Annonce
Melfar Posten

Klumme: Hvad med i dag?

Annonce

Vi er allerede mere end halvvejs gennem januar. Dermed er det også ved at være et stykke tid siden, at Miss Sophie skålede med Sir Toby, Mr. Pommeroy, Admiral von Schneider og Mr. Winterbottom, rådhusuret faldt i slag, og vi hoppede ind i det nye årti. Mange med et nytårsforsæt om, at i år skal alting være anderledes.

Jeg har selv været der.

Altså hvor jeg virkelig troede på, at fordi vi gik ind i et nyt år, så ville det på magisk vis lykkes at blive en meget bedre udgave af mig selv. Allerede dagen efter blev nytårsforsættet om at leve sundere skrottet. Når jeg holdt i køen ved McDrive, fordi en McBacon var det ENESTE, jeg kunne forestille mig at få ned, var det nemt at blive enig med mig selv om, at hvis jeg bare tog den uden dressing (og pickles, for det kan jeg altså virkelig ikke lide), så var det vel okay? Nytårsforsættet røg i skraldespanden sammen med det fedtede papir fra McDonald’s, der indeholdt de pickles, jeg alligevel havde fået i min burger.

Det er de færreste, der har succes med deres nytårsforsæt. Vi er ikke langt inde i januar, før de gamle vaner tager over igen. Jeg tror, at det handler meget om motivationen for at ændre sig. Hvis anledningen bare er, at det virker logisk at starte på en frisk, når vi går ind i et nyt år, så er det ikke langtidsholdbart. Der skal virkelig være et ægte ønske om forandring. Og så skal man vælge sig et nytårsforsæt, som er vigtigt for en selv. Engang imellem får man måske valgt et nytårsforsæt, som er mere vigtigt for andre? Og hvis man kun laver en ændring for andres skyld – holder op med at ryge eller sætter sig et mål om at tabe fem kilo, fordi kæresten synes, at man skal - så er succesraten ikke så stor. Ønsket skal komme fra en selv, for at det giver mening, og for at der skal være chance for, at det lykkes.

Det oplevede jeg den 13. marts sidste år, hvor jeg tog en beslutning, der ændrede mit liv. Jeg havde i flere år haft ondt i hoften efter en operation. Den 13. marts begyndte jeg i et tre måneders forløb med personlig træning. Det tog ikke mere end tre uger, før smerterne var aftaget så meget, at jeg ikke længere vågnede om natten. Jeg er næsten flov over at indrømme, at der ikke skulle mere til. Så lille en investering, der betød alverden.

De tre måneder fløj afsted. Jeg følte på intet tidspunkt, at jeg ”ofrede” mig – heller ikke selv om der fulgte en kostplan med i forløbet, og jeg skulle kontrolvejes hver 14. dag. Jeg trænede to gange om ugen med personlig træner og én gang om ugen for mig selv. Og så fulgte jeg kostplanen, som dikterede seks måltider om dagen. Jeg følte mig på intet tidspunkt sulten eller fik den der vilde trang til Toms Chokolade med chokofanter eller dronningemandler, når jeg stod i køen i Rema 1000 sidst på eftermiddagen.

Ungerne var heldigvis med på den. Selv om de var lidt skeptiske i starten.

”Hvorfor lugter her sådan af prut”?, spurgte Sigurd den første dag, da jeg stod og eksperimenterede med én af de nye retter. Jeg kiggede forurettet på ham. På komfuret var jeg ved at svitse blomkål i karry - tilbehøret til den kylling, der stod og hyggede sig i ovnen. Han spiste det uden at brokke sig. Og indrømmede bagefter, at det var lækkert – selv om hele huset lugtede…af prut.

Ud over at jeg slap af med smerterne i mine hofter, fik jeg mere energi, blev stærkere og gladere – også for det billede, der nu mødte mig i spejlet. Sidegevinsten var nemlig, at jeg tabte mig næsten 13 kilo. Ud af de 13 kg. var 9,4 kilo rent fedt. Det svarer til 38 bakker Kærgården. 38 bakker? Jeg satte tålmodigheden på prøve hos personalet i Rema 1000, da jeg kravlede rundt på gulvet og linede 38 pakker op for at tage et

billede. Undskyld, Rema 1000. Det blev bare så dejligt håndgribeligt for mig, når jeg så bakkerne foran mig. Og jeg stillede dem pænt på plads bagefter.

Den 13. marts blev vendepunktet for mig. Det var den dag, jeg besluttede at blive en bedre udgave af mig selv. Det behøver nemlig ikke være den 31. december. Det vigtigste er, at man gør sig klart, hvorfor man ønsker forandring. Det kan være en hvilken som helst dag.

Hvad med i dag?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce