det hele virker.

Overskuddet fra genbrugsbutikken går i vid udstrækning til lokale formål. Det kan være julehjælp, sommerlejr for børn og det lokale initiativ "Mænd Spiser Sammen".

Kigger du forbi butikken i Nørre Aaby, så gør dig selv en tjeneste og kig ned i den gamle bankboks, som i dag bugner af smukke lamper i alle farver og størrelser.

Butikken har åbent mandag til fredag i tidsrummet 10-17.

Annonce

Middelfart: Der er noget for enhver smag ved Mission Afrika

Middelfart: I den store genbrugsbutik Mission Afrika Genbrug på Odensevej er der mulighed for at købe alt, hvad hjertet kan begære. Hvis man er glad for at læse, er der også indrettet et helt hjørne af butikken til bogcafé, hvor man kan slå sig ned og drikke en kop kaffe og spise en småkage, men det er ikke alle bøger, der sælger lige godt.

- En fjerdedel af de bøger, vi får ind, kan vi faktisk ikke sælge, fordi folk ikke interesserer sig for det længere. For eksempel kan vi ikke sælge leksikon længere, fordi folk slår det op på nettet, så vi har en til at sidde og sortere alle de bøger, vi får ind, fortæller formand Jørgen Christensen.

Udover bøger får Mission Afrika Genbrug også indleveret rigtig meget tøj, som også er det, de sælger mest af. Butikken er faktisk ved at drukne i tøj, hvis man spørger Jørgen Christensen.

Sidste år kunne butikken i Middelfart sende et overskud på lige knap 400.000 kroner til Afrika, og i år regner de med at ende på 450.000 kroner. Pengene, der bliver sendt til Afrika går til for eksempel rent vand og klinikker i Nigeria, Cameroun, Centralafrika, Sierra Leone og Mali.

Hvis man vil lægge vejen forbi Mission Afrika Genbrug på Odensevej, har de åbnet mandag til fredag fra 10-17 og lørdag fra 10-13.

Annonce

Ejby: Tøj er en sællert

Ejby: Genbrugsbutikken i den gule murstensbygning i Ejby gemmer på genbrug af næsten enhver art. Med afdelinger til tøj, bøger og service og vaser, er der nok at gå på opdagelse i.

Og er der brug for en pause undervejs, er der i et hjørne indrettet en lille café, hvor der er mulighed for at få en kop kaffe.

Men butikken mangler frivillige, fortæller daglig leder Jytte Jensen.

- Vi værner om, at det skal være et hyggeligt sted at arbejde, og vi har det godt sammen os frivillige, fortæller hun og tilføjer, at man som ny frivillig selvfølgelig bliver lært op af de andre.

Der er i særdeleshed salg i det tøj, som hænger på stativer i midten af den aflange butik, fortæller Jytte Jensen.

Røde Kors i Ejby ligger på Jernbanevej 13, og butikken har åbent 10-16.30 tirsdag og torsdag, mens der onsdag og fredag er åben 10-17. Lørdag er åbningstiden 10-14.

Annonce

Middelfart: Tøjmekka for småbørnsforældre

Middelfart: I de fine nye butikslokaler på Østergade ligger et tøjparadis for forældre og bedsteforældre til yngre børn. For lige knap et år siden flyttede Mødrehjælpen ind i lokalerne, hvor de huser børnetøj, legetøj og udstyr til børn.

De mange ting i butikken bliver indleveret af private, for derefter at blive ordnet og vasket af butikkens 22 frivillige. Selvom der bliver solgt rigtig meget tøj, så er det ikke den mest eftertragtede vare i butikken.

- Så snart vi har weekendsenge, højstole eller klapvogne i butikken, så bliver de solgt med det samme. Det er ofte bedsteforældre, der køber de ting, fortæller Bente Møller, der er frivillig i butikken.

Og overskuddet fra de mange salg går til lokale foreninger i både Fredericia og Middelfart. På nuværende tidspunkt går pengene blandt andet til "Måltidet", der henvender sig til børn og forældre, der gerne vil lave mad med andre familier fra lokalområdet.

Hvis man vil støtte de lokale foreninger og lægge vejen forbi Mødrehjælpen har de åbent mandag til fredag fra 10-17 og lørdag fra 10-13.

Annonce

Strib: Tidligere solcenter nu med genbrugsgodter

Strib: På Vestergade i Strib har det tidligere solcenter skiftet udseende, og er blevet til en genbrugsbutik. Bag butikken står Kate Holmegaard, som åbnede butikken 1. september i år.

Rummene fra det tidligere solcenter har Kate Holmegaard valgt at beholde, så genbrugsguldet er inddelt i forskellige afdelinger. Et rum til tøj, et roderum med glas og porcelæn. Sidst men ikke mindst er Kate Holmegaard selv rykket ind i to af rummene.

- Jeg har atelier i det ene rum og smykkeværksted i det andet. Så skal jeg ikke sidde og vente på, at kunderne kommer, så kan jeg male eller lave smykker.

I genbrugsbutikken er der ikke plads til møbler, så derfor tager Kate Holmegaard i mod alt andet end møbler.

- Det er primært porcelæn, tøj og tasker, som bliver indleveret, men det er også det, jeg sælger mest af.

Strib Genbrug ligger på Vestergade 33, og har åbent torsdag, fredag og lørdag fra klokken 13-17.

Middelfart: Fast pris på det bedste tøj

Middelfart: De sidste to år har Folkekirkens Nødhjælps butik ligget lige midt på Algade, hvor der bliver indleveret tøj, nips og andre pyntegenstande. De fleste af varerne i butikken kommer dog fra Folkekirkens Nødhjælps containere, som står ved Føtex.

- Vi tager kun i mod det allerbedste tøj her i butikken, så vi har en fast pris på vores tøj, som er en anelse højere, end ved nogle af de andre butikker, fortæller Merete Beck, der er butiksleder.

På nuværende tidspunkt er de 17 frivillige, som sørger for at ordne de ting, der kommer ind i butikken, og derefter sælge dem til kunderne. Overskuddet fra butikken går til steder, hvor der er brug for nødhjælp. Det kan for eksempel være til vandingsanlæg, toiletter eller lignende i lokalsamfund, hvor der er brug for hjælp.

Butikken i Algade har åbent fra 11-16 mandag til onsdag, fra 10-17 torsdag og fredag samt fra 11-13 om lørdagen.

Gelsted: Mulighed for gode kup i Gelsted

Gelsted: I Genbrugsbutikken Gelsted på Søndergade er helt og aldeles sin egen. Den har sin egen bestyrelse, og det er de knap 30 frivillige i genbrugsbutikken, der bestemmer, hvad overskuddet skal gå til. Og det har tidligere været alt fra de lokale folkedansere, motionscaféen i Ejby og Gelsted Forsamlingshus.

Og så har butikken den fordel, at den ligger lige ved siden af Gelsted Genbrugsplads. Derfor benytter mange af dem, der skal forbi genbrugspladsen, lejligheden til at smide de ting af, som tåler genbrug, i butikken.

Erik Larsen, som er formand for bestyrelsen og "daglig boss" fortæller, at alt bliver tjekket og vasket, før det ender ude i butikken. Det kan af og til være lidt af et arbejde, for det vælter nemlig ind med tøj for tiden. Af den årsag kører Genbrugsbutikken Gelsted af og til halv pris på tøjet.

Af og til gør kunderne gode kup i butikken, og det glæder Erik Larsen, for som han siger, så kan man ikke sætte pris på reklameværdien i den slags.

- Jeg kan for eksempel huske en mand, som købte en bog til fem kroner. Han kom og fortalte mig, at han havde solgt den til 1200 kroner på auktion.

Genbrugsbutikken er den slags genbrugsbutik, hvor der er plads til at prutte om prisen. Priserne på møbler er vejledende, fortæller et stort skilt, som er hængt op på en af væggene.

Genbrugsbutikken har åbent fra 9-12 om mandage, fra 10-16 torsdag og fredag og fra 10-14 om lørdagen.

Middelfart: Et bjerg af køkkenudstyr

Middelfart: Middelfart Genbrug, der har eksisteret siden 1991, har i dag både en butik på Odensevej og et møbellager på Damgårdvej, hvor de ligger inde med noget for enhver smag. Udover indleveringer af nips, køkkenting, tøj, sko og møbler fra private, har butikken også del i en container på genbrugsstationen, hvor der bliver leveret varer fra. Men der er ingen tvivl om, at det er køkkenudstyret, der fylder i butikken på Odensevej.

- Vi får indleveret rigtig meget køkkengrej i butikken. Vi har faktisk bjerge af køkkenudstyr stående i et lokale for sig selv, fortæller Per Larsen, der er frivillig og en del af bestyrelsen i butikken.

Udover de mange køkkenting, tilbyder butikken også at hente og bringe ting ud til kunderne.

FDF i lokalområdet og KFUMs Sociale Arbejde er de foreninger, der nyder godt af overskuddet fra butikken.

På Odensevej er der åbent fra 10-17 mandag til fredag og fra 10-12.30 lørdag, mens der på Damgårdvej forskellige åbningstider fra dag til dag på nær onsdag, hvor der er lukket.

Fjelsted: Genbrug er lidt billigere i Fjelsted

Fjelsted: Siden 1999 har Kirkens Korshær haft genbrugsbutikken i Fjelsted, som tiltrækker kunder fra nær og fjern.

Butikken drives af frivillige, som langer alt fra værktøj og møbler til tøj og porcelæn over disken.

Som de frivillige så fint selv siger det, så har de i butikken et bredt udvalg af alting. Og prisen er en smule lavere, end hos nogle af de andre genbrugsbutikker i kommunen på grund af butikkens beliggenhed.

I alt har 18 frivillige deres gang i på Jægersmindevej i Fjelsted, og udover at drive genbrugsbutikken samler de frivillige af og til porcelæn, bestik og service sammen og laver kasser til dem, der står og skal flytte ind et ny sted.

Butikken har åbent fra 10-17 tirsdag til fredag og fra 10-13 lørdag.

Middelfart: Pænt dametøj og andre genbrugsgodter

Middelfart: I et lokale bagerst i Røde Kors-butikken på Jernbanegade står tre damer og hælder tøj ud af poser for derefter at sortere det. Mandag og onsdag bliver der nemlig tømt containere med genbrugsguld i, som ender i butikken på Jernbanegade, der har ligget der siden 2010.

- Vi sælger rigtig meget dametøj her i butikken. Vi har faktisk også lidt et ry for, at vi har noget af det bedste og pæneste dametøj, fortæller Jytte Skau, der er butiksleder.

De 30 frivillige sørger for at ordne og ikke mindst sælge varer i butikken, så der kan komme et overskud, hvor størstedelen af det går til lokale tiltag i Middelfart Kommune. Derudover løber Middelfart Gymnasium hvert år til fordel for butikken. De penge, som gymnasieeleverne samler ind via sponsorater, går til Røde Kors.

Hvis man har lyst til at kigge på noget af det pæne dametøj eller andre genbrugsgodter, har butikken åbent fra 10-17 i hverdagene og fra 10-13 om lørdagen.

Middelfart: En alternativ genbrugsbutik

Middelfart: Det er ikke mere end fire måneder siden, at Giv Tilbage flyttede fra Hessgade til Odensevej. Og siden de er flyttet i nye lokaler har de kunnet mærke en stigningen i salget af tøj.

- Vi kan mærke, at der kommer flere og kigger, efter vi er flyttet. Jeg tror, at det har hjulpet, at vi er kommet op blandt de andre genbrugsbutikker - så tager folk lige en runde, fortæller Karin Iversen, der er en af de 16 frivillige i butikken.

Tøj er det, som der er mest af i butikken. Giv Tilbage er nemlig ikke en klassisk genbrugsbutik. De modtager pænt og brugt dametøj, tasker, sko, bælter og smykker, men efter de er flyttet i nye lokaler har de bemærket, at der ikke bliver indleveret så meget tøj, som der tidligere gjorde.

Men selvom der ikke bliver indleveret nær så meget tøj som tidligere, så leverer butikken stadig et overskud hvert år til Børnecancerfonden og Julemærkehjemmet.

Hvis man vil indlevere tøj, kigge eller måske melde sig som frivillig i butikken, så er der åbent fra 11-17 i hverdagene og fra 10-13 om lørdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce