Annonce
Melfar Posten

Maria skrabede sammen til vintertøj til sønnens pædagoger: - Det er det samme for skraldemændene, der har kedeldragter

Maria Lund Nielsen har skaffet flyverdragter til pædagogerne i daginstitutionen Solsikken i Middelfart. Privatfoto
Annonce

Middelfart: Kombinationen af corona og snevejr tvinger i øjeblikket pædagogerne til at tilbringe mange kolde timer udenfor.

Det har sat tanker i gang hos Maria Lund Nielsen, der kæmper for bedre vilkår for de yngste i Middelfart Kommune blandt andet som formand for forældreorganisationen "Hvor er der en voksen".

Derfor forsøgte hun ved sidste byrådsmøde 1. februar at få svar på, om ikke politikerne kunne bevilge pædagogerne noget ordentligt udendørstøj. Spørgsmålet blev modtaget men afvist, da Maria Lund Nielsen ikke nåede at stille det inden for fristen, der var en anden end tidligere.

- Så fik jeg at vide, at de først ville svare på det til marts. Og så afkrævede jeg forvaltningen et svar, hvor jeg fik en mail fra Grete Berggren (dagtilbuds- og skolechef, red.), der skrev, at man ikke mente, det var nødvendigt, forklarer Maria Lund Nielsen til avisen.

Skolechefen svarede ligeledes, at pædagogerne også under normale omstændigheder er vant til at tilbringe mange timer udendørs.

Annonce

Gik selv i gang

Det fik Maria Lund Nielsen til selv at tage affære og forsøge at samle sammen til ekstra flyverdragter til pædagogerne i sin egen søns daginstitution, Solsikken i Middelfart.

- Jeg synes ikke, det kan passe, at de ikke har en eller anden form for skiftetøj også, for jeg ved, at mange har lagt det ind på en eller anden måde i budgettet i de enkelte institutioner, men en del bliver også bare pålagt at investere i det her tøj selv, forklarer hun.

Hun mener, at flyverdragter til pædagoger bør kunne betragtes som arbejdsuniformer.

- Det er det samme for skraldemændene og de, der sørger for, at vores natur er ren. De har også arbejdstøj, kedeldragter og så videre. Hvorfor er det så anderledes for den her faggruppe, spørger hun.

For at skaffe penge til dragterne skrev hun til de andre forældre på Facebook og spurgte, om nogle ville være med til at donere. Og det førte til, at hun i alt kunne handle ind for 2000 kroner hos XL Byg og EA Værktøj, der har hjulpet med at skaffe hver to flyverdragter til en fornuftig pris.

Er overrasket

- Jeg er faktisk ret overrasket over, at det gik så hurtigt, for det her var på under et døgn. Men nu har vi også en fantastisk forældregruppe, som heldigvis er med på mange af mine hjerneblødninger, når jeg kommer og spørger, om vi ikke lige kunne det og det, siger Maria Lund Nielsen.

Hun håber nu, at andre også vil kunne skele til idéen.

- Jeg fik faktisk en mail fra en anden forælder, der var blevet inspireret. Jeg lagde det op på Facebook for at prøve at inspirere folk. Det kan godt være, man får et nej fra dem, der bestemmer, men hvis man stadig føler, det er en uretfærdighed eller noget, man kan gøre noget ved, så prøv, så gør det. Det værste, der kan ske, er, at det er noget, man ikke lykkes med. Men så har man prøvet, siger Maria Lund Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce