Annonce
Midtsyd

Asger fra Gram har fået prestigefyldt praktikplads i udlandet: - Rummet fascinerer mig

Til efteråret skal der pakkes kufferter: At lære nye mennesker at kende, som man deler interesser med, er noget, som Asger Petersen fra Gram glæder sig rigtig meget til i forbindelse med praktikopholdet hos CERN i Genève. Foto: Hansenberg

GRAM: Der er rift om de 24 pladser, når CERN, Den Europæiske Organisation for Højenergifysik, inviterer elever på Fysik A fra hele landet til et to ugers praktikophold på verdens største forsøgsanlæg for partikelfysik, som ligger i Genève.

Asger Petersen fra Gram er én af dem.

- Jeg er helt vildt spændt. Jeg fik en mail i bussen om, at jeg havde fået en plads, og så var jeg bare glad resten af dagen, fortæller Asger Petersen, der bor i Gram, og som til dagligt går på Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding.

Annonce

Tid til fordybelse

Hos CERN får deltagerne hver et projekt, de skal arbejde med. I ansøgningen om at komme i betragtning til én af de populære praktikpladser har Asger Petersen, der tager turen til Genève sammen med en anden udvalgt Hansenberg-elev, da også nøje beskrevet sine projektønsker.

- Jeg har kigget på nogle af de tidligere CERN-projekter, og her så jeg noget om CAST-partikeldetektion, og det lyder meget spændende. Alene det, at kunne fordybe sig i projekter på en anderledes måde - og lære nogle nye mennesker at kende, som man deler interesser med - regner jeg med at få meget ud af, siger Asger Petersen og tilføjer:

- Det vil heller ikke se dårligt ud på et CV, hvis man vil lave noget fysikrelateret i fremtiden. Jeg har planer om at tage et sabbatår efter gymnasiet, og så vil jeg gerne begynde på en fysikbachelor i Aarhus - og på sigt læse astrofysik, for rummet fascinerer mig.


Jeg har planer om at tage et sabbatår efter gymnasiet, og så vil jeg gerne begynde på en fysikbachelor i Aarhus - og på sigt læse astrofysik, for rummet fascinerer mig.


Praktikopholdet er fuldt ud betalt af CERN, og ud over projektarbejde får deltagerne også foredrag, rundvisninger samt en masse sociale aktiviteter i Genève.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce