Annonce
Melfar Posten

Jubel hos fodboldklub: Nyt projekt vil give store muligheder og fordele

I sommeren 2020 var 35 piger og drenge en del af fodboldskolen i Båring. Arkivfoto: Mads Korsgaard Jensen
Det er nu officielt: Båring GF's kunstgræsbane bliver udvidet fra at være en ottemandsbane til en ellevemandsbane, hvilket har stor betydning for klubben og dens medlemmer, fortæller formand for fodboldafdelingen Knud Henning Andersen.
Annonce

Båring: Selvom boldbanerne står uberørte hen ude i Båring GF, ligger alting ikke stille. Langt fra faktisk.

Selvom foreningens medlemmer har måtte lægge fodboldstøvlerne på hylden for en stund på grund af restriktionerne i kølvandet på corona, har de nu fået en stor nyhed at lune sig på, mens vintervejret raser.

Klubbens ottemandsbane i kunstgræs, der blev indviet for knap to år siden, bliver nu udvidet til en ellevemandsbane. Noget der kommer til at få stor betydning for klubbens fodboldafdeling, fortæller formand for fodboldafdelingen Knud Henning Andersen.

- Nu kan de hold, som er mere end 14, komme til at bruge banen, som har været begrænset af kun at kunne bruges til syv- og ottemands træning og kampe.

Hidtil har ellevemandsholdene, både ungdom og senior, måtte træne på klubbens almindelige græsbane. Men banens tilstand i visse perioder på året har skabt udfordringer.

- De har ikke kunnet spille hele året, hvilket de kan nu med den nye bane. Og det, der er tendensen i øjeblikket, er, at man gerne vil spille og dyrke udendørs idræt hele året. Så det er fantastisk, at vi kan være med her også.


Det, at vi får sådan en bane her, er med til, at vi kan holde det hele kørende også i fremtiden.

Knud Henning Andersen, formand for fodboldafdelingen.


Annonce

Godt for gamle knæ

Muligheden for at kunne træne hele året vil komme unge som ældre til gode.

- Nu er jeg selv en af de ”gamle”, vi kalder os veteraner, og vores gamle ben vil kunne holde til at spille fodbold hele året på det underlag, vi får her. Det kan vi ikke på en græsbane. Den nye bane vil kunne holde os i gang året rundt, hvilket er godt for sundheden, siger Knud Henning Andersen.

En græsbane bliver nemlig tør om sommeren og dermed hård at lande på, og om efteråret og vinteren er den ujævn, hvilket forværres af frost, så man risikerer at vride om og få dårlige knæ og så videre, forklarer han og håber, at den nye bane vil minimere antallet af skader.

Ser man bort fra corona og de medfølgende restriktioner, går det godt i Båring GF, fortæller Knud Henning Andersen, der blandt andet roser flokken af unge mennesker, der er gode til at støtte og bakke op om klubben. Arkivfoto: Mia Harm Madsen

Selv har han "nogle unge mennesker", der spiller i klubben, som lige nu længes efter igen at kunne spille med kammeraterne, det sociale samvær og sammenhold, og som ligesom klubbens øvrige medlemmer glæder sig til at prøve den nye bane, når den står færdig.

Det forventes den at gøre i maj. Inklusiv lys, måltavle og hegn løber banen op i en pris på lidt over 3,3 millioner. Udvidelsen er godkendt af kommunen, som har ydet anlægsstøtte.

Udgifter og finansiering

I forbindelse med den kommunale godkendelse, som kom i stand på et byrådsmøde 1. februar, havde Båring GF indsendt følgende budget. Priserne er inklusiv moms

Tilbud fra NKI Kunstgræsbaner, Søndersø 2.318.589 kroner.

Vestfyns El Anlæg (lysanlæg) 175.000 kroner.

Lakeret hegn 43.150 kroner.

Tillægspris rensning for tungmetaller 709.313 kroner.

Måltavle 67.375.

Samlet pris: 3.313.427 kroner.

Finansiering:

Middelfart Kommune 2.690.030 kroner.

Båring GF 138.397 kroner.

Dansk Idræts Forbund Fond 100.000 kroner.

Lokale sponsorer 280.000 kroner.

lokale pengeinstitutter 105.000 kroner.

At det hele nu er på plads, får Knud Henning Andersen til at se endnu mere lyst på fodboldafdelingens fremtid.

- Det, at vi får sådan en bane her, er med til, at vi kan holde det hele kørende også i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce