Annonce
Nørrebro

Byen har splittet dem ad - fodbold forener dem

Drengene fra Københavnerteamet er unge fra udsatte boligområder fra hele København med det tilfældes: De elsker allesammen fodbold. Foto: Københavnerteamet
Udenfor banen kommer de unge fra forskellige bydele i København. Noget der betyder, at de kan være i konflikt- og fremmede for hinanden. Men på fodboldbanen er de på samme hold. De spiller sammen, træner sammen og taber eller vinder sammen. Det har skabt tætte relationer og venskab.

Og nu har de sammen kæmpet sig til en plads i pokalfinalen.

Unge mennesker iført ens blå træningstrøjer løftede armene i vejret imens solen gik ned over Valby Idrætspark. De unge mennesker er drenge fra Valby, Indre by, Nørrebro, Østerbro og resten af Københavns bydele. De har meget der skiller dem ad, men også noget der forener dem; glæden ved fodbold.

De er alle en del af FC Københavnerteamet og har netop vundet et tæt opgør mod virksomheden Verisure i semifinalen i Dansk Firmaidræts pokalturnering, der sluttede 7-5 efter forlænget spilletid.

Fodboldholdet blev etableret i 2019 som en del af en bydækkende gadeplansindsats i Københavns Kommune. De ansatte går på gaden seks dage om ugen, for at opsøge kriminalitetstruede unge mennesker fra udsatte boligområder. Formålet er at skabe tryghed og muligheder for de unge mennesker. Og netop herfra kommer de unge mennesker, som har spillet sig i pokalfinalen.


Dermed har fodboldholdet været med til at stoppe konflikter på gadeplan. For hvem gider at være i konflikt med den holdkammerat, der skal sikre dit hold sejren på banen i næste uge?


Det, der adskiller Københavnerteamets projekt fra andre sociale fodboldprojekter, er, at det her er lykkes at samle unge på tværs af deres ”normale” grupperinger, der ofte knytter sig til det område i byen, hvor de bor. Dermed har fodboldholdet været med til at stoppe konflikter på gadeplan. For hvem gider at være i konflikt med den holdkammerat, der skal sikre dit hold sejren på banen i næste uge?

Zaher fra Nørrebro, ser frem til at fortsætte på holdet og fortæller

- De andre på holdet er mine venner, men selvom vi har det sjovt sammen, spiller vi også god og seriøs fodbold. Det kan du jo også se ved, at vi nu er kommet i finalen.

Zaher fortæller også om, hvordan Københavnerteamet har hjulpet ham med at komme ind på hans drømmeuddannelse:

- Faktisk var Københavnerteamet også med til at få mig ind på Maskinmesterskolen, hvor jeg går. Dengang hjalp de mig med at skrive en god ansøgning til optagelsen.

Nu glæder Zaher og vennerne sig til finalen i pokalturneringen, som finder sted fredag 18. september 17.30 i Kløvermarken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce