Annonce
POLITIK

Nyt parti i annoncekrig på Nørrebro: Kaster vilde anklager mod Pernille Vermund

- Slår man op i ordbogen under fremmedhad, bliver det defineret som ”had rettet mod udlændinge eller folk fra en fremmed kultur”. Pernille Vermund lever i den grad op til det mærkat, siger Petar Socevic til NørrebroLIV.dk
Partiet 'Danmark for alle' indrykker nu annonce i Nørrebro/Nordvest Bladet som modsvar til Nye Borgerliges mislykkede forsøg på, at indrykke annoncer med karikaturtegninger af Profeten Muhammed

Fremmedhad. Intet humanitært ansvar. Diskrimination. Religionsforbud.

De hårde ord mod Nye Borgerlige og Pernille Vermund står i kø i den helsidesannonce partiet 'Danmark for alle' indrykker i Nørrebro/Nordvest Bladet på onsdag.

Under overskriften 'Modsvar til Vermund', tager 'Danmark for alle' og partileder Petar Socevic fløjlshandskerne af overfor Nye Borgerlige. Dels som et direkte modsvar til den annoncekampagne det højreorienterede parti havde planlagt, hvor det franske satiremagasin Charlie Hebdos karikaturtegninger af Profeten Muhammed skule have været bragt, og dels som et overordnet modsvar til Nye Borgerliges diskrimination af vores medborgere, som 'Danmark for alle' udtrykker det i annoncen.

Annonce


Hun siger ting der er racistiske, og derfor synes jeg godt man kan konkludere, at hun er racist. Det formoder jeg hun er. Hvorfor skulle hun ellers sige det hun gør

Petar Socevic, Danmark for alle


Hvad mener du med, at Vermund og Nye Borgerlige går ind for religionsforbud? Har du konkrete eksempler på det?

- Der går næsten ikke en eneste uge uden at Vermund og Nye Borgerlige fremsætter forslag der har til formål at afskære en hel minoritetsgruppe de frihedsrettigheder som tilfalder alle mennesker. En af disse er den religionsfrihed som alle mennesker har ret til ifølge Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 9 og Grundlovens § 67, siger partileder Petar Socevic til NørrebroLIV.dk og fortsætter.

- Det er blandt andet en del af Nye Borgerliges politik at regulere hvilket tøj borgerne i Danmark må have på, de ønsker at fratage muslimer muligheden for at tilhøre et anerkendt trossamfund ­– som Nye Borgerlige tidligere har fremsat forslag om i folketingssalen – og generelt benytter de en retorik om vores medmennesker, som hører ingen steder hjemme. Alt fra ”ugræs” til p-ordet og n-ordet. En retorik som bliver værre og værre, og som er fremmedfjendsk og diskriminerende. Og der insisterer vi i partiet 'Danmark for alle' på frihed og lige rettigheder. Vi skal fortsætte med at insistere på at vores grænser herhjemme, starter der, hvor populister begynder at sprede had. Lige der hvor menneskers værdighed tilsidesættes, overtrædes og krænkes. For statuerer vi ikke at grænsen går der, vil Nye Borgerlige og andre højreekstreme konstant forsøge at rykke den. De opildner en masse ulykkelige sjæle til et menneskesyn der baserer sig på had i stedet for forståelse og fællesskab – og det må vi aldrig acceptere. Vi bliver nødt til at stå fast på menneskerettighederne, og gøre alt hvad vi kan for at informere borgerne om at det som Nye Borgerlige bedriver er en hetz mod vores medmennesker. Den eneste måde vi kan gøre det på er ved at tale til det bedste i mennesker. Tale borgerne op og gøre dem til en del af vores fællesskab, siger Petar Socevic.

Ordet ugræs brugte hun i en folketingsdebat med Rasmus Stoklund (S), og brugte det om Islam som ideologi – ikke om muslimer. Er det ikke vigtigt at skelne. Også for dig i annoncen?

-Hele Islam betegner hun som ugræs, og dermed tager hun også alle muslimer til indtægt for at være ugræs. Det maler et fjendebillede om muslimer, og hun pakker det ind i et principielt angreb mod Islam. Man kan ikke adskille de to ting.


Slår man op i ordbogen under fremmedhad, bliver det defineret som ”had rettet mod udlændinge eller folk fra en fremmed kultur”. Pernille Vermund lever i den grad op til det mærkat

Petar Socevic, Danmark for alle


Du mener at Nye Borgerlige driver hetz og spreder had, men du svarer ikke på, om du har eksempler på at Nye Borgerlige og Pernille Vermund vil have Islam eller andre religioner forbudt.

Tilbage i februar fremsatte de et forslag i folketingssalen om at fjerne anerkendelsen af muslimske trossamfund i Danmark. Det ville de facto være et forbud mod Islam, eller i hvert fald begyndelsen til et forbud.

Annoncen som indrykkes i Nørrebro/Nordvest Bladet på onsdag.

I bruger ordet fremmedhad blandt mange ord i annoncen. Har du konkrete eksempler på, at Pernille Vermund hader fremmede? Er det ikke noget af en beskyldning, at hun skulle hade andre mennesker?

- Slår man op i ordbogen under fremmedhad, bliver det defineret som ”had rettet mod udlændinge eller folk fra en fremmed kultur”. Pernille Vermund lever i den grad op til det mærkat. Da COVID19-pandemien brød ud forsøgte Vermund at lægge skylden for smittespredning over på mennesker med udenlandske rødder. Desuden har Vermund både benyttet p-ordet og n-ordet flere gange, og fastholdte sidste år i Berlingske at vi skal kaldes for det. Det er ikke bare stærkt nedladende, men også udtryk for at det politiske billede har rykket sig vanvittigt langt til højre. Nye Borgerlige forsøger at overgå alle andre i fremmedhad og diskrimination, men glemmer en vigtig ting. Det går ud over mennesker. Det går ud over lille Fatima og Freja og Hans og Hassan som skal vokse op i et land hvor fremmedhad bliver en del af den politiske kultur, og som skal spejle sig i fremmedfjendske politikere som alene ønsker at håne og latterliggøre dem på daglig plan. Og den udvikling bliver vi nødt til at vende. I partiet 'Danmark for Alle' mener vi at ungdommen skal inspireres af hinanden. På kryds og tværs af baggrund og rødder. For sammenholdets og fællesskabets skyld, siger Petar Socevic.

Men igen, kan du give et konkret eksempel, der beviser, at Pernille Vermund decideret hader fremmede? Hun vil jo givetvis påstå at hun blot er politisk kritisk overfor Islam?! 

- Hun kan jo sige det hun vil. Det er jo det hun gør og siger, hendes handlinger... Det skaber fremmedhad. Hun går jo ikke ud og dementerer når hun bruger P-ordet og N-ordet. Tværtimod. Det skaber fremmedhad. Og jeg synes det er fremmedhad.


Vi kommer ingen vegne med Nye Borgerliges trumpistiske tilgang til at vi danskere er de eneste mennesker på kloden

Petar Socevic, Danmark for alle


I jeres annonce nævner I sætningen ’Intet humanitært ansvar’. Mener I at have eksempler eller beviser på, at Nye Borgerlige og Vermund intet humanitært ansvar tager?

- Pernille Vermund var tidligere i år ude og kalde det ”skandaløst” at vi fra dansk side sender 500 millioner til Afrika. Vores udviklingsbistand nærmer sig et skræmmende lavt niveau. Faktisk satte Altinget sidste år fokus på at det næsten er det laveste i 40 år. Det mener jeg ganske enkelt er forkasteligt. Det er virkelig et udtryk for mangel på empati og medmenneskelighed, når Nye Borgerlige ikke engang vil afsætte minimale midler til verdens mest udsatte, siger Petar Socevic og fortsætter.

- 'Danmark for Alle' ønsker at hæve udviklingsbistanden markant. Vi er en del af den omkringliggende verden, og vi har et ansvar for at hjælpe vores medmennesker. Nye Borgerlige spilder til gengæld rigeligt med partistøtte på skræmmekampagner og en splittende retorik og politik, imens de ikke engang vil sende en my af vores BNP til udviklingslande. Vi kommer ingen vegne med Nye Borgerliges trumpistiske tilgang til at vi danskere er de eneste mennesker på kloden. Både klimakrise, flygtningekrise og COVID19-pandemi skal løses i fællesskab, og der har vi et ansvar for at bidrage.

Tror du Pernille Vermund er racist?

- Jeg mener at hun puster til fremmedhadet, og flere af de ting hun siger, er diskriminerende, og hun har udtalelser, der i en retssag, kan gå ind under racismeparagraffen.

Er hun så racist? Tror du Pernille Vermund er racist?

-jeg tror hun er fremmedhadsk, men jeg kan ikke vide om hun er racist. I andre lande, for eksempel i USA, ville hun blive kategoriseret som racist.

Men tror du, Petar, at hun er racist? Hvad tror du?

- Hun siger ting der er racistiske, og derfor synes jeg godt man kan konkludere, at hun er racist. Det formoder jeg hun er. Hvorfor skulle hun ellers sige det hun gør, siger Petar Socevic til NørrebroLIV.

Pernille Vermund: 'Folk må tro og tænke hvad de vil'

NørrebroLIV.dk har naturligvis givet Nye Borgerlige og Pernille Vermund mulighed for at svare for sig, og vi har i den forbindelse spurgt om tre konkrete spørgsmål til Pernille Vermund, på baggrund af påstandene fra 'Danmark for alle':

1: Vil I forbyde Islam i Danmark, som 'Danmark for alle' påstår?

2: I tager ifølge annoncen og Petar Socevic ikke et humanistisk ansvar. Hvad er din kommentar til det?

3: Er du racist? Hader du fremmede?

"Jeg skelner skarpt mellem muslimer og islam. Islam som ideologi er virkelig noget skidt" siger Pernille Vermund til NørrebroLIV.dkFoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Vil I forbyde Islam?

Nej, folk må tro og tænke, hvad de vil. Men islam skal ingen indflydelse have i samfundet, siger Pernille Vermund til NørrebroLIV.dk og fortsætter.

- Islam er både en ideologi og en religion. De to kan ikke skilles ad. Som ideologi er islam i direkte opposition til friheden, demokratiet og ligestilling. Derfor ønsker vi ikke, at staten skal understøtte islam økonomisk ved f.eks. at anerkende islamiske trossamfund, som derved får skattefordele, kan foretage vielser og invitere udenlandske prædikanter, der får opholdstilladelse på særlige lempelige vilkår.

- Vi ønsker ikke, at offentlige ansatte skal have lov til at bære det islamiske hovedtørklæde i arbejdstiden. Hvad de foretager sig i fritiden, er deres egen sag.

- Ligeledes med halalslagtet kød. Det må muslimerne både købe og spise. Det skal bare ikke serveres i offentlige kantiner. Islam skal ikke have nogen særrettigheder overhovedet i samfundet, men forblive en privat sag.

Annonce

I tager ifølge annoncen og Petar Socevic ikke et humanistisk ansvar. Hvad er din kommentar til det?

- Vi ønsker at indføre et totalt stop for tildeling af spontan asyl i Danmark. Indvandringen via asyl har gennem årtier gjort stor skade på vores samfund, som det vil tage mange år at rette op på. Desuden kan vi hjælpe mange flere i nærområderne for de samme penge. I dag er det kun de stærkeste, der når frem og får asyl. De svage efterlades i FN’s lejre eller dør på rejsen. Det er inhumant. Det er langt mere humant at afskaffe retten til spontan asyl og i stedet hjælpe flere der, hvor de er i FN’s lejre tæt på deres hjemland i nærområderne, siger Pernille Vermund til NørrebroLIV.dk

Annonce

Er du racist? Hader du fremmede?

- Nej, jeg er ikke racist. Og jeg hader ikke andre mennesker, med mindre de forsøger at gøre mig, mine kære eller mit land fortræd.

- Jeg skelner skarpt mellem muslimer og islam. Islam som ideologi er virkelig noget skidt, men der findes da heldigvis mange muslimer, som ikke sætter islam over de vestlige værdier. Men det er stærkt bekymrende, at for eksempel 39 procent af efterkommere efter ikke-vestlige indvandrere ønsker at indføre restriktioner mod aviser for at beskytte deres religion, og at den samme gruppe er mere end dobbelt så kriminelle som danskere. Det er hverken udtryk for racisme eller fremmedhad at påpege det, og det er en pligt for enhver folkevalgt at gøre noget ved problemet, siger Pernille Vermund til NørrebroLIV.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce