Annonce
Melfar Posten

Middelfart Kommune klar med coronatilskud til forsamlingshusene: - Vi kommer rimelig langt med det

De nordvestfynske forsamlingshuse får nu coronastøtte fra Middelfart Kommune, ligesom det også er blevet muligt at søge hjælpepakke ved staten. Arkivfoto: Jens Wognsen
Tilskuddet er vedtaget på baggrund af henvendelser fra flere forsamlingshuse i kommunen.
Annonce

Nordvestfyn: I november fik de selvejende haller i kommunen et coronatilskud. Og nu er turen kommet til forsamlingshusene, der grundet restriktioner ikke kan lægge hus til selskaber.

Tirsdag 12. januar besluttede Børn, Kultur- og Fritidsvudvalget at give hvert af forsamlingshusene i Middelfart Kommune 15.000 kroner i ekstraordinær coronastøtte.

Tilskuddet er vedtaget på baggrund af henvendelser fra flere forsamlingshuse. Forud for udvalgsmødet havde forvaltningen opstillet tre mulige modeller for besvarelse af henvendelserne fra forsamlingshusene. Enten ikke at give yderligere tilskud, at give tilskud på baggrund af ansøgninger fra forsamlingshuse, eller at give det samme tilskud til samtlige forsamlingshuse. Her var det altså den sidstnævnte model, der blev vedtaget, forklarer udvalgsformand Lars Vigsø (S).

- Vi vil ikke gå ind og være smagsdommere på, om de har gjort det ene eller det andet tiltag i den situation, vi er i, siger han.

- Vi behandler alle ens.

Annonce

Glæde over hjælp

Beløbet på 15.000 kroner svarer omtrent til halvdelen af det beløb, som forsamlingshusene årligt modtager i driftstilskud af kommunen. Og det har været den udregningsnøgle, kommunen har brugt, da størrelsen på tilskuddet skulle besluttes, forklarer Lars Vigsø.

Støtte til forsamlingshuse

Middelfart Kommune har vedtaget at støtte hver af de nordvestfynske forsamlingshuse med 15.000 kroner i ekstra tilskud på grund af covid-19.

I november 2020 fik de selvejende haller også støtte. Her blev 1,5 millioner fordelt på de fem haller.

Det er netop også blevet muligt for forsamlingshuse at søge hjælpepakke ved staten. Her kan der søges om dækning for faste udgifter i perioden 19. august til 31. oktober 2020. Dog maksimalt 50.000 kroner.

Udvalgsformanden siger også, at forsamlingshuse, der står i en så vanskelig situation, at dette tilskud ikke er nok, må kontakte forvaltningen, så de kan kigge på det sammen.

- Vi håber, det her er nok til at motivere de frivillige, der går og passer på vores forsamlingshuse. Det er jo en strategi i Middelfart Kommune, at vi har nogle fælles mødesteder, og der er forsamlingshusene nogle af de vigtigste, siger han.

Harndrup Forsamlingshus er et af dem, der anmodede kommunen om ekstra støtte, og bestyrer Hanne Jensen er glad for den hjælp, der er på vej.

- For os er det en fin hjælp. Vi kommer rimelig langt med det, siger hun og hæfter sig også ved, at kommunen har udbetalt det årlige driftstilskud tidligere end normalt.

Annonce

Dækker faste udgifter

Coronatilskuddet går til at dække de faste udgifter. Og selvom forsamlingshuset mistede 120.000 kroner i tabt indtjening i 2020, giver tilskuddet lidt luft.

- De næste tre måneder kan vi godt klare, men så begynder det også at trække tænder ud igen, siger Hanne Jensen.


Jeg tror, at vi med de penge, vi får, kan klare os frem til starten af sommeren.

Gert Hansen, Strib Forsamlingshus


Samme positive reaktion på støttekronerne kommer fra Strib Forsamlingshus, der også havde henvendt sig til kommunen.

- De gør, at vi kan se et par måneder længere frem, siger formand Gert Hansen.

Strib Forsamlingshus havde i 2020 et underskud på 20.000 kroner, og med den ekstra håndsrækning ser den kommende tid lidt pænere ud.

- Jeg tror, at vi med de penge, vi får, kan klare os frem til starten af sommeren, siger Gert Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Melfar Posten

Peders ødelagte skraldepose startede stor diskussion: Der har været noget galt med poserne - og nu forklarer kommunen sig

Annonce