Annonce
Melfar Posten

Veninder fandt hinanden gennem avisen og er nu hinandens livliner: - Hvordan siger man ellers "tak"?

De to veninder ses flere gange om ugen og har gjort det, siden de mødte hinanden igennem en annonce i Melfar Posten for 40 år siden. Mandag blev Hanne Kietz overrasket med en buket blomster, mens Marianne Ibsen fik en gavekurv for indstillingen. Begge dele er fra Fleur i Middelfart. Foto: Mia Harm Madsen
Den første modtager af "Ugens buket" blev til verdens bedste Hanne. Venindepar har fulgt hinanden gennem fire årtier, og nu er de hinandens uundværlige støtter i en tid, der har kostet mange tårer.

Middelfart: Selv om de er bedste veninder og har været det i fire årtier, så kan de stadig godt holde på en hemmelighed over for hinanden.

Ud af køkkenvinduet havde Hanne Kietz godt set, at redaktionsbilen fra Melfar Posten/Fyens Stiftstidende kom kørende. Marianne Ibsen vidste godt hvorfor. Hun havde nemlig indstillet sin gode veninde til at blive modtager af "Ugens buket" - et nyt initiativ, som Melfar Posten har indført.

- Og du kunne godt holde din kæft?, siger Hanne Kietz til Marianne Ibsen.

Annonce
Marianne Ibsen (t.v.) og Hanne Kietz ses flere gange om ugen. De vender stort og småt, og igennem 40 år har deres venskab udviklet sig til, at de ser hinanden som den søster, ingen af dem selv havde. I denne uge ville Marianne Ibsen gerne sige tak til sin veninde med en stor buket blomster, der blev overrakt af Melfar Posten. Foto: Mia Harm Madsen

Før jul sendte Marianne Ibsen en mail med sin indstilling, som redaktionen ikke kunne læse uden at få en lille tåre i øjenkrogen, og den lød sådan her:

Hvem fortjener mere en stor buket og en kærlig tanke end min veninde Hanne Kietz?

Hvem støttede mig under min mands lange, svære sygeleje?

Hvem kom midt om natten, da han døde?

Hvem blev hos mig for, at jeg ikke skulle være alene?

Hvem handlede og bragte indkøb hjem, da jeg ikke turde forlade ham?

Hvem kommer næsten dagligt og passer på mig?

Hvem kan jeg altid støtte mig til?

Hvem kan jeg læne mig op ad, når tristheden melder sig?

Hvem tænker på alle andre end sig selv?

Hvem er den "søster" jeg aldrig har haft?

Med eet ord: Hanne!

Med disse ord drog Melfar Posten hjem til Hanne Kietz, der sad og drak kaffe med sin veninde - præcis som de så ofte gør lige der ved køkkenbordet.

De to veninder bor begge i Middelfart. De kalder hinanden for "livliner", og det synes de, man har brug for, når man når lidt op i årene. Man kunne jo nemt falde eller på anden måde have brug for hjælp, og så er det godt at have én, der ringer og tjekker op på, om man er okay. Foto: Mia Harm Madsen

Med et overrasket blik åbnede Hanne Kietz døren, og da Marianne Ibsen læste sin indstilling op, kunne ingen af dem undgå at ty til tårer.

- Papir!, råber de nærmest i munden på hinanden, mens Marianne Ibsen i stedet må have fat i sit halstørklæde.

Græder og griner sammen

Det er en hård tid, de to veninder netop har været igennem sammen. I august mistede Marianne Ibsen sin mand, der havde været syg i flere år. Hanne forlod ikke sin venindes side i den forstand, at hun stod parret bi med hjælp til indkøb, da Marianne Ibsen ikke selv ville forlade huset i det sidste tid inden mandens død og efterfølgende med kram og støtte.

- Han døde lidt over klokken et om natten, så jeg ringede til Hanne. Efter fem minutter stod hun der. Hun blev hos mig om natten, så jeg ikke skulle være alene. Det var ikke uhyggeligt eller uventet, at min mand døde, men Hannes støtte og omsorg var guld værd, forklarer Marianne Ibsen, hvis børn bor i henholdsvis Svendborg og USA og derfor ikke kunne være der lige så hurtigt, som Hanne Kietz.

- Men du var der også, da jeg mistede min mand i 2018, Marianne. Vi har grædt og grint sammen og læsset af på hinanden og holdt den bageste del oppe på hinanden, siger Hanne Kietz.

Marianne Ibsen (t.v.) fik en gavekurv for at have indstillet sin gode veninde til ugens buket. Indholdet deler de to som det mest naturlige i hele verden. Ligesom de deler både sorger og glæder. Foto: Mia Harm Madsen

Flere gange om ugen ses de. Ofte til kaffe som denne formiddag, og de taler sammen sådan cirka hver dag. For lige at tjekke, om den anden er i live.

