Annonce
Melfar Posten

Hyggen har bredt sig i Kauslunde: Gitte Voigt inviterer indenfor til både kaffe og strik

En lille drøm er gået i opfyldelse for Gitte Voigt med hendes projekt "Ren hygge" i Kaulsunde. Privatfoto
Gitte Voigt har brugt sparepengene på at renovere en gammel stald og inviterer nu indenfor til ren hygge flere gange om ugen.

Kauslunde: "Ren hygge" lyder teksten på et lille skilt på den gule gavl ud til Kirkegyden 21  mellem Kauslunde og Hyllehøj. Skiltet burde være betydeligt større, for hyggen vil nærmest ingen ende tage, når Gitte Voigt hver onsdag og torsdag åbner dørene og inviterer indenfor til kaffe, kage, strik og socialt samvær.

Hun arbejder til daglig som social- og sundhedsassistent og har i mange år drømt om i fritiden at lave et socialt samlingspunkt for folk med hang til uformel eftermiddags- og  aftenhygge. For et par år siden besluttede hun sammen med sin mand at bruge parrets sparepenge på at forvandle ejendommens lille stald til et rart lokale med plads til 30 siddende mennesker.

Det er ikke tilfældigt, at Gitte Voigt arbejder på et plejehjem, for hun altid haft et stort omsorgsgen.

Annonce

- Jeg ved, der sidder mange mennesker rundt omkring, ikke mindst i oplandet, som savner et sted at mødes med andre, fortæller Gitte Voigt, der oprindelig ville etablere et dagcenter.

- Men det hænger nok ikke sammen økonomisk. Nu starter jeg i stedet stille op ved siden af mit job i kommunen, og så må vi se, hvad det udvikler sig til, fortsætter hun.

Renoveret for en halv million

Gitte Voigt og hendes mand har bygget stalden om for en halv million kroner. Foto: Søren Gottwald

En halv million kroner er håndværkernes indsats løbet op i, og i foråret stod lokalet med tilhørende køkken og ældre- og handicapvenlige adgangsforhold klart til de første gæster. Interessen er vokset hen over året, og før de seneste coronarestriktioner trådte i kraft, er op til 20, primært kvinder, mødtes til kaffe, kage, snak og håndarbejde ved langbordet i det indbydende rum med loft til kip.

Om onsdagen åbnes dørene et par timer fra klokken 14.30, her er der ikke kun lagt op til strik, tanken er at lave et program med forskellige indslag, blandt andet foredrag, rejsefortællinger og lignende.

Torsdag aften mellem 19 og 21 er reserveret til en strikkeklub, hvor alle er velkomne til at deltage i det omfang, pladsen rækker. Det koster 30 kroner at være med, men så følger der også både kaffe og kage med.

Under de nuværende corona-restriktioner kommer der maksimalt 10 mennesker ind til de pågældende arrangementer.

17. november holder Gitte Voigt et julemarked i stalden sammen med sin datter. Her sørger man også for, at der maksimalt er 10 mennesker i lokalet. Der lukkes med andre ord kun en ny gæst ind, når en anden er gået ud, når man er oppe på de tilladte 10 mennesker.

Tanken er også, at lokalet skal kunne lejes ud til andre arrangementer, for eksempel en fødselsdag eller lignende. Det kommer til at koste 500 kroner.

- Men vi følger selvfølgelig gældende corona-restriktioner, og det skal folk, der lejer lokalet, også, siger Gitte Voigt.

Hun fortæller, at interesserede kan sende hende en sms på 20743082, og føjer til, at hun for ældre og gangbesværede også er behjælpelig med transport til og fra "Ren hygge".

Der er både kaffe og kage på bordet, når der hygges i Kauslunde. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Jublende restaurantejer sælger mere end 100 schnitzler om dagen på Nørre Aaby Station: - Det har været totalt overvældende

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce