Annonce
Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Gerda Feddern, tidligere indehaver af Gram Sundhedscenter ApS, stiftede i 2016 netværksgruppen 'Sundhedsfremme i Gram – Synergi og Sammenhæng'. Du er hun kasserer den forening, som fortsætter det sundhedsfremmende arbejde i slotsbyen. Arkivfoto: Mette Henriksen
Apoteker i Gram, Gitte Halberg Andersen, er valgt som formand for den nye forening, 'Sundhedsfremme i Gram'. Gå-vært Gerda Feddern er med som kasserer.

Gram: Netværksgruppen 'Sundhedsfremme i Gram' er blevet til en forening og forankret i Sundhed og Forebyggelse i Haderslev kommune.

Det er Gerda Feddern, tidligere indehaver af Gram Sundhedscenter ApS, som i 2016 stiftede og stod for netværksgruppen, 'Sundhedsfremme i Gram – Synergi og Sammenhæng'.  Da hun i 2020 overdrog Gram Sundhedscenter til foreningen, Gram Motionscenter, kom der nye kræfter til, mens hun selv fortsatte som foreningens kasserer.

Apoteker og indehaver af Gram Apotek, Gitte Halberg Andersen, er valgt som formand for den nye forening. Hun fortæller, at bestyrelsen vil fortsætte arbejdet med 'Sundhedsfremme i Gram' og ligeledes fortsætte med at holde to årlige netværksmøder for Grams sundhedsaktører, forvaltning og politikere som fyraftensmøder.

Annonce

- Sundhedsfremme i Gram har besluttet at første prioritet er at gøre en indsats omkring ældre i Gram, med fokus på demens. Demografien viser, at Gram er det område i Haderslev Kommune, hvor der i fremtiden vil bo flest ældre i forhold til indbyggertal, siger Gitte Halberg Andersen, som glæder sig til arbejdet i foreningen.

'Sundhedsfremme i Gram'

Bestyrelsen består af: Gitte Halberg Andersen, formand, Gerda Feddern, kasserer, samt øvrige bestyrelsesmedlemmer Steen Jensen, formand for Ældresagen i Gram, Grethe Brandt, medlem af Støtteforeningen for foreningen Gram Motionscenter, Ulla Aarøe Bjørn, ledende sundhedsplejer, Søren Madsen, daglig leder Gram Fritidscenter. Sundhedschef, Marit Nielsen-Man, deltager i møderne og er referent

Ifølge vedtægterne er netværketet upolitisk organ, der arbejder på at skabe de bedste sundhedstilbud for borgerne i Gram. Netværket bruger det brede sundhedsbegreb som udgangspunkt

Det sker ved at:

- skabe synlighed, synergi og sammenhæng mellem sundhedstilbuddene i Gram

- skabe et godt kollegaskab mellem private, foreningsdrevne og kommunale sundhedstilbud i Gram

- arbejde sammen om løbende udvikling og tilpasning af sundhedstilbud, så de svarer til de behov og ønsker, som borgerne i Gram har

- via tværprofessionelt samarbejde at lave forebyggende projekter

- En forening bestående af interesseorganisationer, foreninger, private erhvervsdrivende, sundhedsprofessioner og kommune er så vidt vides ikke set før. Især, da foreningen er forankret i Haderslev Kommune. Dette er et enestående setup, hvor alle sundhedsaktører kan erfaringsudveksle samarbejde og lave projekter sammen. Muligheden for at søge fonde er også større med dette setup, uddyber hun.

En forening bestående af interesseorganisationer, foreninger, private erhvervsdrivende, sundhedsprofessioner og kommune er så vidt vides ikke set før.

Gitte Halberg Andersen, formand

- Jeg håber, at alle sundhedsaktører og interesserede borgere vil deltage i møder og workshops, så formålet for Sundhedsfremme i Gram, lyder det videre.

Det første arrangement for seniorer bliver afholdt i Gram lørdag den 2. april klokken 10 -13.

Annonce
Midtsyd

Udslip i Agerskov: Mellem 20 og 30 kubikmeter gylle er endt i å

Annonce
Midtsyd

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Annonce
Midtsyd

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skole plyndret for over 100.000 kroner: Gerningsmænd rippede depotrum for værktøj og maskiner

Midtsyd

Regionens teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Midtsyd

Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Midtsyd

Nærpolitistation i Toftlund åbner til april:  Flemming er én af fem nye 'sheriffer'

Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Midtsyd

Et julekort og en nytårshilsen

Midtsyd

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Midtsyd

Spændende foredrag: Anja kommer til Gram og fortæller om 'Livet på vejen'

Midtsyd

Nostalgien længe leve: Puch-elskere kommer langvejs fra, for at mødes hos Mogens i Bevtoft

Midtsyd

Klumme: Hvad er et menneske?

Annonce