Annonce
Midtsyd

Frustreret Gram-frisør skal fortsat holde lukket: - Hjælpepakkerne er fulde af huller

Frisør Malene Bossen Due i salonen i Gram, da corona var en saga blot. De sidste måneder har kam og saks ligget på hylden. Arkivfoto: Thomas Holl
Den nye genåbningsplan betyder blandt andet, at for eksempel frisører ikke kan slå dørene op. Frisør Malene Bossen Due fra Gram vil kæmpe med næb og kløer for sit livsværk.

GRAM: - Jeg havde håbet på en genåbning for os frisører. Men inderst inde vidste jeg jo godt, at det ville gå, som det gik. Frisørerne har ikke været til debat overhovedet fra regeringens side. Der har været alt for stille alt for længe.

Sidste år kunne Malene Bossen Due fejre 20-års jubilæum som selvstændig frisør. Hun er ikke sikker på, at hun kommer til at fejre endnu et jubilæum med Frisørgalleriet i Gram.

- Sammenlagt har vi været lukket ned i fem måneder nu. Det kan vi ikke blive ved med at holde til. Det lyder flot og fint med de hjælpepakker vi får, men uden at gå i detaljer med tal, så er de langt fra den redningskrans, som regeringen giver udtryk for at de er, fortæller den frustrerede frisør, der egentlig meget hellere vil arbejde og passe sin salon, end at træde frem i pressen.

Annonce

Ingen fyringer

- Jeg er en meget privat person, der nødig vil fremstå utaknemmelig i forhold til den økonomiske hjælp vi får. Men skal vi selvstændige overleve det her, så må hullerne i hjælpepakkerne lukkes og pakkerne udvides, tilføjer Malene Bossen Due, der har valgt at beholde sine seks ansatte under nedlukningen.

- Jeg havde ikke regnet med, at vi ville være tvangslukket så længe. Samtidig har jeg et ansvar overfor mine ansatte, og har derfor ikke fyret nogen og betaler stadig løn til dem. Det vil sige, massevis af udgifter og ingen indtægter, uddyber Malene Bossen Due.

- Jeg er stor respekt for corona, men jeg kan ikke se, hvorfor en frisørsalon udgør en større smitterisiko, end andre brancher, der må holde åbent? Tyske undersøgelser viser netop, at risikoen for at blive smittet hos sin frisør er meget, meget lille. Det giver ingen mening.


Jeg er stor respekt for corona, men jeg kan ikke se, hvorfor en frisørsalon udgør en større smitterisiko, end andre brancher, der må holde åbent? Tyske undersøgelser viser netop, at risikoen for at blive smittet hos sin frisør er meget, meget lille.

Malene Bossen Due, selvstændig frisør


Modgangen til trods har Gram-frisøren tænkt sig at kæmpe med næb og kløer for, at hendes livsværk overlever.

- Når vi genåbner, er det planen, at vi udvider åbningstiderne og klipper fra to huse her på adressen. Jeg vil i hvert fald kæmpe for min salon - og verdens bedste personale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nu er Trine fra Toftlund frisør i sin egen by

Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce