Annonce
Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

"Bogen om Tiset" fortæller historien om landsbyen med fokus på især årene fra 1900 til 2000. Bogen udkommer lørdag den 24. oktober. Pressefoto
Annonce

Tiset: En arbejdsgruppe har i nogle år arbejdet på en bog om landsbyen Tiset, og nu foreligger resultatet. Lørdag den 24. oktober udkommer således ”Bogen om Tiset”, oplyser arbejdsgruppen bag bogen.

Da Lokalhistorisk Arkiv i Tiset for nogle år siden blev lagt sammen med Gram Lokalhistoriske Arkiv, medbragte førstnævnte en formue, som blev øremærket til udarbejdelse og trykning af en bog om Tiset. Arbejdet begyndte i 2016, og alt er baseret på frivillig indsats, da det ikke er lykkedes arbejdsgruppen at hente midler via eksempelvis fonde.

- Tisets historie strækker sig tilbage til 1761, hvor landsbyen hørte under Gram Gods, men bogens indhold er især begrænset til perioden fra 1900 og 100 år frem med enkelte strejftog op til i dag. Bogen rummer mange historiske billeder af gårde og huse, så der er mulighed for at gå og køre en tur i området og sammenligne med nutiden, lyder opfordringen fra arbejdsgruppen.

"Bogen om Tiset"

Ud over arbejdsgruppen har også Sven-Erik Ravn, afdøde Lars Rossen og Børge Hansen stillet materiale til rådighed til ”Bogen om Tiset”, ligesom Lars Bracht, Svend Jessen og Olaf Hansen har bidraget med input. Billederne er udlånt af arbejdsgruppen, skaffet af det lokalhistoriske arkiv i Gram og lånt fra Det Kongelige Biblioteks billedsamling.

Der forelå fra begyndelsen et omfattende materiale, som var udarbejdet af afdøde Andreas Madsen i samarbejde med ligeledes afdøde Kirsten Ravn. Dette materiale stillede Andreas Madsens hustru, Helga Madsen, til rådighed for arbejdet, og hun indgik også i arbejdsgruppen. Den består desuden af Johannes Ravn, Helge Holm, Niels Schmidt, Bent Hansen og Dagmar Skov.

"Bogen om Tiset" udkommer som nævnt 24. oktober, og den bliver præsenteret hos CN Maskinfabrik i Tiset.

- Vi manglede et sted til afsløringen – hvor der var plads til corona-afstand – og da vi spurgte maskinfabrikkens indehaver, Erling Schmidt, var han med det samme med på idéen, lyder det fra arbejdsgruppen.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Klumme: U2?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Støttevandring for camino

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Annonce