Annonce
Midtsyd

17-årige Magnus Emil valgte mesterlæren: - Man skal vise, at man vil det, og ikke lalle rundt

Magnus Emil elsker mangfoldigheden i sit job. - Noget af det fedeste, jeg har været med til, var da vi skulle montere et banner til Vojens Ishockeyklub, der netop havde vundet mesterskabet, fortæller 17-årige Magnus. Privtatfoto
Mens mange unge vælger gymnasiet, fremfor en erhvervsuddannelse, så valgte 17-årige Magnus Emil Grønhøj fra Gram at gå skilteteknikervejen hos den lokale virksomhed Kellmann Design. Et valg, han ikke har fortrudt.
Annonce

GRAM: Som ung menneske kan man godt være i tvivl om, hvilken vej man skal vælge, når det gælder uddannelsesjunglen.

17-årige Magnus Emil Grønhøj fra Gram valgte at gå i mesterlære, og han har et godt råd:

- Hvis jeg skal give et godt råd til andre unge, der står over for at vælge uddannelse, så er det at bruge de praktikuger, der er i folkeskolen til at prøve forskellige uddannelser og fag af.

Han er ikke god til at sidde stille, så der skal ske noget - også i arbejdshverdagen, fortæller Magnus Emil, som er i gang med uddannelsen som skiltetekniker i hjembyen hos Kellmann Design. Lige nu står den dog på et otte ugers skoleforløb på grundforløb 2 på College360 i Silkeborg.

- Jeg vidste, at jeg ville på en uddannelse, hvor man var aktiv og kom ud og lavede noget. Derfor valgte jeg efter 9. klasse at gå i gang med mureruddannelsen, men da jeg efter 1½ år fik tilbudt en læreplads som skiltetekniker, slog jeg straks til, for jeg havde hørt meget godt om det fra nogle bekendte.

Magnus Emil (tv.) er glad for at være del af en mindre virksomhed, hvor man får lov til at løse mange forskellige opgaver. Privatfoto
Annonce

Fremtidens arbejdskraft

Marius Emils historie er samtidig en fortælling om en lokal virksomhed som Kellmann Design i Gram, der gør et vigtigt arbejde i forhold til at uddanne faglært arbejdskraft til fremtiden.

- Man bliver virkelig udfordret på uddannelsen til skiltetekniker. Der er mange ting at lære i form af computerprogrammer, betjening af maskiner, monteringsmetoder og meget mere. Og så er det en anden måde at tage en uddannelse på. Ude i virksomheden bliver jeg oplært ved at følge erfarne kollegaer. Der er meget at lære, men det er spændende, og man lærer det hele hen ad vejen, fordi man får lov at prøve det selv og får tips og tricks af kollegerne, siger han.


Ude i virksomheden bliver jeg oplært ved at følge erfarne kollegaer. Der er meget at lære, men det er spændende, og man lærer det hele hen ad vejen, fordi man får lov at prøve det selv og får tips og tricks af kollegerne


Når man kun er 17 år og arbejder sammen med voksne, så er man ikke altid lige den, der bliver hørt først. Og det har Magnus Emil det helt fint med.

- Jeg synes, at jeg har et rigtigt godt forhold til mine kolleger, men det er klart, at man skal opføre sig ordenligt, og ikke lalle rundt. Man skal vise, at man vil det og høre efter, hvad der bliver sagt. Det er værdier, jeg har med mig hjemmefra, så det fungerer fint for mig, siger den 17-årige Gram-elev, som har et råd til andre unge, der er på vej ind i uddannelsesjunglen.

- Ved du ikke, hvad du vil, så er det en god idé at gå på Grundforløb 1 på Erhvervsuddannelserne, fordi man der får lov til at snuse til mange forskellige uddannelser og fag. I sidste ende så handler det om at vælge noget, som man tror på, at man kan stå op til og have det sjovt med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce