Annonce
Butiksliv

ØNSK sælger kaffe lokalt: Folk har fundet vej til vores baggård

Ejer af ØNSK, Rasmus Ditlev sælger kaffe fra baggården. Foto. Privat
Hos kaffevirksomheden ØNSK, der lever af at sælge kaffe online til private og erhverv, har corona-pandemien skabt et glædeligt, men overraskende lokalsalg.
Annonce

Porten ind til ØNSKs kontor og lager ligger i en af Nørrebros utallige baggårde og er blevet et officielt hemmeligt opsamlingssted af kaffe til hjemmekontoret. Og flere gange om dagen banker det på porten til den lille kaffedistributør i Esromgade.


Nørrebro begyndt at kigge forbi og spørge efter kaffe i døren. Det var aldrig planen, vi skulle sælge herfra, men nu tror jeg ikke, vi kan undvære de hyggelige møder og små samtaler med kunderne.

Rasmus Ditlev, ØNSK


Oprindeligt var hensigten at sælge den importerede nicaraguanske kaffe via ren online salg, men nu kommer flere og flere forbi baggården efter deres kaffe. Noget der er til stor overraskelse og glæde for det lille firma, i en tid hvor online-salget skyder i vejret, og der skal passe på og holdes afstand til hinanden.

- Efter sommerferien, hvor coronaens anden bølge har ramt os, er flere og flere lokale fra Nørrebro begyndt at kigge forbi og spørge efter kaffe i døren. Det var aldrig planen, vi skulle sælge herfra, men nu tror jeg ikke, at vi kan undvære de hyggelige møder og små samtaler med kunderne, siger Rasmus Ditlev, medejer af ØNSK.

Rasmus Ditlev og Andreas Kirk Hedegaard startede ØNSK som ren kaffeimport for fire år siden. Makkerparret brænder for kaffe, bæredygtighed og den gode historie. Derfor er det til stor begejstring for dem, at de her får mulighed for at møde kunderne i øjenhøjde og få en snak om kaffe, brygning og ikke mindst få konstruktiv feedback. Her kan de fortælle deres budskab, anbefale og målrette deres kaffe efter folks behov.

Rasmus Ditlev er lidt i tvivl om, hvordan baggårdssalget i virkeligheden er startet, men har en stærk formodning om, at det er den klassiske mund til mund metode.

- Vi hørte fra en kunde, at hendes veninde havde pralet med, hun kendte et lokalt kaffested, hvor man lige kunne banke på og købe en pose frisk-ristet kaffe med hjem. Og det har nok bredt sig på den måde. Folk kan godt lide den slags, tror jeg. Og det kan vi også, afslutter Rasmus Ditlev.

ØNSK har et tæt samarbejde med bæredygtige kaffegårde i Nicaragua. Her importeres op mod syv slags kaffe, kaffe som man nu kan smutte forbi Esromgade efter, hvis man foretrækker en personlig anbefaling frem for et klik med musen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce