Annonce
Melfar Posten

Fakta i Gelsted bliver til Coop 365: - Det bliver alletiders for byen

Nikolaj Jørgensen er butikschef i Fakta Gelsted. Han overtog butikken kort inden, den blev lavet om fra en Superbrugsen til en Fakta. Nu tager han endnu en ombygning og glæder sig til det nye koncept, der lader ham købe de varer ind, som han tror, borgerne i byen vil have. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Fakta i Gelsted skal laves om til en Coop 365-butik. Det er ifølge direktør og butikschef en stor opgradering, der kommer hele byen til gode. Handlende i Gelsted har nemlig handlet så godt i Fakta, at man nu tør skrue endnu mere op for konceptet bag den nye butik, der har et større og bedre udvalg.

Gelsted: Når Fakta i Gelsted inden sommerferien skifter den røde facade ud med en grøn og skifter navn til Coop 365, så er det en stor opgradering af butikken.

Kunderne vil få 1000 flere varenumre at vælge imellem, og det er alt lige fra økologiske grøntsager til vin, øl, og blomster, der vil få sin egen afdeling i butikken. Der skal igen bygges om, og den nye 365-butik skal stå færdig inden for få måneder.

Den omkring en million kroner dyre ombygning kommer mindre end to år efter, at den nuværende Fakta-butik blev indviet og havde fået en otte millioner kroner dyr renovering.

Annonce

Men det kan sagtens betale sig, fortæller Ole Ebdrup Andreasen, der er direktør i Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, hvor også butikken i Gelsted hører ind under.

- Vi er ikke færdige med at betale af på den ombygning, der blev lavet for to år siden, men regnestykket hænger sammen, for butikken i Gelsted er i solid drift, og det er et langtidsholdbart koncept. Derfor tør vi godt investere igen i Gelsted, så borgerne i Gelsted skal ikke være bange for at miste deres butik, men de kan være med til at forme den endnu bedre, fortæller direktøren.

Kunderne i Gelsted har nemlig efterspurgt flere varer at vælge imellem, og det kommer der så nu med det nye koncept, der endnu ikke er rullet ud ret mange steder i landet.

Lytter til kunderne

Men butikken i Gelsted har potentiale til endnu en omlægning, for kundernes modtagelse af Fakta-butikken har givet anledning til at lade butikken være en slags test-butik.

- Det her bliver alletiders for byen. Vi får et noget bredere sortiment og brede rammer som butik, og det er en kæmpe fordel for kunderne, der nu kan "handle færdig", for vi får mange af de varer, de har efterspurgt. For eksempel specialvarer som kondenseret mælk og mange økologiske produkter samt vores egne produkter i det, der hedder 365-serien. Så bliver der også et lille nøk ned i prisen og altså en smule billigere end Fakta, fortæller butikschef i Fakta Nikolaj Jørgensen, der overtog butikken lige inden, det blev meldt officielt ud, at den skulle laves om fra en Superbrugsen til en Fakta for snart to et halvt år siden.

Da man valgte at lave Superbrugsen om til en Fakta, var det, fordi kunderne efterspurgte en discount-butik. Det valgte man ifølge Ole Ebdrup Andreasen at lytte til, og nu har man igen lyttet til de ønsker, kunderne har. I høj grad handler den kommende omlægning af butikken også om, at kunderne i byen har kvitteret med at handle godt ind i Fakta.

- Vi har nu flere kunder, end da det var en Superbrugsen. Da vi lavede den om, kunne vi se, at der var et større ønske om længere åbningstider og billigere priser. Nu har vi flere handler og flere kunder, men selv om de handler for et mindre beløb per handel, så er omsætningen den samme som i Superbrugsen, fortæller direktøren, der også kan se, at hvor der før var et underskud i den forhenværende Superbrugsen på en million kroner, så er det nu vendt til et overskud på en halv million kroner.

Annonce

En fri købmand

Når butikken i Gelsted laves om en en Coop 365-butik, så kommer strukturen mere til at ligne en købmandsbutik - som man kender det fra Rema 1000, fortæller Nikolaj Jørgensen.

- Nu kan vi købe ind uden om Fakta-kæden, og derfor kan vi tage nogle lokale leverandører ind, hvis vi synes, det giver mening. Vi bliver en form for selvstændig købmand, siger Nikolaj Jørgensen, der nu kan tage lokale jordbær eller honning ind i butikken, hvis det opfylder formålet om at kunne sælge flere varer i butikken.

Heller ikke han er bange for at tage springet ud i en ny butikskæde endnu en gang.

- Jeg blev meget glad, da jeg fandt ud af, at vi skulle være en 365-butik. Så skal man ikke kigge sig over skulderen og tjekke, om Fakta kommer og kigger, hvad vi laver, så det passer godt til, hvordan jeg gerne vil drive butik, siger Nikolaj Jørgensen, der allerede har lyttet til kunderne og taget Albani-øl ind i sortimentet, selv om det ikke er en del af det oprindelige Fakta-sortiment, der køres efter en ret lige snor.

Nu får butikken altså lov at slå sig løs, men først skal der lige bygges lidt om.

-  Vi skal have nyt vin- og øl-inventar, og der skal også gøre plads til mere i frugt- og grøntafdelingen. Vi flytter også brødafdelingen ved indgangen hen til det andet brød inde i butikken, og så gøres der plads til en blomsterafdeling, hvor der før var brødskab. Det hele bliver lidt mere eksklusivt. Men vi lukker ikke dele af butikken ned, som vi gjorde sidste gang. Man vil kunne komme og handle i hele ombygningsperioden, og noget af arbejdet vil blive gjort om natten, så det forstyrrer mindst muligt, siger Nikolaj Jørgensen, der også glæder sig til, at der skal bygges en "scan og betal"-luge, som letter ekspeditionen ved betalingslinjen.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Blød, fast eller grøn: Klingenberg Ost inviterer til ostefestival

Annonce
Annonce
Melfar Posten

12-årige Carl Christian blev danmarksmester i eget farvand

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Konditor storhitter med både chokolade og bryggeri i baglokalet: - Vi satte de første 500 øl til salg, og på en uge var alt udsolgt

Melfar Posten

Syv navne på stemmesedlen: Radikale præsenterer listen af kandidater til kommunalvalget

Elbobladet

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

Melfar Posten

Kendt butikskæde udvider med spritnyt koncept: Nu kan man købe vin med en sms

Melfar Posten

Betina fandt både en død sæl og et dødt marsvin inden for 100 meter: Derfor fjerner kommunen ikke altid døde dyr på stranden

Melfar Posten

- Ingen drømte om at nogen kunne finde på det: 80 dannebrogsflag var pludselig pist væk

Melfar Posten

Sparekassen hylder klimaiværksættere: Fynske piger får kvart million til udvikling af bæredygtigt hygiejnebind

Melfar Posten

Foredrag om støtteprojekt til skole i Gambia

Melfar Posten

Tip fra Bib sylter og konserverer på glas og flasker

Melfar Posten

Kring løb med prisen for Byens Bedste Specialbutik: Det har styrket sammenholdet i butikken

Melfar Posten

Foredrag om det danske møbelboom

Melfar Posten

Byens Bedste Middelfart 2021: Stem, stem, stem

Melfar Posten

Trafikchef kommer til borgermøde i Brenderup: Skal diskutere uheldsramt vejkryds med de lokale

Melfar Posten

Genbrugsbutik slog rekord i stor stil: Tjente styrtende med penge i juli

Melfar Posten

Her har både boet stenaldermennesker og vikinger: Nu mangler arkæologerne en brik i puslespillet

Melfar Posten

Lokalredaktør: Husk at afgive din stemme ved Byens Bedste Middelfart 2021

Melfar Posten

Nu er den gal igen: Flere biler har fået en på siden

Melfar Posten

Vendte om på motorvejen for at redde panisk marsvinunge: - Den havde ligget og pebet og prustet i et døgn

Melfar Posten

Historiefortællinger på Hindsgavl: Guidet tur i slotsparken

Melfar Posten

Lørdagsmatiné med Lunau & Sund

Melfar Posten

Kom til DM i drejning på Clay

Annonce