Annonce
Melfar Posten

Klimanørder sender hilsen: Vi har lavet en avis til klimafolkemødet

Lone Schrøder og Bjørn Stauning ved de aviser, hvor hovedparten nu er fordelt til supermarkeder på Nordfyn og i Trekantsområdet. Foto: Jessie Seehuusen
Annonce

Nordvestfyn: "Klimabevægelsen i Danmark", som repræsenterer en lang række foreninger med en klimadagsorden, har udgivet en avis som hilsen til Klimafolkemødet i Middelfart.

- Vi må sørge for, at coronaen ikke slår os helt ud, siger Lone Schrøder.

De fleste er jo klar over, at der på et tidspunkt kommer en langt alvorligere krise. Hedebølgen i Sibirien og verdens hidtil højeste temperatur i Nevada Ørkenen i USA taler et tydeligt sprog. Det er klart, at det bliver både dyrt og yderst vanskeligt, men som Connie Hedegaard siger:

"Hvis vi ikke gør noget, bliver det mange gange værre.”

Kigger man avisen igennem - som i øvrigt har titlen ”Middelfart viser vejen” - møder man kendte organisationer som Danmarks Naturfredningsforening, PKA, Ingeniørforeningen og Dansk Energi - men der er også mange mindre og måske knap så veletablerede.

Især er de unge stærkt repræsenteret med Extinction Rebellion, UngEnergi, UngeKlimarådet og Fridays for Future, som er en bevægelse af skoleelever med inspiration af Greta Thunberg.

- Der er ved at opstå nogle meget værdifulde alliancer mellem erhvervslivet og græsrødder, siger Bjørn Stauning og tilføjer, at der er solid dækning fra forskermiljøer fra otte ud af Danmarks otte universiteter.

- Vi har også samarbejde med nogle af pensionsselskaberne, siger Lone Schrøder.

- De jo er vores allesammens pensionsopsparinger - og de er villige til at gå langt stærkere ind i finansieringen af den grønne omstilling - det er bare med at komme i gang.

Hovedparten af klima-aviserne er delt ud til supermarkeder på Nordvestfyn og i Trekantområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce