Annonce
Midtfyns Posten

Ugens film i Ringe Bio: Pinocchio og Kandis for livet

Pinocchio med et træformet ansigt spilles af barneskuespilleren Federico Ielapi. PR-foto fra filmen
Film i Ringe Bio fra slutningen af uge 43 til midt i uge 44 byder igen på meget forskellige oplevelser.

Ringe: Fra torsdag den 28. oktober viser Ringe Bio filmen ”Pinocchio”.

Der er noget rigt og mærkeligt og generøst i Matteo Garrones nye live-action version af Pinocchio-historien, hvor instruktøren og hans medmanuskriptforfatter Massimo Ceccherini er gået tilbage til den originale børnesaga fra 1883 af Carlo Collodi. De har givet os en historie, der kombinerer sentimentalitet og groteskhed på en meget opsigtsvækkende måde. Det ligner ofte en gyserfilm. Denne Pinocchio kunne næsten have været en af ​​de historier, som Garrone dramatiserede i sin fabelagtige film ”Tale of Tales” og historien er meget forskellig fra den legendariske Disney-musical version fra 1940.

Walt Disney, for eksempel, ville aldrig have Pinocchio blive brutalt hængt op i et træ af to svindlere, der ville røve ham. Men en af ​​de interessante ting ved dette drama er, at Pinocchio - den magiske trædukke, der længes efter at være en "rigtig dreng" - opnår denne autentiske menneskelighed ved at blive udnyttet, ved at lide og til sidst blive genfødt med hud og hår ... i en stald, som det sker i filmen.

Annonce

Pinocchio selv spilles her med et træformet ansigt af barneskuespilleren Federico Ielapi, og hans fader-skaber Geppetto spilles af den sprudlende Roberto Benigni - der selv instruerede en Pinocchio-film i 2002 og (lidt utilstrækkeligt måske) spillede hovedrollen. Som den aldrende og triste Geppetto er han mere under kontrol, og der er noget rørende ved, at hans hyperaktive tegneserie er dæmpet.

Geppetto er begejstret og inspireret af et besøg i et dukketeater og han udskærer selv bagefter en dukke til sig selv, og den melankolske, fattige og barnløse mand er forbløffet og henrykt, da den kommer til live. Han har en søn. Men Geppettos glæde er kortvarig, når Pinocchio tages fra ham, ved først at ende som marionetdukke hos dukkemester Mangiafuoco (Gigi Proietti), som Pinocchio undslipper for bagefter at blive narret og misbrugt af to gamle skurke Gatto (Rocco Papaleo) og Volpe (medforfatter Massimo Ceccherini). Men Pinocchio bliver hjulpet af en venlig græshoppe (Davide Marotta) og af en fe (Marine Vacth) og endelig af en bizar gorilla-dommer (Teco Celio), hvis utrolige verdensbillede er sådan, at han kun vil se venligt på Pinocchio, hvis han hævder at være en kriminel.

Alt ender dog godt - naturligvis - men Pinocchio er en helt igennem bizar historie, som Garrone gør til et mærkeligt tilfredsstillende skue – kom og se det selv.

Filmen spiller torsdag den 28. oktober frem til og med søndag den 31. oktober kl. 19.30 med en ekstra forestilling kl. 15 lørdag.

Ringe Bio viser i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne filmen "Pagten" ved en forestilling søndag d. 31. oktober kl. 14. Arrangementet kaldes "Bog og Bio", og der kommer en bibliotekar og fortæller om filmen og dens baggrund.


Kandis for livet

Mandag den 1. november blændes op for filmen: ”Kandis for Livet”.

Johnny Hansen er forsanger i dansktop-orkestret Kandis, og i filmen "Kandis for livet" følger man en række af bandets dedikerede fans. PR-foto fra filmen

Dokumentarfilmen 'Kandis for livet' handler om dansktop-bandet Kandis, der har eksisteret siden 1989, og deres karismatiske forsanger Johnny samt en gruppe af landets mest loyale fans. I filmen kommer publikum ind bag facaden hos Danmarks største dansktopstjerne, Kandis-Johnny, og ikke mindst gruppen af fans, som ikke kender hinanden, men som hver især har et usædvanligt og stærkt personligt forhold til Skandinaviens største underholdningsorkester, hvor Johnny optræder som deres helt egen Personal Jesus. 'Kandis for livet' portrætterer dybt personlige fortællinger om ulykkelig kærlighed, ensomhed, at tage afsked med dem man elsker og hvordan musikken kan bruges til at komme igennem livets problemer. Nogle elsker det - andre kan ikke udstå det. Dansktoppen er måske nok den musikgenre, som splitter danskerne allermest... eller hvad?

Filmen spilles mandag den 1. november til og med onsdag den 3. november kl. 19.30.

Det iranske mesterværk ”Der findes ingen Ondskab” vises fra torsdag den 4. november kl. 19.30 til og med søndag den 7. november. Den omtales i næste uges udgave af Midtfynsposten.

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Især én slags julepynt var et hit: Børn pyntede op til jul i Netto

Annonce
Annonce
Midtfyns Posten

Før og nu: Kværndrup Kro har i mange år været et knudepunkt for de vejfarende

Annonce
Forsiden netop nu
Midtfyns Posten

Legeplads til en halv million taget i brug: Friskole har fået ny legeplads

Midtfyns Posten

Yildirim åbner nyt pizzeria: Én ting på menuen er han særlig stolt af

Midtfyns Posten

Litteraturens dag for unge på Ringe Bibliotek

Midtfyns Posten

MusikStationen i julehumør

Midtfyns Posten

Smag nogle af kongerigets bedste oste på Egeskov Slot

Midtfyns Posten

Fandt dem på skraldepladsen: Nu juler 200 nisser i historisk vandmølle

Midtfyns Posten

Ugens film: Unge helte og Ghostbusters i Ringe Bio

Midtfyns Posten

Morten savnede julestemning: Traktor udsmykket med masser af lyskæder

Midtfyns Posten

Igen en stor aften for Årslev Musikforening

Midtfyns Posten

Præstens klumme om julekalendere og de rare gentagelser: Glædelig ventetid

Midtfyns Posten

På sporet af julen i Ferritslev Fritidshus

Midtfyns Posten

22 år med cigaretter, øl, blade, slik og spil: Jens ved, hvad kunderne vil have

Midtfyns Posten

Julekoncert med Det Fynske Kammerkor

Midtfyns Posten

Pral af din by: Vi ved godt, at vi er afhængige af hinanden

Midtfyns Posten

Husker du rambuktyveriet for seks år siden: Gummiged smadrede banken

Midtfyns Posten

Rambuktyveriet husker de stadigvæk: Home i Ringe får nyt hjem

Midtfyns Posten

Den kristne, danske familiejul kommer til Ringe Bibliotek

Midtfyns Posten

Klumme: Julegudstjenesten har en særlig plads i de flestes hjerter

Midtfyns Posten

Fernisering på kunstudstillingen Hånd og Ånd

Midtfyns Posten

Forfatteraften med Astrid Saalbach er udskudt

Midtfyns Posten

Fernisering af de nye blå mennesker på Torvet

Annonce