Annonce
Byliv

Dyrene skal forlade De Gamles By: Men hvor skal de hen?

Det er begrænset med selskab dyrene i ByOasen får for tiden. Udover en corona-nedlukning, så er grunden også lukket på grund af forurenet jord. Foto: Trine Hansen
Skal jorden i ByOasen oprenses, skal dyrene genhuses. Der var tale om at flytte dem til Fårefolden i De Gamles By. Det er ikke muligt.

Siden jordbundsprøverne fra ByOasen kom retur fra laboratoriet den 22. oktober, har legepladsen været lukket. Det har betydet, at dyrene i folden som dagligt blev forkælet med klap og kærtegn, i flere måneder kun har været observeret på afstand af børn og voksne.

I slutningen af marts afgøres ByOasens skæbne. Her tages der stilling til, om der skal bevilges penge til en oprensning og genetablering af legepladsen. Fra flere kanter forlyder det, at der er en positiv politisk opbakning, men intet er endnu sikkert.


Det er kun aktuelt med en genhusning af dyrene, hvis politikerne beslutter, at legepladsen skal genoprettes.

Teknik- og Miljøforvaltningen


I forbindelse med forureningssagen i ByOasen i De Gamles By har Teknik- og Miljøforvaltningen været i dialog med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen og Økonomiforvaltningen om en midlertidig genhusning af dyr og aktiviteter på Fårefolden i De Gamles By, mens oprensning og eventuel reetablering står på.

Det har desværre vist sig, at jorden på Fårefolden er forurenet i samme grad som i ByOasen, og at jorden heller ikke her er egnet til børn og dyr. Det betyder også, at forvaltningen lige nu er i gang med at afsøge alternative muligheder for genhusning med fokus på muligheder på Nørrebro.

Annonce

Lad dyrene blive på Nørrebro

Ifølge Nørrebro Lokaludvalget er det vigtigt for bydelen, at funktionen og dyrene bevares på Nørrebro, mens arbejdet i De Gamles By foregår, såfremt pengene til oprensningen af jorden bevilges.

Lokaludvalget havde peget på at genhuse dyrene i fårefolden, men da det ikke er muligt, ser de gerne, at ByOasen flyttes til Hørsholmparken, hvor der tidligere var byhaver.

Det er endnu ikke muligt, at få konkrete bud fra forvaltningen omkring en ny placering, men der arbejdes på, at dyrene kan forblive på Nørrebro som udgangspunkt.

Den bemandede legeplads ByOasen ligger lige nu øde hen. Lige nu er ByOsaens fremtid uvis. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Der er i skrivende stund ved at blive taget prøver af jorden i Hørsholmparken, man ved derfor ikke, om det overhovedet er en mulighed at placere ByOasen i området.

Det er kun aktuelt med en genhusning af dyrene, hvis politikerne beslutter, at legepladsen skal genoprettes. En eventuel genopretning af legepladsen er med på forhandlinger ved overførselssagen i næste uge, hvor Teknik- og Miljøforvaltningen forelægger et forslag til finansiering af oprensning og genetablering af legepladsen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

KLUMME

Jeg trænger til at gøre noget dumt

Annonce