Annonce
Melfar Posten

Kortege af brandbiler fulgte ham i mål: Brandmanden Peter gik 100 kilometer for at samle ind til Knæk Cancer

Med tre kilometer tilbage overraskede 13 brandfolk og deres familier Peter Skott Carlsen ved at følge ham i en parade med udrykningskøretøjer. Privatfoto
100 kilometer på to dage. Det var den udfordring, 41-årige Peter Skott Carlsen havde sat sig for at samle penge ind til Knæk Cancer. Kroppen var øm, fødderne vablede. Men det var det hele værd.
Annonce

Middelfart: - Kom lige og hjælp med sokken, lød det fra bilens åbne dør.

Peter Skott Carlsens kone kom til, og assisterede den 41-årige brandmand i at få trukket sokken på. Derefter kondiskoen.

Da Melfar Posten mødte Peter Skott Carlsen søndag eftermiddag, var ømheden begyndt at sætte ind. Nu var han efter en kort pause parat til at begive sig ud på de sidste cirka 20 kilometer af de 100, han havde sat sig for at gå som sin måde at samle penge ind til Knæk Cancer. Han havde udset sig en lidt over tre kilometer lang rundstrækning i kvarteret omkring brandstationen, som han gik igen og igen. 50 kilometer lørdag. 50 søndag. De sidste 25 med sin brandmandsuniform. De sidste ti med iltapparat oveni.


Jeg må indrømme, at der lå jeg på et tidspunkt og tænkte: skal jeg, eller skal jeg ikke.

Peter Skott Carlsen, brandmand


Og her tæt ved målstregen kunne han mærke strabadserne. Vabler på fødderne. Ømme muskler. Faktisk havde han lørdag aften - efter at have gået de første 50 været fristet af tanken om at give op. Han kunne dårligt nok stå eller gå, fortalte han.

- Jeg må indrømme, at der lå jeg på et tidspunkt og tænkte: skal jeg, eller skal jeg ikke. Men omvendt tænkte jeg, at en ting er, at nogen har doneret, men der var gennem hele dagen nogle kollegaer fra stationen eller nogen fra familien, der gik med, så jeg ville ikke kaste håndklædet i ringen på grund af et par vabler, sagde Peter Skott Carlsen.

Annonce

Drevet af formålet

Knæk Cancer er Kræftens Bekæmpelse og TV 2's indsamling til fordel for kræftforskning og kræftramte. Indsamlingen kulminerer med et show lørdag 24. oktober, og danskere, der har villet gøre lidt ekstra for at samle penge ind, har kunnet melde deres eget indsamlingsprojekt til.

Peter Skott Carlsen ville ikke lade sig stoppe af vabler på fødderne. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Det gjorde Peter Skott Carlsen, og søndag eftermiddag havde donationerne til hans indsamling allerede ramt 6.000 kroner, hvilket var mere, end han havde regnet med.

Peter Skott Carlsen har ikke haft kræft helt tæt inde på livet, men det har ramt nogle i hans omgangskreds. Alligevel besluttede han sig for at gøre lidt ekstra, og det var det, der drev ham til at fortsætte, når det hele blev lidt hårdt.

- Så holder man fast i, at det er til et godt formål, sagde han.

Annonce

Årsagen til uniformen

Når Peter Skott Carlsen havde valgt at bringe sit brandmandsudstyr i spil ude på ruten, har det også en bestemt årsag. For som brandmand kommer man ofte i kontakt med kræftfremkaldende stoffer, når man røgdykker. Peter Skott Carlsen understregede, at det ikke er så stor en sikkerhedsrisiko, som det har været tidligere, og at Trekantbrand gør meget for at minimere risikoen. Men det ligger ham stadig på sinde.

- Jeg har uniformen på for at slå et slag for, at selvom der bliver gjort rigtig meget for det, så kan det, vi gør, i sidste ende være sundhedsskadeligt, sagde Peter Skott Carlsen.

Peter Skott Carlsen blev ifølge hans kone Rikke Skott Carlsen inspireret til vandreturen, da Peters idol, golfspilleren Thomas Bjørn, tidligere på året gik 200 km på fire dage for velgørenhed. Foto: Jonathan Møller Nielsen

Brandmandens projekt har også fået stor opbakning fra venner og familie. Og kollegaerne fra brandvæsnet fulgte ham endda de sidste kilometer i en kortege med udrykningskøretøjerne.

Selvom det var hårdt, havde det været det hele værd at sætte en hel weekend af til at vandre for et godt formål, fortalte brandmanden. Og han kunne godt finde på at gøre det igen en anden gang.

- Hvis det er til et godt formål, så vil jeg bestemt ikke udelukke det.

- Det skal bare ikke lige være inden for de næste par uger, grinte Peter Skott Carlsen.

Det er muligt at donere til Peter Skott Carlsens indsamling på Knæk Cancers hjemmeside helt frem til indsamlingsshowet lørdag aften.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Forkert navn på skribenten

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Hvad må man samle i skoven?

Melfar Posten

Forældreorganisation hylder børneområdet i Facebook-konkurrence: - De, som passer på vores børn, har brug for et skulderklap

Melfar Posten

Viby Kirke og hvad deraf fulgte

Annonce