Lige så snart, Marianne Ibsen havde set artiklen om, at man igennem Melfar Posten kunne indstille et særligt menneske til en buket blomster, tænkte hun straks på sin Hanne.

- Jeg havde ikke hjerne til andet end at indstille Hanne. For hvordan siger man ellers "tak"?, spørger hun.

Annonce

Tøsetur til Grækenland

Det bliver også til andet end kaffe ved køkkenbordet for de to. De har rejst en del sammen og er med egne ord "bidt af en gal græker". Altså mest i overført betydning, men til sommer tager veninderne tre uger sammen til en græsk ferieø.

- Så drikker vi ouzo, spiser godt, bader, hygger og kigger på mennesker. Ikke mænd. Der har vi haft vores. Men kigger på mennesker. Så har vi "ouzo-tid" klokken 10 og 12. Og så igen senere ud på dagen. Om aftenen drikker vi en piña colada, og hvis det ikke er nok, så snupper vi også en irish coffee, og så sover vi rigtig godt, siger Marianne Ibsen og griner.

Det stærke venskab er til glæde for flere end de to. Med voksne børn og store børnebørn synes de to veninder også, at der er en grænse for, hvor meget man kan trække på mennesker, der skal passe deres arbejde og egne familier.

Hanne Kietz blev den første modtager af "Ugens buket" igennem Melfar Posten. Marianne Ibsen havde skrevet en rørende indstilling af sin veninde, der har været en uundværdlig støtte gennem en svær tid. Foto: Mia Harm Madsen

- Mine døtre er dybt taknemmelige over, at Hanne og jeg har det venskab. Jeg ringede til dem og fortalte, at jeg havde indstillet Hanne til buketten i Melfar Posten, og så tudede de. Og så tudede vi allesammen.

- Men det er kun naturligt (at de hjælper hinanden, red). Det kunne ikke være anderledes, siger Hanne Kietz.

- Man kan ikke bebyrde andre familiemedlemmer med det, vi snakker om, siger Marianne Ibsen om det svære tab af sin ægtemand.

Annonce

Fandt hinanden i Melfar Posten

Det nu 40 år gamle venskab startede faktisk på siderne i den avis, du nu sidder med i hænderne.

- Jeg fik barn i 1981 og tog nogle kilo på. Så indrykkede jeg en annonce i Melfar Posten, hvor jeg efterlyste nogen andre, der være med til at tabe nogle kilo. Så var vi en syv-otte stykker, der fandt sammen, siger Hanne Kietz.

- Vi startede med at hive badevægten frem, og en gang i mellem var der da også én der gik 200 gram ned i vægt. Den slankekur gik i fløjten, men vi to blev hængende sammen. Og vi har udbygget venskabet gennem hårde tider, siger Marianne Ibsen.

Ugens buket

Hver uge uddeler Melfar Posten en flot buket blomster til en særlig person, der har fortjent den.

Én, der er særlig, og som har gjort en særlig indsats for et andet menneske.

Kender du sådan et menneske?  Så send en indstilling til redaktion@melfarposten.dk med en begrundelse for, hvorfor vedkommende fortjener en buket. Ud over din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling. Og så kigger Melfar Posten måske forbi med blomster.

Annonce
Melfar Posten

KirkeKino

Annonce
Melfar Posten

Jakob Sveistrup giver intimkoncertRestaurant Marsvinet

Annonce
Melfar Posten

Skatere vil have plads på ny marina: Nu går jagten på penge til udendørs og indendørs baner i gang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Melfar Posten

Butikken er Christians anden dagligstue: Corona og Byens Bedste har givet endnu mere lokal opbakning til Ejbys herretøjsforretning

Melfar Posten

Nytårskoncert med Vokalgruppen Fontana i Asperup kirke

Melfar Posten

Nytårsjazz i Ejby Kirke

Melfar Posten

Karen Blixens liv og forfatterskab

Melfar Posten

Skolebørn fikser deres egne cykler i nyåbnet værksted: - Vi vil gerne have, at vores elever bliver selvhjulpne

Melfar Posten

Stressramte Hanne kom ovenpå igen med urgammel bevægelsesform: - Jeg var ikke kommet igennem det uden

Melfar Posten

Stor nytårskoncert klar til at slå dørene op trods restriktioner

Melfar Posten

Ung præst vender næsen hjemad: - Jeg glæder mig til at slå rod med min kone og børn

Melfar Posten

Blomster til formanden: Jens hyldes for sit arbejde for seniorerne i Brenderup

Melfar Posten

Maria tipper Nordvestfyn om de bedste bøger: - Min læge sagde, at det var en dårlig idé, at jeg blev ved med at læse

Melfar Posten

Spar Nord sætter lys på Middelfart i nyt handelskoncept: - Selvom vi flytter, vil vi gerne byen

Annonce