Annonce
Byggeri

APRILSNAR: Burgerkæde tilbage på Runddelen: Indtager kontroversiel byggegrund

Snart bliver hullet på Jagtvej 69 erstattet med en tre-etager høj restaurant. Arkivfoto: Scanpix/Mads Joakim Rimer Rasmussen
Tre-etagers restaurant indtager runddelen. Bygeriet er lige på trapperne.

De gule vinger kommer tilbage på Runddelen - den er god nok. Nørrebroerne kan snart se frem til Chili Cheese tops, BigMac og McFlurry i en lind strøm.

Der har ligget mange overvejelser bag beslutningen, som blev tager på det danske hovedkontor hos den verdensomspændende burgerkæde McDonald's tilbage i November 2020 - en endelig aftale ligger nu klar.


Det er en kontroversiel byggegrund, det ved vi, men omvendt så var det de autonome, der stod for en stor del af vores omsætning, så vi har en forventning om, at de vil føle sig godt hjemme.

Kim Jones, Executive Chief Reataurant Area Manager, McDonald's


McDonald's har tidligere haft en restaurant på Nørrebro Runddel, men da Ungdomshuset flyttede til Dortheavej, faldt omsætningen i en sådan grad, at det kunne ses på regnskabet.

McDonald's måtte derfor lukke og slukke på Runddelen den 30. november 2010. Mange har savnet den gyldne måge, mens andre har været godt tilfreds med at få Lagkagehuset som nabo i stedet.

Annonce

Jagtvej 69

Placeringen af den kommende tre-etagers restaurant har også været oppe at vende på hovedkontoret. En så stor bygning kræver lidt ekstra plads - og den eneste byggetomt, der ligge i det trafikerede kryds, er Jagtvej 69.

- Vi har gjort os mange overvejelser omkring placeringen af restauranten. Vi vil gerne tilbage til Runddelen på Nørrebro, men det eneste sted der er plads er på Jagtvej 69. Først var vi lidt lurende ved at placere vores restaurant her. Det er en kontroversiel byggegrund, det ved vi, men omvendt så var det de autonome, der stod for en stor del af vores omsætning, så vi har en forventning om, at de vil føle sig godt hjemme, udtaler Kim Jones, Executive Chief Reataurant Area Manager, McDonald's.

McDonald's' ønske om at komme tilbage på Nørrebro skyldes i høj grad de mange børnefamilier. Og som Kim Jones siger, så har de også et dejligt udvalg for vegetarer. Alt i alt mener burgerkæden, at de har, hvad Nørrebro mangler.

- Vi glæder os meget til at slå dørene op. Desværre går der jo lidt tid med at få bygget og etableret restauranten, men jeg er af den overbevisning, at Nørrebroerne kun bliver mere klar, som tiden går. Vi ser frem til at at prøve kræfter med 'det nye' Nørrebro, siger Kim Jones.

Byggeriet af den nye McDonald's restaurant forventes at starte medio maj og forventes færdigt i efteråret 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce