Annonce
Midtsyd

Nyt radioprogram: På tur med ”Humørbussen”

Lasse Sørensen (til venstre) og Johannes Gjesing har taget plads i "humørbussen" - sidstnævntes røde folkevognsrugbrød - som skal danne rammen om møder med mennesker, der har sjove eller interessante ting at fortælle. Bussen skal fragte dem rundt i hele kommunen. Foto: Thomas Holl
Det umiddelbare og spontane er nøgleord i radioprogrammet ”Humørbussen”, som de to ildsjæle Johannes Gjesing og Lasse Sørensen laver til Radio Haderslev.
Annonce

Gram: - Vi er sikre på, at der er nogle gode historier derude, og dem vil vi gerne være med til at fortælle.

Sådan lyder det fra Johannes Gjesing og Lasse Sørensen. De er henholdsvis sognepræst og organist i Gram og Fole kirker, men også kendt som kreative ildsjæle i deres lokalområde. Forleden havde de premiere på deres nye radioprogram ”Humørbussen”, hvor de en gang om ugen tager ud forskellige steder i Haderslev Kommune for at møde mennesker til en snak om stort og småt.

Programmet laver de til Radio Haderslev, som sender radio nogle timer hver dag.

- Sidste år fik jeg en henvendelse fra Søren Klinkby, der ejer frekvensen, som spurgte, om jeg kunne tænke mig at lave noget radio. Det har siden udviklet sig til ”Humørbussen”, og forleden sendte vi så vores første program. Her talte vi med nogle af de mennesker, der – ligesom Lasse og jeg selv – var involveret i årets byfest i Gram, Pins’ i Haverne, fortæller Johannes Gjesing.

Der er en ganske særlig grund til, at programmet hedder ”Humørbussen”. For Johannes Gjesing og Lasse Sørensen tager nemlig rundt i kommunen i førstnævntes røde folkevognsrugbrød fra 1977, og tanken er, at programmet skal være kendetegnet ved godt humør og interessante beretninger.

Annonce

Kaffe og en snak

- Bussen er godt indrettet til at sende radio fra, og samtidig har vi lånt professionelt optageudstyr af Radio Haderslev, så vi kan invitere gæster ind i vognen til en snak og en kop kaffe, siger Johannes Gjesing.

- Programmet skal være umiddelbart og spontant og gerne med en skæv vinkel – det må meget gerne rumme noget, vi ikke lige havde tænkt over på forhånd. Og vi kører derhen, hvor vi tror, vi kan støde på mennesker, der kan fortælle noget interessant. Det kunne for eksempel være en rasteplads. En anden idé kunne være at sende fra kommunens kirketårne. Alle kender dem, men de færreste har været oppe i dem, siger Lasse Sørensen, som i øvrigt har skrevet titelmelodien til programmet.

Og at de to radioværter rent faktisk går efter det spontane, stod klart, da undertegnede mødtes med dem med henblik på denne artikel. Jeg blev nemlig spurgt, om jeg havde lyst til at medvirke i det program, de skulle i gang med at optage umiddelbart efter vores snak, og som er det andet af slagsen.

Nu er Johannes Gjesing og Lasse Sørensen så klar til at lave flere programmer, hvor de tager ud i kommunen og møder mennesker, der har noget sjovt eller interessant at fortælle.

”Humørbussen” udkommer på FM radiohaderslev.dk og desuden som podcast via radiohaderslev.dk og SoundCloud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Annonce