Annonce
Midtsyd

Tørken kommer: Nu har et af Danmarks største økologiske landbrug købt stort ind

Fasterholt FM 4550 vandingsmaskinerne er leveret af CN Maskinfabrik. Foto: CN Maskinfabrik
Gram Slot fik i sidste uge leveret syv nye vandingsmaskiner fra CN Maskinfabrik i Tiset. Maskinerne arbejder allerede i døgndrift sammen med resten af landbrugets cirka 13 vandingsmaskiner.

Gram Slot driver 3000 ha og har 1200 økologiske malkekøer. Der dyrkes 270 hektar med kartofler, 50 med løg og 30 med andre grøntsager, og det er dermed et af Danmarks største økologiske landbrug. De nyindkøbte vandingsmaskiner kommer med andre ord på arbejde.

Fasterholt FM 4550 vandingsmaskinerne er indkøbt lokalt fra CN Maskinfabrik i nabobyen Tiset og har kostet knap en halv million stykket. Ifølge Gram Slots ejer og direktør, Svend Brodersen, var CN Maskinfabrik et oplagt valg.

- De har en enorm stor service og en stor viden omkring vanding, og de her maskiner skal jo køre i døgndrift, så derfor er det jo meget vigtigt, at man har den back-up, der ligesom skal være der, når først de kører. Det har CN Maskiner altid været dygtige til.

Annonce

Støtter lokalt

Der har desuden været en overvejelse om at indkøbe fra lokalområdet inde over Svend Brodersens beslutning.

- Vi vil også gerne støtte en lokal virksomhed, når vi kan. Vi synes, det er rigtigt dejligt, at det er lokalt. Men de er også bare dygtige, og det er bare afgørende, at de har det setup, de har, siger han.

Erling Schmidt fra CN Maskinfabrik er godt tilfreds med, at Gram Slot har valgt netop deres virksomhed.

- Vi er selvfølgelig glade for, at ordren falder lokalt. Vi har god ekspertise, mange reservedele på lager, og vi gør rigtig meget i vanding.

Annonce

Sen ordre

Svend Brodersen var ifølge eget udsagn "lige lovligt sent på den", da vandingsmaskinerne skulle bestilles. CN Maskinfabrik skulle da også lige have alle ender til at nå sammen.

- Det har været meget presset med levering. Vi har været nødt til at rykke rundt på nogle ordre for at kunne levere, for det tager cirka et halvt år at levere. Svend var rigtig sent på den, siger Erling Schmidt og griner.

Svend Brodersen tog beslutningen tidligere på året.

- I februar kiggede vi os omkring og overvejede 'skal vi have gjort noget i år, eller skal vi ikke?', og så kiggede vi på nogle brugte maskiner, men så fandt vi ud af, at vi hellere ville købe syv nye, og sådan blev det, siger han.

Maskinerne blev leveret i sidste uge og slutter sig til landbrugets resterende cirka 13 maskiner.

- De er i fuld gang, så det var godt, at vi tog beslutningen tidligere på året. Der vidste vi jo ikke, at det hele blev så tørt. Så de kører i døgndrift, siger Svend Brodersen.

På sigt har han planer om at ensrette sine maskiner, så landbruget bruger samme slags. Den plan er Erling Schmidt bekendt med, og han håber derfor på flere ordre fra Gram Slot med tiden.

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Midtsyd

Fanget på overvågningen: I løbet af natten blev transportfirma lænset for 1000 træpaller

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Midtsyd

Tønder Kommune fortsætter positiv udvikling: Antallet af sygedage hos ansatte falder

Midtsyd

Tidligere elev har lånt sal på Musik & Teater Højskole til støttekoncert for Ukraine

Ugeavisen Haderslev

Vedsted Ringriderfest i august

Midtsyd

63 kilometer på cykel hver vej: Nu fylder Kaj snart 80

Annonce