Annonce
Midtsyd

Nu er det Vojens´ tur - skal være testby for levende bymidter

Formand for Forum Vojens, Karl Posselt, ser frem til at kunne være med til at sætte yderligere skub i udviklingen i Vojens. Arkivfoto: Jacob Schultz
Vojens er udvalgt som testby i Partnerskab for levende bymidter og kan nu gå i gang med at lave en bredt forankret udviklingsplan for at skabe en positiv udvikling i byen.

Vojens: Vojens er én af de fem udvalgte testbyer, der nu kommer med i Partnerskab for levende bymidter. De udvalgte kommuner og organisationer skal udvikle et forløb for at teste forskellige værktøjer og anbefalinger til at arbejde med de udfordringer, som bymidterne oplever.

- Det er en rigtig glædelig nyhed. Rent konkret betyder det, at vi nu kan sætte barren højt i forhold til samarbejde og igangsætning af initiativer i Vojens. Vi får ekspertviden, sparring og input igennem partnerskabet, og det er særdeles værdifuldt i forhold til det videre arbejde med udviklingen af Vojens, siger borgmester H.P. Geil i en pressemeddelelse.

Partnerskabet går ud på at skabe rammer for, at der kan komme mere liv i bymidten. E-handel, ændrede indkøbsvaner og følgerne af corona-krisen har betydet, at mange butikker er lukket. Når der ikke er så meget handelsliv, er der heller ikke så meget liv i bymidterne, som der var før i tiden. Ét af hovedformålene med partnerskabet er derfor at lave en udviklingsplan for Vojens, så vi ved hvad der skal til, for at bymidten igen kan blive aktiv.

Annonce

- De rigtige greb og stærke samarbejder omkring vores bymidter er afgørende for, at vi får skabt vækst og udvikling i hele kommunen. I Haderslev Kommune har vi lavet en strategi for vækst og velfærd, som dette partnerskab taler ind i, og sammen med Forum Vojens og Haderslev Erhvervsråd får vi nu sammen med kompetente kræfter i partnerskabet mulighed for at fokusere indsatsen, siger H.P. Geil.

Går op i en højere enhed

Formand for Forum Vojens, Karl Posselt, ser også frem til at kunne være med til at sætte yderligere skub i udviklingen i Vojens.

- Der er gennem længere tid arbejdet på at skabe udvikling i Vojens, og med dette partnerskab går det hele op i en højere enhed, fordi tingene er med til at understøtte hinanden. Jo flere ting, der trækker i den samme retning, jo større sandsynlighed er der for, at tingene lykkedes, siger Karl Posselt.

Haderslev Kommune, Forum Vojens, Haderslev Erhvervsråd og Bolig- og Planstyrelsen sætter sig nu sammen for at planlægge det kommende forløb for at igangsætte forskellige initiativer og udvikle en bredt forankret udviklingsplan, som der skal evalueres på i hele forløbet.

- Vi har tidligere vist, at vi ikke er bange for at gå nye veje eller afprøve nye metoder, når det handler om byudvikling, og også i denne sammenhæng skal vi være modige. Vi håber samtidig, det her kan blive trædestenen til, at vi kan søge både EU- og statslige midler til byfornyelse i Vojens, siger H.P. Geil.

Ansøgningen om at blive testby er sket i et samarbejde mellem Forum Vojens, Haderslev Erhvervsråd og Haderslev Kommune,

Indenrigs- og Boligministeren har i alt udvalgt fem testbyer. Udover Vojens er det Rødekro, Lemvig, Vordingborg og Ringsted.

Partnerskabet er sammensat af kommuner og organisationer med særlig viden inden for bymidteudvikling.


Annonce
Annonce
Midtsyd

Julegalla-koncert på Harmonien

Annonce
Annonce
Midtsyd

Luciaoptog og julemandsvækning: Plan b blev taget i brug i Bevtoft

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Tid til fordybelse: Sønderjysk årbog er på gaden med fisk, sang og krig

Midtsyd

Helga og Nis Peter fejrer 65 års kærlighed

Ugeavisen Haderslev

Juletoget kører igen

Midtsyd

Vojens Bordtennisklub: Genvalg til formand og gode resultater på banen

Midtsyd

Otte butikker i Vojens inviterer til julefrokost

Midtsyd

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Midtsyd

Gram: Julemand blev vækket for fuld musik

Midtsyd

Teenagere hygger om de ældre på plejehjem - fritidsjobberen Emma er én af dem

Midtsyd

Julehyggen - og julemanden - er kommet til Vojens

Midtsyd

Anders og Jimmi fra Vojens er i julehumør - samler penge ind til julemærkehjemmet

Midtsyd

Julehjælp i Syd- og Sønderjylland slår alle rekorder

Midtsyd

Skrydstrup Kirke er med i online julekalender

Midtsyd

Kviktest i Vojens fra tirsdag

Midtsyd

Nye boliger på vej til Toftlund

Ugeavisen Haderslev

Nolde-bog præsenteres i Vojens

Midtsyd

Fodboldparret Tine og Tobias fra Bevtoft - og flere andre - blev hædret med ildsjælepris

Midtsyd

Lis står bag lokal bog om krigens meningsløshed

Midtsyd

Billedtæpper udstilles på Toftlund Bibliotek

Midtsyd

Tina blev coronafyret - og tog hul på drømmeuddannelsen

Midtsyd

Centerledernes før-juleønske: Flere testmuligheder til Gram - tak

Midtsyd

Så er flyttekasserne pakket ud: El-Salg Gram åbnede døren på valgdagen

Annonce