Annonce
Samfund

Frivillige skaber tryghed med telefonopkald: - Det koster mig ikke andet end et par minutter

Hver morgen ringer Hanne, der bor på Nørrebro, til Birthe, der bor på Østerbro. Det skaber glæde begge veje. Privatfoto
Annonce

Følelsen af tryghed er en essentiel del af danskernes hverdag. Dog kan jagten på tryghed være udfordrende, når man bor alene og har en lille omgangskreds. Som følge heraf tilbyder Røde Kors Hovedstaden tryghedsopkald til ældre enlige borgere - et initiativ, der særligt er relevant i coronatiden.

Konceptet er i den grad noget, der har skabt tryghed for Birthe Pedersen fra Østerbro, der bliver ringet op hver dag af Hanne Gregersen fra Nørrebro. Birthe og Hanne har talt med hinanden mere eller mindre hver morgen de sidste fem år og har kun mødt hinanden fysisk ganske få gange.

De har dog begge en opfattelse af, at de er tætte veninder.

- Man kan efterhånden tale om alt muligt. Hvis der er noget, der trykker mig, kan hun høre det på min stemme med det samme, og så taler vi lidt om det, fortæller Birthe om de daglige opkald.

Hertil tilføjer Birthe, at hun føler stor tryghed i at vide, at Hanne ringer hver morgen og sikrer sig, at hun er okay.

Det står desuden klart, at glæden spredes i begge retninger - Hanne ser nemlig også frem til at tale med Birthe hver morgen.

- Det gør mig glad at høre, at Birthe bliver glad, når jeg ringer. Det koster mig jo ikke andet end et par minutter om dagen, men til gengæld giver det mig meget at vide, at jeg er med til at skabe tryghed, pointerer Hanne om sin rolle i forbindelse med tryghedsopkaldet.

Hanne fortæller desuden, at det er meget forskelligt, hvad de taler om. Det kan være alt fra et hurtigt 'godmorgen' til en længerevarende samtale.

Du kan læse mere om tryghedsopkald her: hovedstaden.drk.dk.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Nørrebro

Brand i skole på indre Nørrebro

Annonce