Annonce
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Den tidligere topkører og ejer af gokart-temaet RC Competition, Robert Schlünssen, skal undervise på VGIEs nye karting-linje.- Der er flere aspekter, der har indflydelse på, om man er en god kører, og med et helt år sammen er jeg sikker på, at vi kommer rundt om det hele, siger han. Pressefoto
Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole tilbyder som noget helt nyt linjefaget karting. Det sker i samarbejde med Vojens Karting Klub og med et af landets bedste gokart-teams, RS Competition.
Annonce

Vojens: - Vi vil tilbyde eleverne en mulighed for virkelig at fordybe og udvikle sig i deres valgte sportsgren. Derfor har vi valgt at starte vores nye linje, karting. Den åbner op for en ny og anderledes gruppe elever end hidtil, som alle får lov til at dyrke deres passion samtidig med, at de også får et rigtigt efterskoleår med alle de oplevelser, det indebærer.

Sådan siger Tommy Mikkelsen, forstander på Vojens Gymnastik & Idrætsefterskole (VGIE) i forbindelse med, at skolen fremover vil tilbyde karting som linjefag. Det bliver tilbudt i skoleåret 21/22 og udbudt i to niveauer, så både elever, der allerede dyrker sporten, og dem, der ønsker at prøve kræfter med den, kan være med.

Annonce

Samarbejde med lokale topkørere

VGIE har indgået et samarbejde med Robert Schlünssen og Ken ”Guffi” Nielsen fra gokart-teamet RS Competition i Vojens.

- Vi mener, at eleverne skal have de bedste rammer for at kunne dyrke deres passion og komme herfra igen med følelsen af at have rykket sig, siger Tommy Mikkelsen.

Mange af tingene vil foregå på samme måde som i sportens egen verden.

- Jeg vil gerne gøre eleverne endnu dygtigere indenfor sporten og øge nybegyndernes interesse for at køre gokart. Der er flere aspekter, der har indflydelse på, om man er en god kører, og med et helt år sammen er jeg sikker på, at vi kommer rundt om det hele, siger den professionelle racekører Robert Schlünssen.

Han skal undervise på VGIEs kartinglinje og er ejer af gokart-teamet RS Competition i Vojens.

Annonce

Skal arbejde tæt sammen

Eleverne kan se frem til køretimer på banen, skruetid på gokarten og mere køreteknisk undervisning, og de kommer til at arbejde tæt sammen med deres teamkammerater og lære af hinandens erfaringer.

- Vi fokuserer på køreegenskaber, vedligeholdelse af karten og det taktiske aspekt ved at køre løb. For eksempel arbejder vi med, hvordan de håndterer nervøsiteten inden et løb og forbereder sig rent mentalt. Og så er det vigtigt ikke at glemme, at det er hårdt at køre gokart, derfor skal man være i en god sportslig form. Her er det en fordel, at VGIE er en idrætsefterskole, så de unge kan kombinere de to ting, siger Robert Schlünssen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Annonce