Annonce
Midtsyd

I Fole venter de bare på storken

Asger Kristensen (til venstre) fra Fole Lokalråd og Jesper Leegaard fra foreningen Storkene.dk under arbejdet med storkereden nær den gamle præstegård i Fole forleden. Reden vil fremover kunne ses fra både Præstegårdsvej og Stampemøllevej. Foto: Thomas Holl
Om kort tid står en storkerede klar i Fole. Derudover arbejder byens lokalråd videre med planerne om at etablere en undervandskasse.
Annonce

Fole: ”Storken er en dejlig flyver”, sang Shu-bi-dua i sin tid.

Det synes de også i Fole. Og nu er Fole Lokalråds projekt med opsætning af en storkerede i byen for alvor ved at tage form.

Forleden blev den 12 meter lange mast savet til og sat op på et område ved den gamle præstegård, og snart skal selve reden etableres.

- Vi har dog god tid. Der kommer tidligst storke til området til marts, sagde bestyrelsesmedlem i foreningen Storkene.dk, Jesper Leegaard.

Først skulle masten saves til ... Foto: Thomas Holl
Annonce

Godt fødegrundlag

Tidligere på efteråret rettede foreningen henvendelse til lokalrådet med henblik på etableringen af en storkerede i Fole. Baggrunden er, at der ved ådalen er et godt fødegrundlag for storke, som i vådområderne kan finde frøer, tudser og insekter.

Den 12 meter lange pæl er købt hos Tiset Savværk, og selve reden fremstilles af Gram Slotssmedie. Rejsningen af masten stod Kim Westphal fra Westphal Entreprenørforretning i Toftlund for.

... og siden blev det tid til rejsningen af masten. Foto: Thomas Holl

- Alt i alt kommer det til at koste 8000 kroner, lød det fra Asger Kristensen.

Han er formand for lokalrådet i Fole, og det var ham, der betjente motorsaven i forbindelse med rejsningen af masten forleden.

Annonce

Undervandskasse til halvanden million

Ud over storkereden arbejder Fole Lokalråd også videre med planerne om at etablere en undervandskasse tæt på Fole Dambrug. Fra kassen, som vil blive godt 30 kvadratmeter stor, vil man kunne kigge ud i åen og iagttage livet under vandoverfladen.

- Vi er i gang med at få hele konstruktionen tegnet op, og derefter skal vi i gang med at søge tilladelser og midler. Jeg vil tro, at projektet kommer til at koste godt 1.500.000 kroner, siger Asger Kristensen.

Placeringen af undervandskassen tæt på Fole Dambrug er valgt, fordi der er tale om en af Danmarks eneste uberørte vandløbsstrækninger. Desuden er der gode parkeringsmuligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Året der gik

Midtsyd

Året der gik

Annonce