Annonce
Melfar Posten

Morten Weiss-Pedersen: - Vi skal kigge på de skoler, som gør det bedre

Konservatives spidskandidat Morten Weiss-Pedersen. I valgprogrammet skriver han, at K ikke støtter byggeriet af et nyt rådhus.
Annonce

Lokaldebat: Først vil jeg gerne give ros til De Radikale i Middelfart, der ikke lider af berøringsangst i forhold til at turde diskutere, hvordan vi får en bedre folkeskole i Middelfart Kommune.

Den snak skal vi tage af hensyn til børnene, når folkeskolerne i Middelfart Kommune præsterer meget gennemsnitligt sammenlignet med Danmarks 97 andre kommuner. Ejby Skole er en udfordrende undtagelse, der kalder på en særlig indsats af hensyn til Ejbyeleverne.

Og hvordan gør vi så det? Ja, når Middelfarts skoler hverken er specielt gode eller ringe, skal vi undersøge, hvad man pædagogisk gør på de andre skoler, som scorer bedre. Vi skal lære af dem.

Et lidt ældre, men inspirerende eksempel lige på den anden side af Lillebælt, er Gauerslund Skole i Børkop. Her fik en dedikeret ledelse og udviklingsparate lærere i fællesskab hævet indlæringen markant ved målrettet at arbejde med blandt andet elevtrivsel og læringsstile. En proces der blev beskrevet i TV 2`s dokumentar ”Skolen – verdensklasse på 100 dage”.

Et andet eksempel er Bredagerskolen i Jelling, der udover at være en UNESCO skole, har fået imponerende resultater i forhold til elevtrivsel og faglighed blandt andet gennem et laboratorium (kaldet FabLab), hvor eleverne ideudvikler og når frem til løsninger på snart sagt alle udfordringer.

Så vejen er enkel: vi skal afskafe tankegangen ” vi plejer” på folkeskolerne i Middelfart Kommune og søge inspiration på de skoler, der gør det bedre. Det er ikke flovt, men en simpel pligt af hensyn til børnene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce