Annonce
Melfar Posten

Ny butik opgraderes fra discount til flødeskum: - Det er mega fantastisk

Omkring 70 mennesker var stimlet sammen til åbningen af Coop 365 fredag morgen. Foto. Mia Harm Madsen
Fredag fik Gelsted igen en ny dagligvarebutik. Efter nogle ugers ombygning blev Fakta overtaget af Coops nye koncept, Coop 365. Det giver omkring 1000 nye varenumre på hylderne og forhåbentlig en øget omsætning.

Gelsted: For to år siden var der balloner og flotte taler, da man lavede Super Brugsen i Gelsted om til en Fakta. Det var der igen fredag morgen, da man efter nogle ugers ombygning af Fakta-butikken kunne genåbne den og give den navnet Coop 365.

Ligesom for to år siden blev butikken denne gang bygget om med afsæt i, hvad der passede bedst til den slags by, Gelsted er, og hvad folk har brug for at handle. Nu bliver der bare endnu mere at vælge imellem, og Nikolaj Jørgensen, der er butiksbestyrer, beskrev genåbningen af butikken som en Coop 365 som "mega fantastisk".

Butiksbestyrer Nikolaj Jørgensen var en glad mand fredag morgen. Ikke mindst fordi opgraderingen af butikken også har betydet forbedringer på det praktiske plan. Blandt andet har han fået lavet en ny, fin vinafdeling, hvor nogle små skinner gør det nemmere for personalet et rykke flaskerne frem på hylden, så det hele til ser indbydende ud. Foto: Mia Harm Madsen

- Det bliver en blanding af Brugsen og Fakta, og jeg er sikker på, at det er det helt rigtige, sagde han efter den officielle åbning, hvor borgmester Johannes Lundsfryd (S) fik lov at klippe det røde bånd, der var spændt ud mellem stativerne med henholdsvis blomster og bolde.

Annonce

Fakta'erne forvandles

Coop 365 i Gelsted er nummer 42 i rækken af Fakta-butikker, der omlægges. Inden for få år vil Fakta-brandet forsvinde og blive erstattet af 365-butikker, der vil have mere fokus på økologi, miljø og varer af naturmaterialer.

Men den helt store forskel er, at 365-butikkerne ikke kører samme stramme koncept som Fakta, hvor der var et bestemt udbud af varer.

Indenfor var der kringle og kaffe til alle de morgenfriske, der var ved åbningen klokken otte. Foto: Mia Harm Madsen

- Nu skal vi ud og skaffe lokale leverandører på det, som kunderne efterspørger. I Fakta måtte vi ikke tage ekstra varer ind, men det må vi gerne i 365-butikkerne, siger Nikolaj Jørgensen om den butik, der på flere måder er en pioner-butik, da den er selvstændig og hører under Middelfart og Omegns Brugsforening, der blandt andet også tæller Kvickly Middelfart og Super Brugsen Ejby.

Andre butikker hører under Coop og har ikke egen, selvstændig bestyrelse, som det er tilfældet i Gelsted.

- Hvis kunderne efterspørger en bestemt vare, kan vi gå ud og finde den. Især hvis det er en vare, som mange andre også gerne vil købe. Man skal endelig bare tage fat i os, opfordrer Nikolaj Jørgensen, der inden længe skal ud og finde lokale leverandører af jordbær, kartofler og blomster.

Alle hylder i butikken er blevet rykket rundt, og der er gjort plads til spotvarer. Det er blandt andet her, nogle af de 1000 ekstra varenumre, der er kommet ind i butikken, kan findes. Foto: Mia Harm Madsen

Eksempelvis har Nikolaj Jørgensen allerede nu fået Albani-øl ind i butikken. Det er en vare, der har været efterspurgt af kunderne, og med en eftertragtet vare på hylden kan han hver uge  sælge adskillige paller Albani-øl. Øl, han ellers ikke kunne sælge med det forrige, begrænsede udvalg.

Annonce

Tror på økonomien

Ombygningen for to år siden løb op i omkring otte millioner kroner. Den seneste ombygning har kostet yderligere en million, men med de mange ekspeditioner, der er blevet lagt i butikken de seneste to år, er butiksbestyreren ikke nervøs for økonomien.

- De seneste 12 måneder har vi solgt for 29 millioner kroner. Vores mål i de kommende 12 måneder er, at vi skal over 30 millioner kroner. Men vi regner med, at der fremover for hver ekspedition sælges for 10 kroner mere, og hvis det holder, skulle det give omkring tre millioner kroner. Så vi går efter at nå 32 millioner kroner, men har de 30 som mål i første omgang, siger han.

Naturligvis var kringlen formet som tallet 365. Foto: Mia Harm Madsen

Det er de 10 kroner pr. ekspedition, der skal gøre forskellen, for der er nok ikke flere nye kunder at støve op, vurderer han.

- Vi havde 500 flere kunder i Fakta, end der var i Super Brugsen, men nu kan kunderne handle færdig her. Nu skal de ikke ud og køre en gang mere for at finde det sidste, de mangler. Som for eksempel nye kartofler, siger den glade butiksbestyrer, der regner med at blive i butikken længe endnu.

- Ja, det her er jo lige som flødeskummet på kagen, siger han om forvandlingen fra Fakta til Coop 365.


Det bliver en blanding af Brugsen og Fakta, og jeg er sikker på, at det er det helt rigtige.

Nikolaj Jørgensen


Brødafdelingen var også blevet flyttet og opgraderet, og der var kunder ved brødhylderne allerede få minutter efter åbningen. Foto: Mia Harm Madsen
Der var god tid til at drikke kaffe og få en hyggesnak. Foto: Mia Harm Madsen
Også grøntafdelingen havde fået en opgradering og var blevet rykket helt rundt. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Melfar Posten

Læser undrer sig over, at turister vises hen til Middelfart Sparekasse: - Hvor er der skilte til de andre pengeinstitutter?

Annonce
Annonce
Melfar Posten

Sluttede med udstilling: Små elever havde biodiversitet på skemaet

Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Læsere er trætte af 'møg-indkørsel' ved butikscenter: Både kommunen og ejeren peger på hinanden

Melfar Posten

Med diverse kunstnere: Åbent hus på Lillebæltværftet

Melfar Posten

Blomsterbondens gør-det-selv-råd: Sådan binder du din egen buket

Melfar Posten

Regitze dyrker langsomme buketter ved Gelsted: En blomst tager den tid, en blomst tager

Melfar Posten

Efter rådhusdrama: Borgerservice rykker tilbage til Nytorv

Melfar Posten

Dennis har solgt vin i Middelfart i 20 år: - Den her by kommer jeg nok aldrig fra

Melfar Posten

Med internationale dansere: Verdensballetten kommer til Hindsgavl Slot

Melfar Posten

Skudfarlig herre kapret af Middelfart - angriberen Marcus De Claville skifter fra Næsby mod vest

Melfar Posten

For alle aldre: Kom til strandgudstjeneste i Føns

Melfar Posten

Endnu en havkajaktur ved Båring Vig

Melfar Posten

Med det tørre vejr stiger brandfare ved ukrudtafbrænding: Her er indsatslederens råd

Melfar Posten

Dyp dine egne stearinlys

Melfar Posten

Som barn hjalp Christine hjælpeløse ænder - nu bruger hun sin sommerferie som plejefamilie for kattekillinger: - Det er simpelthen så skønt

Melfar Posten

Brandfolk var på 'en af de pudsige' opgaver på marinaen: Folk blev overraskede over eksplosioner

Melfar Posten

Badning frarådes med jævne mellemrum: Sådan fungerer systemet

Melfar Posten

Kæmpe tun blev revet væk på tre timer: - Jeg kunne næsten ikke følge med

Melfar Posten

Workshops på Clay for børn og voksne: Få fingrene i leret

Melfar Posten

Som den ene af to byer: Stort Flying Superkids-event kommer til Middelfart

Melfar Posten

Må holde åbent til 2: Så i aften vender karaoke tilbage til Kolibrien

Melfar Posten

Med musik, mad og præmieoverrækkelse: Store sejlskibe kommer til Middelfart

Melfar Posten

Undervandsengen blomstrer

Annonce