Annonce
Melfar Posten

Ny udgivelse om legendarisk kagespecialitet: Nu kommer bogen om brunsvigeren

Nu får den legendariske brunsviger sin egen udgivelse. PR foto Colourbox
Annonce

Middelfart: Den skal være snasket på toppen og luftig i bunden. Den omtales for første gang i en tysk kogebog i begyndelsen af 1800-tallet, og siden har den været serveret til mange kaffeborde og ikke mindst til læssevis af børnefødselsdage skåret ud i diverse former og figurer med slik på.

Der er naturligvis tale om den legendariske brunsviger. Gærdejskagen belagt med søer af margarine, smør og puddersukker i den rette sammenkogte substans. Nogle mener, der skal creme i. Andre at det er helligbrøde.

Nu kommer "Bogen om brunsvigeren" så, og måske kan man få svar på, hvem der har ret på det punkt.

"Bogen om brunsvigeren" er forfattet af Erik Nielsen, der også er idémanden bag Brunsvigerens Dag, der hvert år markeres på Fyn 11. oktober.

Bogen lanceres tirsdag 10. september klokken 14.00 på biblioteket på Kulturøen, og naturligvis serveres der brunsviger til - bagt af Nørre Aaby Bageri.

Erik Nielsen har til bogen interviewet en række kendte fynboer om deres personlige forhold til kagen, og så indeholder bogen også en række forskellige brunsvigeropskrifter.

Alle er velkomne til lanceringen af bogen, der naturligvis kan købes på dagen. /cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce