Annonce
Midtsyd

Klumme: Ligeværd

Klummeskribent Lars Kristensen. Privatfoto
Lars Kristensen, forstander på Agerskov Ungdomsskole, er ugens klummeskribent.

Jeg siger til tider, og for at få en god debat i gang, "Jeg går ikke ind for ligestilling”.

Jeg ved godt det er provokerende, men skynder mig efterfølgende at sige, at ligestilling er godt, når og hvis det kan lade sig gøre, og når det giver mening.

Ligestilling er for mig blevet en modeord - eller det er blevet et begreb der er helligt, som er urørligt. At sætte spørgsmålstegn ved begrebet som jeg gør, kan være sundt, og jeg ved godt, at sætningen, ”Jeg går ikke ind for ligestilling” kan være provokerende for nogen. Jeg synes det skal gøres, fordi jeg mener, at der findes et begreb der er mere værd end ligestilling

Annonce

I min helt klare grundforståelse for ligestilling, så er der udfordringer med ordet eller begrebet. Og igen lidt provokerende vil jeg påstå, at det ikke er muligt at skabe fuldstændig ligestilling. Der er forskel på mænd og kvinder, på de evner vi er født med eller om man er direktør eller ansat i rengøringen – der er ikke ligestilling, take it!

Jeg ved, at der mange steder ikke er ligeløn, lige ansættelsesforhold eller at man ikke behandler hinanden ligeværdigt eller med respekt. Det skal vi ikke acceptere, og det skal vi gøre noget ved!

Det jeg ønsker i debatten om ligestilling er, at det skal løftes op på et højere niveau, hvor det er ligeværdet, der får opmærksomheden og kommer på dagsordenen, at det er respekten for hinanden som mennesker der kommer først, at det er ligeværdet der får fokus og debatteres.

Det jeg ønsker i debatten om ligestilling er, at det skal løftes op på et højere niveau, hvor det er ligeværdet, der får opmærksomheden og kommer på dagsordenen.

Et ligeværd, hvor vi respekterer hinanden som mennesker og ikke som mænd og kvinder, at vi erkender at alle har samme værdi og alle skal accepteres. At en person er lig med en stemme, uanset hvem man er, hvilke medfødte evner man har eller om man er ansat som direktør eller rengøringsperson.

Uligheden er ikke acceptabel, men forskelligheden er en styrke og skal respekteres. At være uenige, at have forskellige meninger eller at være af forskelligt køn, er jo netop præmissen. Det er ofte forskelligheden der er udgangspunkt for udvikling, beviset for en stærk kultur og for et ordentligt velfærdssamfund.

Al sammen skal gøres i et ligeværdigt miljø med høj tillid og med respekten for hinanden. ”Jeg går ind for ligeværd!”

Hvor svært kan det være?

Annonce
Kultur

Tønder Unge Film Festival 2022

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen holdt fest for hele verden

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Indbrudstyve brød ind i kemirum: Slap afsted med tyvekoster for op mod 900.000 kroner

Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Per Nielsen spiller sammen med lokalt kor: Gram Sognekors 30 års jubilæum fejres med koncert

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce