Annonce
Melfar Posten

Se om du allerede har styr på dem: Her er brugs-direktørens fem råd til en sikker indkøbstur til påske

Brugsforening-direktør Ole Ebdrup Andreasen opfordrer blandt andet kunderne til at handle i god tid, hvis det er muligt at planlægge sig ud af det. Foto: Søren Gylling

Ifølge Ole Ebdrup Andreasen, direktør i Brugsforeningen for Middelfart og Omegn, plejer hverdagen i butikkerne at forløbe forholdsvis gnidningsfrit med kunder, der overholder reglerne og anbefalingerne.

- Jeg er imponeret over, at det er gået så smertefrit, siger han.

Han kommer dog alligevel med en række gode råd til, hvordan vi allesammen kan sikre, at også handlen op til og i løbet af påsken forløber efter bogen.

1 Hent pakker en anden dag

Ole Ebdrup Andreasen opfordrer til, at man for så vidt muligt undgår at hente sine pakker i posthuset på de dage, hvor der er travlest i butikken, eller i de tidsrum med mest kundetrafik.

2 Køb ind i god tid

Hvis man skal handle ind til en stor frokost, bør man begynde allerede weekenden før og inden det største påskerykind.

- Der kan man godt nok ikke købe ferske varer, men man kan købe nogle af drikkevarerne, lyder det fra direktøren, der i øvrigt opfordrer til, at man for så vidt muligt handler alene - ud fra de corona-anbefalinger, der i et stykke tid har gjort sig gældende.

3 Kom tidligt eller sent

Kvickly i Middelfart udvidede i forbindelse med coronapandemien i 2020 åbningstiderne til 6.30-21.

- Men klokken 11-17 er primetime, også i hverdagene, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Han henviser derfor til, at man for så vidt muligt ser, om man kan finde tid til at handle lidt tidligere eller lidt senere, end man normalt vil gøre. Derudover er hans anbefaling, at man forsøger at købe ind så få gange som muligt.

4 Brug scan/betal

Muligheden, for at kunderne selv kan scanne og betale varerne i stedet for at skulle forbi en almindelig kasse, når indkøbsturen er slut, skulle gerne være med til at give mere plads og en lidt hurtigere ekspedition.

- Jo flere, der bruger det, jo flere udgangskasser vil der være, siger Ole Ebdrup Andreasen og tilføjer, at det også medvirker til en vished omkring, at man kun selv har rørt ved sine egne ting, hvis man er utryg.

Scan og betal bliver ifølge direktøren brugt af nogle hundreder om dagen.

5 Hold afstand og sprit af

Vi kender allesammen godt den trummerum, men det betyder ikke, at den gør sig mindre gældende.

- Jeg ved ikke, hvor mange liter sprit vi efterhånden har brugt, men det er vilde mængder, siger Ole Ebdrup Andreasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Nyt vaccinationssted i Middelfart er kun for de hurtigste: - Nu har jeg ventet i 13 måneder, så lad mig vente et par uger eller tre mere

Annonce