Annonce
Melfar Posten

Kommentar: Kunsten at bevare det gamle og give plads til det nye

Sofie Ejlskov Hugger er lokalredaktør for Melfar Posten og Fyens Stiftstidende i Middelfart. Foto: Søren Gylling
Annonce

Det er begyndt at krible gevaldigt i maverne her på redaktionen.

På næste fredag skal vi nemlig være færdige med at pakke, så vi kan flytte fra Havnegade, vores hjem siden 2005, og til de splinternye lokaler i den gamle politistation.

At rydde op i de bagerste gemmer på en avisredaktion kan godt være lidt som at træde ind i en tidslomme. Det gør mig bevidst om, hvad det er, jeg som ung og nyuddannet redaktør står oven på. Derfor skal noget også med til det nye sted for at bevare den påmindelse og for at værne om historien. Men andet må og skal vige pladsen for, at nyt kan komme til. Nyt inventar, nye redskaber og ny inspiration.

Sådan bør det i store træk også være, når man udvikler sig i et mediehus. Man skal bestræbe sig på at levere det, der er mest relevant for flest mulige læsere. I den form som flest ønsker det. Man skal kunne tilpasse sig og se fremad. Og man skal gøre det med respekt for den demokratiske forpligtelse og mission - altså ønsket om at oplyse og gøre en forskel i lokalområderne gennem journalistikken. Og for den vigtige rolle, som aviser har og gennem mange år har haft.

Heldigvis gør de mange nye, digitale muligheder det kun lettere at leve missionen ud. Vi kan nemlig nå ud til flere læsere, end vi nogensinde har gjort, og være i en langt tættere dialog, end vi før har været.

Jeg forestiller mig, at der gælder mange af de samme overvejelser, når man planlægger, hvordan en by skal tage sig ud. Hvad bør bevares, og hvad må man lade blive i fortiden for at kunne øge værdien for de, der bor der, og de, der lurer på at komme til?

Ikke desto mindre må politikerne have haft overvejelserne mange gange over de senere årtier, hvor i hvert fald Middelfart og også andre dele af kommunen er blevet begavet med masser af byggerier og omdannelser.

Prøv bare at se på Havnegade, hvor der engang stod en silo der, hvor det i dag er muligt for mig at skue ud over Lillebæltsbroen fra mit kontor. Området er - som jeg ser det - blevet forvandlet til en aktiv del af bymidten, som både er moderne og flot at se på.

Men hvad er der alt i alt sket her siden 2005? Hvad har det betydet for byen? Har det alene været berigende? Og sidst men bestemt ikke mindst: hvor gemmer historien sig egentlig endnu?

Det gad jeg godt at dykke ned i og måske skrive om, inden vi rykker helt herfra. Men jeg er nysgerrig på, om der er noget særligt, som du, kære læser, gerne vil vide. Og gerne vil have os til at kigge på.

Det kunne for eksempel være, at du er interesseret i nogle af de virksomheder eller foreninger, der den dag i dag har til huse her i havneområdet. Eller at du gerne vil læse mere om nogle af de store byggerier, der har fundet sted gennem tiden, som Kulturøen, der også blev indviet i 2005, Middelfart Sparekasses domicil og naturligvis Nytorv og Middelfarts rådhus.

Det kunne også være, at du selv gemmer på en god historie, et fotografi eller et minde, som du gerne vil dele.

Har du nogle input eller ønsker, er du mere end velkommen til at sende mig en mail eller ringe til mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce