Annonce
Melfar Posten

Restriktioner kan spænde ben for Gelsted Marked: - Vi aner ikke, om vi er købt eller solgt

Torben Pløger, bestyrelsesformand for Gelsted Marked, er nervøs for, hvorvidt man kan fastholde de mange frivillige, hvis markedet må aflyses for anden gang i træk. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Hos Gelsted Marked afventer man en klar udmelding fra regeringen om større forsamlinger i sommeren 2021.

Gelsted: Det er endnu uvist, om Gelsted Marked, der altid holdes i uge 33, bliver til noget denne sommer.

For ligesom mange andre arrangører af større events venter formand Torben Pløger og kredsen af folk bag markedet på konkrete retningslinjer for afvikling af arrangementer med store forsamlinger.

- Lige for øjeblikket aner vi ikke, om vi er købt eller solgt, siger Torben Pløger, der dog fortæller, at status er, at man undersøger mulighederne for at afvikle som et rent kræmmermarked og altså uden musiktelte.

- Men det kommer helt an på restriktionerne. Men vi kan ikke begynde at hegne ind, og at folk skal vise coronapas. Det har vi simpelthen ikke folk til, siger Torben Pløger og henviser til, at det ville kræve vagter.

En ekspertgruppe gav i sidste uge sine anbefalinger til afviklingen af større arrangementer i sommeren 2021. Her var netop coronapas og en inddeling af publikum i mindre sektioner med på listen.

Aflysning ville gøre ondt

Derfor er det Torben Pløgers håb, at politikerne - der skal tage stilling til spørgsmålet snarest - kommer frem til en mere lempelig model for kræmmermarkeder.

- Vi er jo ikke det samme som en festival. Vi er ikke det samme som Rock Under Broen for eksempel, hvor 15-20.000 mennesker er samlet på et sted. Vi har mellem 40.000 og max 60.000 besøgende fordelt på fire dage. Det er ikke helt det samme, siger formanden.


Vi har snakket meget om, om vi kan blive ved at fastholde de frivillige, hvis vi aflyser et år til.

Torben Pløger, formand, Gelsted Marked


Torben Pløger håber, at der snart kommer en konkret udmelding fra Folketinget. For de mange frivillige og kræmmerne skal have besked.

Ender Gelsted Marked med at måtte aflyse ville det være andet år i træk. Og Torben Pløger kan godt være nervøs for, hvad det vil betyde for markedets fremtid. For hvad med de 300 frivillige det kræves at afvikle markedet?

- Vi har snakket meget om, om vi kan blive ved at fastholde de frivillige, hvis vi aflyser et år til.

- Det, tror jeg umiddelbart, kan blive svært, siger han.

Også økonomisk ville endnu en aflysning stramme nettet om Gelsted Borgerforening, som udover at arrangere Gelsted Marked i august driver Holmegaarden hele året.

- Så tynder det ud i kassen. Rundt regnet koster det vel 150.000 om året at drive Holmegaarden. Selvom vi har lukket for varme og sådan nogle ting. Der er jo stadig forsikringer og vedligehold osv. Den eneste måde vi kan køre hele Holmegaarden på, det er med den indtjening, vi får fra Gelsted Marked, siger Torben Pløger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Socialt udsatte kaster sig ud i stor udfordring i Middelfart: Værestedet Broen for livet er om to uger vært for DM i petanque for socialt udsatte

Melfar Posten

Efter flere års lukning står Strib Bibliotek endelig klar: - Det har været langstrakt, men vi har taget det med tålmodig venten

Melfar Posten

Klassisk koncert med unge talenter

Annonce