Annonce
Tema

NørrebroLIV og Hus Forbi i samarbejde: Frivillig er hjemløs i 72 timer i den gode sags tjeneste

Ny temaserie sætter fokus på de hjemløse og samler samtidig penge ind til hårdt trængte Hus Forbi.Foto: Mette Kramer Kristensen
Hus Forbi fejrer 25 års jubilæum, og vi har besluttet os for at skaffe 500.000 kroner i fødselsdagsgave til organisationen. Vi håber, du vil være med.

Man kan fryse, man kan være sulten eller man kan trænge til et toiletbesøg. Man kan blive våd i regnvejr, og man kan have svært ved at finde et trygt sted at sove.

Det kan vi alle forestille os på et minuts tid, hvis vi skal remse de udfordringer op, som vi tænker, at hjemløse kan have.

Men der findes en lang række grumme udfordringer, som vi andre ikke aner findes eller ikke tænker det fjerneste over. Hvad gør man for eksempel, hvis man vågner op med en solid tandpine, og både du og tandlægen godt ved, at du ikke har penge til tandlægeregningen? Hvordan hæver man sine egne penge, hvis man ikke har ID eller andet på sig? Hvor gør man af sine penge, når man ikke kan have en bankkonto uden først at have en adresse?

Annonce

Og hvad med selvværdet? Ligeværdigheden? Mennesker der møder dig med nedladende blikke og ingen forventninger har andet end de negative fordomme? Måden du bliver talt til?


Det er en helt anderledes måde at komme ud, end vi plejer. Det er fedt. Vi glæder os rigtig meget over samarbejdet, og glæder os meget til at opleve, hvordan dette særlige fokus kan kaste noget godt af sig for vores Hus Forbi-sælgere

Brian Sundstrup, Hus Forbi


Tue kaster sig selv i puljen

Alle disse problemstillinger og mange flere kaster vi os over i en temaserie i de næste to ugers tid. Det gør vi for at sætte fokus på de problemer og udfordringer, de hjemløse oplever - og forsøger også at finde løsninger.

Onsdag 28. april klokken 12.00 sender vi en læser ud som frivillig hjemløs i tre døgn for at opleve det på egen hånd. Tue har meldt sig, og ham præsenterer vi her på NørrebroLIV.dk søndag 25. april. Det kan du godt glæde dig til.

Tre døgn. 72 timer med indlagte opgaver og udfordringer, som ligner den virkelighed, de hjemløse dagligt står i. Og undervejs deler Tue løbende sine oplevelser på vores Facebook-side. På den måde får vi kød og blod på fortællingerne - og et privilegeret menneske langt væk fra et hjemløse-liv, der smider sig selv i puljen.

Anledningen er at Hus Forbi fylder 25 år, og vores jubilæumsgave til organisationen er todelt. Vores redaktionelle fokus er én ting, men en anden ting er, at vi vil rejse 500.000 kroner i gave til Hus Forbi.

En halv million kroner i donationer fra lokale virksomheder og private. Det gør vi undervejs i de tre døgn, hvor Tue rapporterer fra Nørrebros gader og forhåbentlig får inspireret jer til at donere til Hus Forbi, der er økonomisk hårdt ramt under corona-nedlukningen.

Og bare rolig. Nørrebro er ikke alene om at skaffe de mange penge. NørrebroLIV har ni søster-lokalmedier rundt om i hovedstaden, og i alle 10 bydele, kvarterer og områder sender vi en frivillig hjemløs ud i tre døgn onsdag 28. april klokken 12.00,  så vi er sammen om at samle ind. Men, det vil da ikke gøre noget, hvis Nørrebro samler mest ind af de 10.

Søndag 25. april - samtidigt med præsentationen af Tue - oplyser vi, hvordan du kan donere. Men nu er du 'advaret'.

Annonce

Hus Forbi: "Det er fedt"

Hos Hus Forbi er man ikke bare glad for udsigten til den økonomiske fødselsdagsgave, men også udsigten til et massivt og løsningsorienteret fokus på hjemløse-problematikken anno 2021.

- Det er en helt anderledes måde at komme ud, end vi plejer. Det er fedt. Vi glæder os rigtig meget over samarbejdet, og glæder os meget til at opleve, hvordan dette særlige fokus kan kaste noget godt af sig for vores Hus Forbi-sælgere og hele vores arbejde. Og når dette tre dages projekt har været en succes, kan vi jo prøve at kopiere det til andre dele af landet. Hvorfor ikke?!, siger Brian Sundstrup fra Hus Forbi om samarbejdet.

Om Hus Forbi

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

1: At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne. Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i almindelighed.

2: At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på lovlig vis ved at sælge et produkt – avisen – som de kan stå inde for.

Indholdet i Hus Forbi produceres af både socialt udsatte og professionelle freelancejournalister og fotografer. Den redaktionelle linje fastlægges af redaktøren, som er ansat i sekretariatet.

Hus Forbi koster 30 kroner i gadesalg. Sælgeren tjener 15 kroner per avis. Hus Forbi udgives af foreningen Hus Forbi og udkommer 12 gange om året. De sidste 15 kroner går til produktion, administration og distribution.

Annonce
Annonce
Alarm112

58-årig sparket og stukket ned med kniv i København

Annonce
Annonce
Alarm112

To cyklister affyrer skud mod ung mand på Nørrebro

Annonce
Forsiden netop nu
KøbenhavnLIV

Nørrebro bibliotek: Et efterår i magiens tegn

Alarm112

Mand på løbehjul frarøvet større kontantbeløb i København

Alarm112

Landsret: Poker-spil i kælder var ikke bandemøde

Alarm112

Eksplosion ved Blegdamsvejens Arrest kom fra bildæk

Alarm112

16-årig sendt til Rigshospitalet efter knivstik i København

Indland

Mere natteliv og farvel til mundbind om lidt: De fleste restriktioner er udfaset i september

Alarm112

Mand fængslet for at voldtage anden mand på åben gade

Annonce