Annonce
Melfar Posten

Forsamlingshus synges op med muntre viser

Jane Laut (ved klaveret) skal være korleder på det kor, der opstår for en kort stund for at lave en "syng dansk"- aften i Båring Forsamlingshus. Hanne Drejer er med i arbejdsgruppen og er selv vant til at synge i kor. Foto: Mia Harm Madsen
I Båring hylder man glæden i livet med sang. Dog mangler man deltagere til et kor, der skal synge forsamlingshuset op i oktober.
Annonce

Asperup: Det skal være nært, muntert, dansk og opløftende, når der mandag den 21. oktober afholdes "Syng dansk"-aften i Båring forsamlingshus. For sange kan noget helt særligt. Den kan bringe stemninger. Både de gode og de dårlige. Men det bliver altså de gode stemninger, der synges frem på denne aften. Det bliver "Er du dus med himlens fugle", "Gå med i lunden", "Man kan da ikke gøre for at man har charme" og mange flere af de gode, glade og danske sange, som vi alle kender, men som ikke bliver hevet frem, når vi skal synge i fællesskab.

- Det skal være muntert. Ikke så meget gråd. Man skal blive i godt humør, siger Jane Laut, der bliver korleder på aftenen.

Men sådan en aften synger jo ikke sig selv op. Derfor efterlyses der også stemmer til at synge med.

- Vi har længe prikket til Jane for at kunne blive korleder i sådan en aften, for vi ville gerne have nogle arrangementer i forsamlingshuset. Og vi vil gerne synge sammen og lægge hus til, forklarer Hanne Drejer, der er medlem af arbejdsgruppen.

Det skal være muntert at synge med i lejlighedskoret, som det kaldes, idet koret øver fire gange, optræder og derefter er opløst.
Annonce

Stemmer fra nær og fjern

Alle, der har lyst til at synge med, må dukke op. Uanset hvor man bor.

- Koret er åbent for alle, men man skal alligevel have erfaring med at synge i kor, for ellers kan man ikke holde sin stemme, og vi skal synge firstemmigt, siger Jane Laut. Der er ingen optagelsesprøve til koret, men hvis man gerne vil synge med, så skal man sætte fire mandage af til at øve i.

Både Jane Laut og Hanne Drejer glæder sig til at bruge forsamlingshuset til det, det er skabt til: Samvær.

- Sangen kan meget. Den er et politisk redskab, og den frigør vilje og kraft med én mund. Den er et demokratisymbol, hvor alle mennesker er lige vigtige. I koret har hver deres plads, og hvis man ikke passer sine poster, så bliver resultatet ikke godt, siger Jane Laut.

Så ambitionerne for arrangementet er høje, og derfor kan gæster på denne aften godt begynde at glæde sig.

Annonce

Skal du med?

Den første mandag er den 9. september, og herefter er det den 16. september, 30. september og 7. oktober. Alle dage fra klokken 19 til 21.30.

Det koster 300 kroner at deltage, og koret er igen opløst efter den 21. oktober.

Skulle du have lyst til at synge Båring Forsamlingshus op, så kan du melde dig til hos Jane Laut på jlaut@mail.dk eller hos Hanne Drejer på drejerhanne@gmail.com senest den 1. september.

Der er allerede planer for, hvad der skal synges, og det bliver i den glade og livsbekræftende ende af skalaen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce