Annonce
Melfar Posten

Besøgsforbud ophæves på plejehjem: Her er reglerne for besøg

Da Fyens Stiftstidende skrev om Ældrecenter Skovgade 18. januar, var smittetallet oppe på 15 borgere og 17 medarbejdere. Nu er tallet, ifølge kommunen, på 0. Arkivfoto: Sofie Ejlskov Hugger
Annonce

Nordvestfyn: Der er nu ikke længere coronasmittede borgere på plejehjemmene Skovgade og Fænøsund, skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse.

- Styrelsen for Patientsikkerhed har med øjeblikkelig virkning ophævet besøgsforbuddet, da ingen beboere eller ansatte på plejehjemmene længere er smittet med Covid-19. Det betyder, at besøgsforbuddet nu er erstattet med de generelle besøgsrestriktioner, der gælder for alle plejehjem i Middelfart Kommune, står der.

Nu gælder der på alle kommunens plejehjem de samme restriktioner i forbindelse med besøg, som indebærer, at beboerne på plejehjem kan få besøg af tre faste pårørende - dog kun to gæster ad gangen. Der kan dog i kritiske situationer ske undtagelser for besøgsrestriktionerne.

Nyheden kommer efter en måned, hvor de to plejehjem har været udfordret af hver sit smitteudbrud. Sideløbende er borgerne, som har ønsket det, blevet vaccineret, og mandag kom det frem, at alle plejehjemsbeboere, der har sagt ja til vaccination, nu er færdigvaccinerede.

Lægemiddelstyrelsen vurderer, at Pfizer-vaccinen er 95 procent effektiv som forebyggelse mod smitte med covid-19 en uge efter andet stik.

Restriktioner for besøg

  • Højst tre faste nære pårørende kan besøge beboeren i beboerens egen bolig. Dog højst to ad gangen. Her er der tale om de samme pårørende så længe påbuddet opretholdes, og vedkommende skal registreres hos plejehjemsledelsen.
  • Besøget kan ske i et besøgsrum, hvis plejehjemsledelsen vurderer, det er mere forsvarligt for eksempel på grund af manglende plads i beboerens bolig.
  • Der kan gøres undtagelse fra ovenstående restriktioner, hvis der er tale om en kritisk situation, hvor jeres pårørende eksempelvis er kritisk syg eller døende. Dette drøftes og aftales med den lokale plejehjemsledelse.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce