Annonce
Nørrebro

Mødrehjælpen i Jægersborggade: Corona har skabt flere fattige børn

Mette Faber foran Mødrehjælpen i Jægersborggade, Nørrebro: FOTO: Rebecca Veinø Johansen
Hos Mødrehjælpen i Jægersborggade har de virkelig kunnet mærke coronakrisens kvælertag. Her tegner der sig et trist billede af, hvordan fattigdomsgrænsen har fået et nyk nedad.

Man må ikke sparke til folk, som allerede ligger ned, men det er lidt som om, at corona har været lidt ligeglad med den talemåde. Hos Mødrehjælpen i Jægersborggade på Nørrebro, har de kunnet se et kedeligt billede af, hvordan i forvejen trængende familier er blevet ramt.

Vi har skabt en helt ny underklasse

NørrebroLIV var forbi Mødrehjælpen på Nørrebro til en snak om de udfordringer og efterdønninger efter corona, som de frivillige i Mødrehjælpen oplever lige nu.

- Jeg er overrasket over, hvor dårligt mange i det her område har det. Vi har simpelthen skabt en børnefattigdom, som vi på en eller anden måde ikke taler om. Og hvor man næsten ikke kan tro på, hvor få midler de har, siger Mette Faber, formand for lokalforeningen Mødrehjælpen Nørrebro.

Annonce

Børn har ret til en god oplevelse i deres ferie.

Mødrehjælpen hjælper trængende familier med rådgivning, positive indslag, udflugter og ikke mindst gode oplevelser. Her er der tale om alt fra endagsudflugter, sommerkolonier, tøj på kroppen, en kagemand og en gave til en ellers utænkelig børnefødselsdag.

- Det er jo sådan, at når børn kommer i skole efter en ferie, så går snakken om, hvor turen gik hen. Det er bare langtfra alle, der har noget at fortælle, og det er så trist. Børn har ret til en god oplevelse i deres ferie, siger Mette Faber.

Annonce

Ekstra mange har brug for hjælp

Efter den belastning som mødrehjælpens trængende har oplevet som konsekvens af corona, kan Mødrehjælpen stort set ikke følge med. Aldrig har der været så meget brug for en håndsrækning som nu.

- Det har været en utrolig belastning at være indespærret, i manges tilfælde i små lejligheder kombineret med meget lidt overskud. Derfor har regeringens restriktioner også gjort særligt ondt, når vi af flere omgange har måtte aflyse udflugter og andre sociale arrangementer, siger Mette Faber.

Annonce

Sommerkolonien er aflyst

Som mange andre aktiviteter rundt omkring, så er dette års sommerkoloni og mange andre af mødrehjælpens udflugter aflyst. Forskellen er bare, at lige præcis de her udflugter har så stor betydning for rigtig mange familier, som måske i højere grad har brug for et pusterum, fællesskab og frisk luft.

- Vi har overvejet at flytte vores sommerkoloni til efterårsferien, men der er lang tid til. Og en koloni vil i den her situation slet ikke være nok. Der er så utrolig meget brug for hjælp derude. Vi kan næsten ikke følge med, siger Mette Faber.

Annonce

Hvem har brug for hjælp?

Kombinationen af svære kår, en hård opvækst, misbrug, vold og dårlig økonomi krydret med et barn, som er særligt udfordret på den ene eller anden måde, kan få selv den stærkeste til at tilte. Og har man oveni det en psykisk reaktion som gør, at man ikke kan komme tilbage på arbejdsmarkedet, ja så sker det, at overfladespændingen brydes og der er brug for hjælp af den ene eller anden art. Det er primært her Mødrehjælpen går ind og giver en håndsrækning.

- Det er primært enlige mødre, som ansøger om hjælp, men vi har bestemt også enlige fædre som kommer til os. Under corona blev vi decideret spurgt om vi kunne give penge til mad. Vi møder folk, som selv kun spiser én gang om dagen, for at sikre, at deres børn kan blive mætte. Det er simpelthen så fortvivlende, siger Mette Faber til NørrebroLIV.

For at komme i betragtning til hjælp fra Mødrehjælpen skal man ansøge. Dette sker på moedrehjaelpen.dk

Mange har ansøgt - og endnu flere har fået afslag. Men mødrehjælpens godt 40 frivillige på Nørrebro gør alt, hvad de kan for at følge med og gøre en forskel for så mange som muligt.

Annonce
Annonce
Alarm112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nørrebro bibliotek: Et efterår i magiens tegn

Alarm112

Mand på løbehjul frarøvet større kontantbeløb i København

Alarm112

Landsret: Poker-spil i kælder var ikke bandemøde

Alarm112

Eksplosion ved Blegdamsvejens Arrest kom fra bildæk

Alarm112

16-årig sendt til Rigshospitalet efter knivstik i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Alarm112

Mand fængslet for at voldtage anden mand på åben gade

Annonce