Annonce
Melfar Posten

Tandklinikassistent fik medalje for karriereskift

Janni Granly Schmidt Petersen fik en medalje ved Hansenberg i Kolding for sit markante karriereskift. Overrækkelsen fandt sted inden coronanedlukningen, så derfor kunne fotografen her fange tandklinikassistenten ved medaljeoverrækkelsen. Foto: Hansenberg
Et markant karriereskift udløste hæder og en medalje for koldingenser, der til hverdag tilser tænder i Middelfart.
Annonce

Kolding/Middelfart:  - Det var en meget, meget stor beslutning. Men det er den bedste beslutning, jeg har taget, og det er bare fantastisk, siger tandklinikassistent Janni Granly Schmidt Petersen.

Hun er en af årets modtagere af Hansenberg-medaljen, og beslutningen, hun henviser til, omhandler et markant karriereskifte.

Annonce

Erfaring er afgørende

Efter i 12 år at have arbejdet i butik, heraf ni år som butikschef, valgte Janni nemlig at springe fra chefjobbet og direkte ind på tandklinikassistentuddannelsen på Hansenberg.

- Jeg har altid haft en drøm om at arbejde inden for det her fag, men et sabbatår efter gymnasiet blev til mange, forklarer hun.

Men sidste år kom titlen som uddannet tandklinikassistent endelig i hus, og Janni har selv et bud på, hvordan det kan være, at hun klarede sig så godt:

- Det betyder noget, at man har en del erhvervserfaring på bagen. Og når man er lidt ældre, går man 100 procent ind i det, for man har taget et bevidst valg. Man har fundet ud af, hvad man vil, siger hun.

-  Min læreplads har også haft stor indflydelse på mine resultater. Jeg har sparret meget med dem – og været ’dum i arbejde’, som man siger. Der har været god plads til at udvikle sig, fortæller tandklinikassistenten, som fortsat arbejder hos Tandlægerne Middelfart.

Alligevel kom det bag på koldingenseren, da hun fandt ud af, at hun er en af modtagerne af Hansenberg-medaljen.

- Det var lidt af et chok. Jeg troede, der var var sket en fejl. Men min chef fik også en invitation i e-Boks, så den var god nok, siger hun.

Efter sit karriereskifte er Janni slet ikke i tvivl om, hvad der er det bedste ved hendes fag:

- Jeg kan bare godt lide den forskelligartede kontakt med patienterne. De skal håndteres på hver deres måde. Nogle har tandlægeskræk, mens andre er fuldstændig ligeglade”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce