Annonce
Midtsyd

Tillykke: 25 år med Café Regnbuen i Vojens

Bent Iversen fra Voksenudvalget (tv.) fejrede fredag værestedets fødselsdag  sammen med teamleder Susanne Knudsen (th.), samt ansatte frivillige og brugere.  Foto: Mette Henriksen
Det sociale værested under Haderslev Kommune, Café Regnbuen i Vojens, kunne fredag fejre 25-års jubilæum.
Annonce

VOJENS: Da Café Regnbuen åbnede døren i Elmegade i Vojens for 25 år siden, var det langt fra sikkert, at den stadig ville være der året efter.

Det sociale værested blev sat i verden som et EU-forsøgsprojekt, og fik efterfølgende midler fra både amtet og den gamle Vojens Kommune. Sidenhen har caféen af spareårsager været lukningstruet af flere omgange, men overlevet gang på gang.

Og den er der stadig, den lille café i Vojens med den uendelig store betydning for den gruppe udsatte borgere, som føler, at den ikke passer ind andre steder. Omkring 40 mennesker kommer her dagligt  - for at spise, snakke, og nyde roen og samværet med ligesindede. Som værn mod ensomhed.

Annonce

Tak til brugerne

Fredag blev det fejret, at det sociale værested har eksisteret - og overlevet - i 25 år.

- Kære Regnbuen - tillykke med de 25 år. Det er utroligt, at du er blevet så gammel, for du har gang på gang været på kommunes besparelseskatalog - men du overlevede. Nu er der gået så mange år, at der efterhånden må være politisk enighed om, at du har din berettigelse, sagde Bent Iversen fra Voksenudvalget i Haderslev Kommune i sin lille tale.

Regnbuens terrasse var velbesøgt fredag over middag. Værestedet, der flere gange har været lukningstruet, kunne fejre 25-års jubilæum. Foto: Mette Henriksen

Teamleder på caféen, Susanne Knudsen, benyttede lejligheden til at sende en tak til caféens brugere.

- Café Regnbuen er et af de ældste væresteder af sin slags i hele landet. Tak til jer, der kommer her og bruger caféen, for uden jeres opbakning ville vi ikke være her i dag.

Café Regnbuen

Café Regnbuen er et socialt værested under Haderslev kommune for misbrugere, psykisk syge, ensomme, socialt udsatte og andre, der ikke føler, de passer ind andre steder. Ca. 40 brugere benytter sig af værestedet daglig. Regnbuen har åbent alle ugens syv dage,  dog ikke om sommeren, hvor der kun er åbent hverdage, og serverer dagens middag hver dag fra klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

ABC Lavpris i Gram delte gaver ud

Midtsyd

Nu er Camino Frøs Herred færdig

Midtsyd

Gram: Små landmænd blev godt kørende

Midtsyd

Klumme: Fortiden, nutiden og fremtiden

Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Annonce