Annonce
Midtsyd

Droner kommer til at kredse over Toftlund - det er der en god grund til

Privatfoto
Takket være en privat donation kan Toftlund Arkiv også fremover vise byen, som den ser ud netop nu. Det er Jels-firmaet Pro-Plan, som er hyret til at fotografere byen både med droner og med fly.

Toftlund: Man behøver ikke bekymre sig, når der i den kommende tid kredser droner over Toftlund. Det er der nemlig en god grund til.

Det fortæller Anne-Grethe Petersen fra Toftlund Arkiv.

- En stor privat donation har gjort det muligt at få firmaet Pro-Plan fra Jels til at fotografere byen både med droner og med fly. Det sker i den nærmeste fremtid og vil give os en enestående dokumentation af byen, som den ser ud i dag, siger hun.

Annonce

- Vi har en række luftfotos fra 1946-48, der viser Toftlund, som der så ud dengang. Billederne har givet anledning til mange drøftelser blandt arkivets brugere, og vi har haft stor fornøjelse af at bruge billederne som dækkeservietter. Senere er der kommet andre luftfotos til. Senest i 1997, da Brundtlandcentret blev købt af private, uddyber hun.

- Der er imidlertid sket meget i byen siden dengang. Borgmesterkvarteret og Ryttervænget er kommet til, og der er flere andre områder, der ikke er fotograferet i sin helhed. På arkivet har vi længe ønsket en ny luftfotografering, men det har været for dyrt, lyder det videre.

- Der vil snart ske store ændringer i byen. En byfornyelsesplan er lige på trapperne. Hele halområdet vil blive renoveret. Der er planer om seniorboliger flere steder, så byen vil ændre sig markant. Takket være donationen kan vi vise byen, som den ser ud netop nu.

Hele halområdet vil blive renoveret. Der er planer om seniorboliger flere steder, så byen vil ændre sig markant. Takket være donationen kan vi vise byen, som den ser ud netop nu.

Arkivet regner med, at projektet afsluttes engang i maj måned.

- Vi glæder os til at invitere medlemmerne op for at se resultatet til en tid, siger Anne-Grethe Petersen, der ikke har mulighed for at løfte sløret for, hvem den glade giver er.

- Vedkommende synes, der skal være fokus på projektet, og ikke på, hvem der har givet os midlerne. Så det kan jeg desværre ikke afsløre, slutter hun.

Annonce
Kultur

Tønder Unge Film Festival 2022

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen holdt fest for hele verden

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Indbrudstyve brød ind i kemirum: Slap afsted med tyvekoster for op mod 900.000 kroner

Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Per Nielsen spiller sammen med lokalt kor: Gram Sognekors 30 års jubilæum fejres med koncert

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce