Annonce
Debat

Nyt boldbur er et tab for alle, der ikke spiller fodbold

Naboerne til det nye boldbur i Nørrebroparken er langt fra glade for beslutningen om boldburets placering. Foto: Iben Keller
Annonce

Læserbrev: Forestil dig, du har fået en julegave. Du pakker den op, og den er alt, du har ønsket dig. Du har endda ønsket dig den i årevis og ventet på, den ville komme.

Du bruger den flittigt, nærmest dagligt. Alligevel bestemmer en gruppe, du ikke kender, at den skal gives videre. Ikke bare til hvem som helst, men til en i din vennekreds.

Personen har i forvejen en magen til, som du i øvrigt har bemærket, personen ikke bruger lige så meget, som du gør med din. Ingen af dem, der har taget beslutningen, vil høre på dig, når du klager over uretfærdigheden.

Alle omkring dig er enige i, at det ingen mening giver, og at du ville have langt større glæde ved at beholde den. Men ak nej. Sådan har vi lokale det med den nye boldbane, der skal anlægges i Nørrebroparken i 2021.

Vi har ventet og ventet på, at metrobyggeriet blev færdigt, så vi endelig kunne komme hinanden ved i vores nye, flotte, grønne område igen.


Buret vil bidrage med mere trafik, mere larm og generelt dårligere trivsel for os, der opholder os her til dagligt

Tobias Abel


Vi bruger plænen flittigt. Lufter hunde, spiller spil, holder fødselsdage, griller, drikker øl mv. Tit er der også udendørs crossfit, yoga og lignende.

Vi har en stor legeplads, en forfalden basket-bane og en hundegård, og når solen titter frem, er det tæt på umuligt at finde en ledig bænk. Det har vi det godt med, for her er plads til alle. Ved siden af står et fodboldbur.

Ofte bliver det ikke benyttet af klubben, der har førsteret til det. Det har flere lokale observeret, blot ved at kigge ud af deres vinduer. En tidligere træner i klubben har sågar udtalt, at de ikke har behov for flere baner, men derimod bedre organisering.

Alligevel bliver endnu 3.800 m2 af plænen nu dedikeret til fodboldbur nr. 2. I den tættest bebyggede bydel med klart færrest grønne kvm2 pr indbygger. Parken går dermed fra at være socialt samlingssted for alle i området til at være et idrætsanlæg for en lukket skare.

Mange medlemmer i klubben bor ikke i nærheden, så buret vil bidrage med mere trafik, mere larm og generelt dårligere trivsel for os, der opholder os her til dagligt. Da politikerne besluttede, at den fredede park igen skulle graves op og laves om, glemte de, i deres iver efter at bruge flere ressourcer, at spørge os, der bor her.

Stik mod normale, demokratiske principper, har de kun haft dialog med boldklubben. Tilhængere af den eksisterende park og de fredede, grønne m2 undrer sig. Hvad er meningen med udvidelsen? Skal den unge fodboldklub vokse sig til en kæmpe forening på bekostning af lokale borgeres grønne åndehul? Skal alle fælles m2 pr. automatik tildeles fodbold? Hvor skal vi andre opholde os?

1000 vis af brugere af parken bliver berørte af dette initiativ. Mit Nørrebrohjerte græder for vores grønne område. Tillykke til Nørrebro United for at overtage verdensherredømmet. R.I.P til vores skønne, fredede park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce