Annonce
Melfar Posten

Mens de venter på lokalplanen: Off-grid-folk lejer ejendom af kommunen

Det er denne ejendom på Bystævnevej i Brenderup, som Grobund Brenderup lejer af Middelfart Kommune for at bruge den som mødested. Foto: Jonathan Møller Nielsen
Grobund Brenderup, der ønsker en off-grid-bydel i Brenderup, er i gang med at istandsætte en ejendom, der måske en dag bliver et fælleshus.
Annonce

Brenderup: Det kræver tålmodighed, hvis man vil skabe en off-grid-bydel, som foreningen Grobund ønsker sig i Brenderup.

Det er et par år siden, at foreningen satte drømmen på skinner. I sommer købte Middelfart Kommune så et 4,3 hektar stort areal, der kan huse den bæredygtige bydel, og nu skal der ventes igen. Denne gang på en ny lokalplan for området.

Men folkene bag Grobund Brenderup har i løbet af december holdt gryden i kog. De har lejet den gård, som jordstykket hører til, af kommunen, og har brugt nogle kræfter på at gøre den i stand.

- Vi har aftalt med kommunen, at vi lejer den. Og så bor der en af vores medlemmer der fast og passer på stedet og vedligeholder det og snakker med naboerne, og hvad der nu ellers skal til, siger Jettie Nielsen, formand for Grobund Brenderup.

Annonce

Fortrøstningsfuld formand

Foreningen Grobund Brenderup er endnu ikke sikret grunden, når en lokalplan engang er færdig, og området kommer i udbud. Grunden er dog tiltænkt off-grid-bydelen.

På den måde er lejemålet, der er på 170 kvadratmeter, også en måde at få sat det i gang, som kan sættes i gang nu, forklarer Jettie Nielsen, der fortæller, at gården skal være et sted, hvor medlemmerne af foreningen kan mødes.

- Når vi får gjort det helt indflytningsklar, har vi et dejligt sted til at holde møder, og hvor vi også kan lave arrangementer. Og når coronaen er drevet lidt over, glæder vi os også til at kunne invitere naboerne, så vi kan få noget dialog om, hvad der skal ske, og hvordan vi kan bo der uden at genere mere end højst nødvendigt, siger formanden, der også fortæller, at gården er tænkt til at være off-grid-bydelens fælleshus.

Grobund Brenderup har lige nu en skare på 20 personer, der er interesseret i at bosætte sig i den bæredygtige bydel. Foreningen har sat sig som mål, at den skal nå op på 35, fortæller en fortrøstningsfuld Jettie Nielsen.

- Det tror vi sagtens, at vi kan. Jo tættere vi kommer på realisering, jo nemmere bliver det. Fordi det bliver nemmere for folk at planlægge efter det, siger hun.

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Melfar Posten

Borgerne hører lige nu til den sidste gruppe: Middelfart gør klar til at kunne vaccinere på bosteder før end ventet

Annonce