Annonce
Nørrebro

Nørrebros grønne åndehul i fare: Mangler 12 millioner

Bianca Knappe holder sammen med mange andre vejret, for ByOsaen mangler lige nu 12 millioner til oprensning af jord, reetablering og genhusning. Politikerne skal tage stilling til sagen inden længe. Foto: Trine Hansen
Der er brug for en oprensning af den forurenede jord, reetablering og genhusning af ByOasen. Det er en omkostning på 12 millioner, som politikerne skal tage stilling til inden længe.
Annonce

En undersøgelse i efteråret 2020 viste på tragisk vis, at jorden under Den Bemandede Legeplads ByOasen er forurenet, og at en oprensning af jorden er nødvendig. I skrivende stund er ByOasen afspærret - og det havde den også været, selvom corona-nedlukningen ikke havde været en del af ligningen. For at ByOasen igen kan åbne permanent, er løsningen, når vi vel at mærke er på den anden side af nedlukningen, at fjerne og udskifte jorden i en halv meters dybde.


Der er plads til alle. Det er her man kan få jord under neglene, lugte af bål, fodre høns og klappe en ged. Det må vi for alt i verden ikke miste, for vi har virkelig noget unikt her.

Trine Hansen, naturvejleder i ByOasen


ByOasen udgør i følge Nørrebro Lokaludvalg en meget vigtig funktion på Nørrebro. Det er én af de mest besøgte legepladser og grønne oaser i bydelen og den eneste legeplads med dyrehold, som er til glæde for mange. Både familier, skoler og institutioner gør flittigt brug af ByOasen.

Nørrebro Lokaludvalg har kastet sig ind i kampen. På deres facebook-side kunne man tidligere på ugen læse, hvordan de understreger vigtigheden af at få genåbnet ByOasen så hurtigt som muligt.

Det er begrænset med selskab dyrene i ByOasen får for tiden. Udover en corona-nedlukning, så er grunden også lukket på grund af forurenet jord. Foto: Trine Hansen

Også Trine Hansen, som til daglig er naturvejleder i ByOasen, er en af dem, som i allerhøjeste grad hepper på et positivt udfald, når politikerne inden længe skal prioritere og fordele sidste års overskydende midler.

- ByOasen er så meget for så mange. Ud over at være et grønt frirum i byen og en by-bondegård, er det også et tværkulturelt møderum. Der er plads til alle. Det er her, man kan få jord under neglene, lugte af bål, fodre høns og klappe en ged.  Det må vi for alt i verden ikke miste, for vi har virkelig noget unikt her, siger Trine Hansen.

Annonce

Øverst på ønskesedlen

Men operationen er ikke gratis, faktisk nærmer vi os et beløb på omkring 12 millioner kroner. Derfor har lokaludvalget også sat ønsket om oprensning, reetablering og genhusning af ByOasen øverst på listen til Københavns Kommune.

Sker det, at pengene bliver bevilget, vil en oprensning finde sted det meste af 2021. Derfor foreslår Nørrebro Lokaludvalget, at genhusning af dyrehold og aktiviteter bør flyttes midlertidigt til ”Fårefolden”, så byens børn, ældre og familier hurtigst muligt igen kan besøge ByOasen.

I mellemtiden prøver Trine Hansen at tænke kreativt og lave alternative aktiviteter, nu hun ikke kan gøre det i ByOasen. Det er svært for hende blot at sidde stille og vente på en afgørelse. I samarbejde med Osramhuset har hun derfor arrangeret et "kridt-event", hvor der lægges op til at bruge vinterferien på at udsmykke byen med kridt. Man kan læse mere om eventet på Den Bemandede Legeplads' facebook-side.

Nørrebro Lokaludvalgs valgte input til Overførselssag 2020-2021

  • Oprensning og genhusning af ByOasen
  • Midler til opgradering af areal i forlængelse af Basargrunden
  • Midler til at gennemføre de grønne tiltag fra Helhedsplanen for De Gamles By
  • Trafikal løsning i Guldbergsgade/Møllegade-krydset
  • Flere offentlige toiletter og skraldespande, samt mere belysning i Nørrebroparken
  • Opgradering af belysning på den eksisterende kunstgræsbane i Nørrebroparken
  • Midler til at videreføre ungeindsats i Murergården

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce