Annonce
Månedens Buket

Månedens buket: Mette gør en forskel for udsatte familier

Mette Faber er næstformand i Mødrehjælpens hovedbestyrelse og modtager af NørrebroLIVs Månedens Buket. Foto: Simon Reenberg
Månedens Buket bliver i denne måned uddelt til en person, som hver dag kæmper for, at udsatte familier skal have bedre kår.

Vi overraskede Mette Faber i Mødrehjælpen på Jægersborggade på Nørrebro. Det gjorde vi for at overrække hende Månedens Buket. Buketten blev overrakt, fordi Mette Faber hver dag i seks år har gjort en kæmpe forskel for rigtig mange udsatte familier gennem hendes position i Mødrehjælpen på Nørrebro.


Jeg får mulighed for at møde så utrolig mange mennesker med forskellige baggrunde, noget man normalt ikke vil have tid til i et almindeligt arbejdsliv.

Mette Faber


Annonce

Mette Faber er næstformand i Mødrehjælpens hovedbestyrelse, men hun er meget mere end det. Hun er en ildsjæl, der drives og brænder for at hjælpe andre, der ikke har meget. Hun ser muligheder i forskellige samarbejder, spontane støtte-tiltag og skæve vinkler - for hvis det kan komme udsatte familier til gode, så er målet nået.

- Jeg er utrolig rørt over at modtage en erkendtlighed som denne. Jeg ville ikke kunne klare det uden de fantastiske mennesker, som står bag mig i Mødrehjælpen, som hver dag gør en kæmpe forskel. Det betyder utrolig meget for os alle at få så fin en buket, siger den glade modtager af den første Månedens Buket fra NørrebroLIV.

Jeg bliver rig af at hjælpe

Mette Faber fortæller, hvordan hun får så utrolig meget energi ved at hjælpe andre mennesker. Når hun kan se, at hun kan bidrage til, at noget kan blive bedre, så er hun ikke i tvivl om, at det er det, hun skal. Og her giver Nørrebro hende en helt særlig mulighed for at hjælpe mange, som hun ellers ikke ville møde.

Mette Faber får overrakt Månedens Buket af NørrebroLIV. En velfortjent gestus til et menneske som gør en kæmpe forskel for udsatte på Nørrebro. Foto: Simon Reenberg

Mette Faber er uddannet- og nu pensioneret læge. Hun har i mange år siddet i handicappsykiatrien og arbejdet tæt sammen med socialforvaltningen og sundheds- og omsorgsforvaltningen, hvilket giver hende et indgående kendskab og indsigt i Københavns Kommune, som kommer hende til gavn i hendes arbejde hos Mødrehjælpen på Nørrebro.

- Der findes ikke mange steder med samme mangfoldighed som på Nørrebro - og det er den, der er interessant. Jeg får mulighed for at møde så utrolig mange mennesker med forskellige baggrunde, noget man  normalt ikke vil have tid til i et almindeligt arbejdsliv. Jeg er blevet så meget klogere på mange ting, siden jeg er gået på pension og har fået mulighed for at lave det jeg gør i Mødrehjælpen. Jeg bliver inspireret af at se, hvordan de erhvervsdrivende støtter os, hvordan sundhedsplejerskerne og de sociale viceværter arbejder og gør en forskel, fortæller Mette Faber.

Mette har særligt udmærket sig ved:

  • at få kørt Mødrehjælps-butikken i Jægersborggsde op til en velfungerende butik med en omsætning der gør, at det er muligt at lave rigtig mange arrangementer for udsatte børn og deres familier. Og tilmed er et værested for Nørrebros udsatte familier.
  • at have skabt så god kontakt og gode relationer til udsatte familier.
  • at have skabt en ikke uvæsentlig stemme på Nørrebro, når udsatte familiers sag skal tales.

Den smukke buket som Mette Faber modtog blev doneret af Dimseriet på Stefansgade.

Månedens Buket

 Månedens Buket er et skulderklap og en varm anerkendelse. En tak til en eller flere, der gør noget ud over det sædvanlige for andre. En uegennyttig indsats, den ekstra meter eller det, der reddede dagen.

Vi glæder os til at uddele mange buketter og skulderklap i fremtiden, så fortæl os hvem du mener skal overraskes med blomster, tak og blitzlys, og hvorfor - så sørger vi måske for en flot buket. Skriv til: buket@valbyliv.dk

Mødrehjælpen har til formål:

- at yde social, sundhedsmæssig, økonomisk og uddannelsesmæssig støtte til gravide og børnefamilier, som herigennem kan sikre deres børn bedre opvækst og levevilkår

- at arbejde for øget offentlig og politisk forståelse for gravides og børnefamiliers levevilkår

- at virke for en lovgivning, der i højere grad sikrer mulighed for en social, sundheds- og uddannelsesmæssig støtte til disse grupper

Annonce
Annonce
Alarm112

Eksplosion ved Blegdamsvejens Arrest kom fra bildæk

Annonce
Annonce
Alarm112

16-årig sendt til Rigshospitalet efter knivstik i København

Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nørrebro bibliotek: Et efterår i magiens tegn

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Alarm112

Mand fængslet for at voldtage anden mand på åben gade

Klumme

Følg eksemplet fra Nørrebrogade og lav flere områder uden trafik

Alarm112

Politi rykker ud til flere brande i København

#72timer

Tue stempler ud som familiefar og fængselslæge: Skal være hjemløs på Nørrebro

Alarm112

Dommer fængsler 21-årig for brandattentat mod café

Alarm112

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Månedens Buket

Månedens buket: Mette gør en forskel for udsatte familier

#72timer

Grotesk behandling af hjemløse: Når det er håbløst besværligt at hæve sine egne penge

Kultur

Nørrebro Bibliotek vinder publikumspris: Indbyder til fællesskab og fordybelse

Byliv

Nu sker der endelig noget: Fælles indsats skal stoppe organiseret cykeltyveri

#72timer

Borgmester om manglende løsninger for hjemløse: - Der er vel ikke nok stemmer i hjemløshed

#72timer

Vores mål er at give Hus Forbi en halv million kroner: Sådan donerer lokale virksomheder

Annonce