Annonce
Byliv

Bæredygtige juletræer skal skabe lys og glæde i Rantzausgade

I Ranzausgade er børnene klar til at se deres juletræer pynte i gadebilledet. Foto: Nørrebro Lokaludvalg og Erhvervsfællesskabet Rantzausgade
Ranzausgade har denne december fået 15 grønne og stikkende gæster, som kommer igen til næste år.
Annonce

Mange butiksejere må nok sande, at julehandlen vil blive mindre denne december. Men selvom coronapandemien stadig hersker, og nye restriktioner er en realitet, skal juleglæden ikke lade sig mærke.

Nørrebro Lokaludvalg og Erhvervsfællesskabet Rantzausgade har i fællesskab udtænkt en alternativ form for juleudsmykning.


Drømmen er at skabe lys og glæde for alle der går igennem Rantzausgade i de mørke måneder, og huske os som vi husker dem. Og samtidig skabe et godt samarbejde mellem kvarteret, Lokal Udvalget, Alverdens Børn, De Bemandede Legepladser og erhvervslivet i Rantzausgade.

Nørrebro Lokaludvalg og Erhvervsfællesskabet Rantzausgade


Butikkerne i Rantzaugade har fået uddelt 15 kvartpaller med et juletræ i hver. Dermed kombinerer by-julen med naturens granlandskaber. Træerne står ej nøgne, men er pyntet af Foreningen Alverdens Børn der selv har lavet julepynten.

Hensigten er, at granerne skal genbruges flere år og danne 'By- skove' på flere af De Bemandede Legepladser i perioden udenom vintermånederne. Her vil de stå indtil næste vinter. Til næste år vil børnene udsmykke juletræernes plantekasser, så de bliver endnu smukkere og kan sprede endnu mere glæde.

Altså kan både børnene og borgerne på Nørrebro følge juletræerne, når de hvert år ser dem på  Rantzausgade ved juletid.

Projektets initiativtager formulerer projektet således:

- Drømmen er at skabe lys og glæde for alle der går igennem Rantzausgade i de mørke måneder, og huske os som vi husker dem. Og samtidig skabe et godt samarbejde mellem kvarteret, Lokal Udvalget, Alverdens Børn, De Bemandede Legepladser og erhvervslivet i Rantzausgade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce