Annonce
Melfar Posten

Sigurd var "Jung" i Middelfart

Michael Hovmand, Jonas Jung og Sigurd Boesen udgør bandet Jung. Og Boesen - han er fra Middelfart. Foto: PR
Guitaristen i succes-bandet Jung trådte såvel barne- som ungdomssko i Middelfart og sender varme tanker tilbage til Ungdomshuset Walker, hvor han fik lov til at udvikle sig som musiker.
Annonce

Middelfart/København: Bandet Jungs debutalbum "Blitz" topper hitlisterne, og numre som "Jeg skal nok vente" og "Hun kommer tilbage" har forlængst sat sig fast i øregangene hos publikum. Jung har sit udgangspunkt i København, men en tredjedel af bandet er fra Middelfart.

Her har Sigurd Boesen nemlig sit ophav, og her bor såvel forældre som søskende stadig.

Og historien om 31-årige Boesen er den efterhånden klassiske historie om, hvad miljøet omkring Middelfart Musikskole og Ungdomshuset Walker sender ud i verden af talent og virkelyst.

- Jeg har fået undervisning i musikskolen i 11 år, og jeg var rigtigt meget på Walker. Vores årgang var nogle af de første på Walker, og det har betydet sindssygt meget for mig. Det var et fristed, hvor vi kunne komme døgnet rundt, og de var gode til at give os frihed under ansvar, husker Sigurd Boesen.

Sigurd Boesen

31 år. Guitarist i bandet Jung, der netop har udgivet albummet "Blitz".

Har en bachelor i sociologi fra Aalborg Universitet i 2014.

Opvokset i Middelfart, hvor han har gået på Middelfart Friskole og hængt ud på Ungdomshuset Walker.

Bor i København sammen med kæresten Ida. Sammen venter de barn til juni.

Annonce

Omveje til musikkarriere

Studenterhuen blev sat på hovedet på Middelfart Gymnasium i 2008, og herefter fulgte en periode på MGK i Kolding. Det står for Musikalsk Grundskole og er ofte et godt skridt på vej mod konservatoriet.

Men efter halvandet år blev han træt af musik som skolegang og valgte i stedet at tage en bachelor i sociologi på universitetet i Aalborg. Siden fulgte et højskoleophold på Brandbjerg ved Jelling. Og her mødte han Michael Hovmand. De to blev gode venner, og snart blev Sigurd præsenteret for Hovmands gamle gymnasieven Jonas Jung. Resten er historie, fristes man til at skrive.

- Da vi kom i gang med at spille sammen, kunne jeg bare mærke en ild for musikken igen. Og jeg følte det så stærkt, at jeg var klar over, jeg ville blive en bitter gammel mand, hvis jeg ikke gav det et skud fuldt ud, siger Sigurd Boesen.

Så han endte med at springe fra den kandidatuddannelse, han var begyndt på efter flytningen til København. Nu skulle det hele dreje sig om musikken - og så ekstrajobbet som handicaphjælper for at få økonomien til at hænge sammen.

Annonce

Fik pladekontrakt

De tre venner i Jung skrev sange sammen og arbejdede, som mange andre bands, på at udgive musikken selv - via digitale tjenester. Men allerede i efteråret 2018 havde Jung fået sig en manager, der snart fik kontakt til en producer.

- Vi var heldige, at vi ikke nåede at udgive musikken selv. For da vi blev kontaktet af pladeselskaberne, var de godt tilfredse med, at vi ikke havde haft numrene ude. Det blev Universal, der lavede kontrakt med os, og pludselig gik det stærkt. Vi var meget benovede over, at P3 og P4 spillede vores numre, men det var svært at forholde sig til for os, fordi vi ikke rigtigt nåede at komme ud for at møde publikum, inden coronakrisen satte ind, siger Sigurd Boesen.

Jung nåede dog en mindre turné som opvarmning for Bernal.

Annonce

Ingen festivaler

Og det ligner stadig - til trods for coronakrisen - et eventyr, der er snublende tæt på at tage sin magiske begyndelse.

For der er masser af opmærksomhed omkring bandet og deres indiepopsange, der synges på dansk.

Men hvad angår en næsten udsolgt tour for bandet - og festivaloptrædenerne på Jelling og selveste Roskilde, som Jung var booket til - ja, så bliver det for Sigurd Boesen og de to andre i bandet, som de sang helt fra starten: "Jeg skal nok vente".

Ventetiden bringer forhåbentlig noget godt med sig. For Sigurd Boesen blandt andet titlen som far. Allerede til juni får han den spænding udløst sammen med kæresten Ida.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Melfar Posten

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce